Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozházení a ztracení některých ikon na Ploše

Od: pepyk93* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,mám problém a prosím o pomoc.

Před chvílí jsem si ,,hrál"s ikonami na Ploše (rovnal) a nějak jsem párkrát blbě přetáhnoul nebo kliknul myší a všechny ikony jsem si rozhodil (což by mi ani tak nevadilo),poté se mi nahoře zobrazila nějaká lišta s názvem jedné složky a zobrazenými ikonami,které se tam nachází.Zbavil jsem se toho,že jsem tu složku vyhodil do koše a následně obnovil.Když jsem si ty ikony následně zase uspořádal,tak jsem si všimnul,že mi jich na ploše asi 5-6 chybí..*plac*Podařilo se mi (myslím) je úplně nějak ,,vyšoupnout" mimo Plochu.Opravdu nevím,jak jsem to dokázal a už vůbec ne,jak je vrátit...tohle se mi ještě nikdy nestalo...

Zatím je všude hledám,ale marně.Nepomohl ani restart.

Předem děkuji za jakoukoliv pomoc. :)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fidonet*
hodnocení

2x

pokud je máš mimo plochu, pomůže ZAROVNAT nebo SROVNAT na ploše. Pokud ani to ne, rozšiř si plochi na max, natahej si to nahoru doleva a opět přepni na tvou velikost ...

doplněno 02.07.10 15:41:

ve WIN XP je to Zarovnat k mřížce ...

pepyk93*
hodnocení

Díky za odpověď. :)

Mohu se prosím ještě zeptat,tím ,,ZAROVNAT nebo SROVNAT na ploše" jste myslel normálně si je ,,srovnat ručně myší" nebo se to nastavuje někde ve Windows? Teď nejak nevím,kde to hledat...

A kde si mám prosím rozšířit plochu na maximum?

Předem děkuju.

fidonet*

na plochu tukni pravým tlačítkem myši.

vlastnosti Ti umožnují ruzná nastavení , včetně velikosti plochy,

Jiná možnost je seřadit ikony. A tím jsme i myslel , aby to Windows udělal sám ...

doplněno 02.07.10 15:50:

ve vlastnostech jsou Motivy , plocha , spořič obrazovky, vzhled a nastavení ... protukej si to, není co zkazit ...

pepyk93*
hodnocení

Děkuju moc. :) Už jsem to našel.Ve Vlastnostech jsem si našel rozlišení a zmenšil jsem ho ze současných 800x600 na 1024x768 a kupodivu ty ikony tam opravdu byly potvory jedny schované...takže jsem si je vrátil zpátky a přehodil zpátky i rozlišení.Vypadá to,že už je to OK...*uf*

Ještě jednou děkuju. :)

Asi nevím,co bych si bez Vás počal...*pivo*

Příště stačí přes pravé tlačítko vyrovnak ikony třeba podle názvu a ukáží se ti i ty mimo obrazovku, ne smazané, jen ty co máš "za rohem"

fidonet*

není zač, ony Ty ikony ten windows většinou srovná. Spíše je nutno na tohle pamatovat, když Ti uteče okno mimo obraz, tak pak ho nenajdeš a neobnovíš. Pak to právě řeším tím přepnutím velikosti. Osobně ikony vůbec nepoužívám, mám je vypnuté, a vše spoučtím z rychlého panelu vedle hodin. Vejde se tam ve třech řadách asi 100 ikon a plochu mám krásnou, podle nálady. Třeba mít tam pěknou modelku s ikonou mezi očima není to pravé ořechové. Já tam mívám stromy, měsíc, formule, ale třeba i Linix :) v každém případě žádné ikony .. zkus to, je to jiné kafe a zapmout je můžeš opět kdykoli. A dělá se to taky přes myš a povel : ZOBRAZIT ikony na ploše ...

marenka*

To je podle OS. Já na ploše kliknu pravým a mám to v nabídce. ;) Win 7

pepyk93*
hodnocení

Mařenko,i vám děkuju za odpověď.Já mám Win XP Prof. a problém už je snad vyřešen...:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]