Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
včera jsem nesl notebook venku v tašce, ale začalo docela dost pršet...kdyžb jsem pak doma NTB vyndal, vypadal, že je suchý, akorát na krytu byl trochu "orosený". Chtěl bych se zeptat, zda to může nějak vadit...zatím notebook funguje, ale spíš, jestli se to nemůže projevit třeba později...
Díky
To samý jako s mobilem který spadne do vody, vytrhnout baterii a pak přemýšlet co dál!
Ve vlhkém podobném zařízení (i vypnutém) tečou nějaké proudy, které elektrolýzou devastují a ničí tenká propojení na tištěném spoji. Pokud vyndáme baterku do minuty po namočení mobilu, je 99% šance na návrat k původnímu stavu a funkčnosti. Pokud to neuděláme, je 99% pravděpodobnost, že mobil začne zlobit, přestane zvonit (typické pro Nokii3310), ztrácí signál, nereagují tlačítka. Pokud necháme mobil vysušit většinou funguje dál. Pozor, nerozebraný mobil může vysychat několik dní! Je lepší nějaký alespoň domácí kutil, který dokáže mobil rozebrat (a samozřejmě potom dát dohromady). Když to bude opravdu odborník, tak tu mokrou základní desku nechá "vykoupat" na 10 minut v izopropylovém lihu a pak vysuší fénem. Podobné vyčištění trvá asi půl hodiny. Ale pokud mi někdo přinese nefunkční "vytopený" a "vysušený" mobil s vloženou baterkou, tak většinou ani nevyndavám šroubovák... A pozor na to, závady so mohou začít projevovat po týdnech "úspěšného" provozu.
U NB je to dost podobné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.