Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám problém a prosím o pomoc.
Před chvílí jsem si ,,hrál"s ikonami na Ploše (rovnal) a nějak jsem párkrát blbě přetáhnoul nebo kliknul myší a všechny ikony jsem si rozhodil (což by mi ani tak nevadilo),poté se mi nahoře zobrazila nějaká lišta s názvem jedné složky a zobrazenými ikonami,které se tam nachází.Zbavil jsem se toho,že jsem tu složku vyhodil do koše a následně obnovil.Když jsem si ty ikony následně zase uspořádal,tak jsem si všimnul,že mi jich na ploše asi 5-6 chybí..Podařilo se mi (myslím) je úplně nějak ,,vyšoupnout" mimo Plochu.Opravdu nevím,jak jsem to dokázal a už vůbec ne,jak je vrátit...tohle se mi ještě nikdy nestalo...
Zatím je všude hledám,ale marně.Nepomohl ani restart.
Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
pokud je máš mimo plochu, pomůže ZAROVNAT nebo SROVNAT na ploše. Pokud ani to ne, rozšiř si plochi na max, natahej si to nahoru doleva a opět přepni na tvou velikost ...
doplněno 02.07.10 15:41:ve WIN XP je to Zarovnat k mřížce ...
Díky za odpověď.
Mohu se prosím ještě zeptat,tím ,,ZAROVNAT nebo SROVNAT na ploše" jste myslel normálně si je ,,srovnat ručně myší" nebo se to nastavuje někde ve Windows? Teď nejak nevím,kde to hledat...
A kde si mám prosím rozšířit plochu na maximum?
Předem děkuju.
na plochu tukni pravým tlačítkem myši.
vlastnosti Ti umožnují ruzná nastavení , včetně velikosti plochy,
Jiná možnost je seřadit ikony. A tím jsme i myslel , aby to Windows udělal sám ...
doplněno 02.07.10 15:50:ve vlastnostech jsou Motivy , plocha , spořič obrazovky, vzhled a nastavení ... protukej si to, není co zkazit ...
Děkuju moc. Už jsem to našel.Ve Vlastnostech jsem si našel rozlišení a zmenšil jsem ho ze současných 800x600 na 1024x768 a kupodivu ty ikony tam opravdu byly potvory jedny schované...takže jsem si je vrátil zpátky a přehodil zpátky i rozlišení.Vypadá to,že už je to OK...
Ještě jednou děkuju.
Asi nevím,co bych si bez Vás počal...
Příště stačí přes pravé tlačítko vyrovnak ikony třeba podle názvu a ukáží se ti i ty mimo obrazovku, ne smazané, jen ty co máš "za rohem"
není zač, ony Ty ikony ten windows většinou srovná. Spíše je nutno na tohle pamatovat, když Ti uteče okno mimo obraz, tak pak ho nenajdeš a neobnovíš. Pak to právě řeším tím přepnutím velikosti. Osobně ikony vůbec nepoužívám, mám je vypnuté, a vše spoučtím z rychlého panelu vedle hodin. Vejde se tam ve třech řadách asi 100 ikon a plochu mám krásnou, podle nálady. Třeba mít tam pěknou modelku s ikonou mezi očima není to pravé ořechové. Já tam mívám stromy, měsíc, formule, ale třeba i Linix v každém případě žádné ikony .. zkus to, je to jiné kafe a zapmout je můžeš opět kdykoli. A dělá se to taky přes myš a povel : ZOBRAZIT ikony na ploše ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.