Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač Asus K50AB (Windows 7) - seká se

Od: sweeneytodd* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, rád bych požádal někoho, kdo se trošku víc vyzná v počítačích, o radu.

Před půl rokem jsem zakoupil notebook Asus K50AB s předinstalovaným systémém Windows 7 na alza.cz.Vše šlo bez problémů, až před pár dny se počítač začal z ničeho nic lagovat, jako by byl zpomalený a nestíhal. Nejvíce se toto projevuje např. při sledování videa z youtube (a celkově při hledání v internetovém prohlížeči) a při hraní her.

Smazal jsem veškeré programy, u nichž jsem měl podezření, čili daemon tools, icq, atp., provedl jsem defragmentaci disku. Situace se trošku zlepšila ohledně toho, že když jsem na ploše, myš jezdí plynule (a ne sekaně jako předtím), i videa a prohlížeč se nesekají tolik, nicméně s hrami je to pořád stejné. Při stejném nastavení jedou na polovinu i méně snímků za sekundu (jak určil Fraps) a je to znatelné i normálně při hraní. Strašně se to prostě kouše.

Na počítači mám anitivirus F-Secure, který čas od času najde nějakého trojského koně a zneškodní ho.

Mohl byste mi prosím někdo poradit, co se mohlo stát? Začalo to opravdu z ničeho nic. Může to být nějakou součástkou v počítači, nebo je spíš něco se systémem? Mám od kamaráda půjčenou trial verzi Windows7, takže můžu zkusit systém přeinstalovat, ale tím bych ztratil legální software a navíc se mi smažou veškéré ovladače, z čehož moc nadšený nejsem.A nebo to můžu donést do nějaké firmy s počítači, kde by se mi na to podívali. Ale to všechno trvá strašně dlouho a já počítač potřebuju. Proto vás žádám o pomoc, zda někdo nemáte podobné zkušenosti. Děkuju mockrát!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

0x

Nebude stačit jenom navýšit RAMka? ;)

sweeneytodd*
hodnocení

No, myslím, že RAMkou to nebude. Mám 4 GB a všechno šlo bez problémů do určitého okamžiku, kdy se to začlo sekat.

preddy

Jaké je tvé připojení na internet? Vypadá to ,že se na tě někdo pověsil. Podobný problém jsem řešil nedávno a pomohl zásah provozovatele sítě.

hodnocení

0x

Ta reinstalace by byla asi nejrychlejší řešení. Můžeš strávit hodiny hledáním příčiny s nejistým výsledkem nebo nainstalovat systém znovu. Jistě jsi k NB dostal i DVD na kterém je systém k jeho obnovení. Pokud ne, může být ještě ve skrytém oddílu na disku. Poslední možností je půjčit si instalační disk se stejnou verzí od někoho druhého a při instalaci požít svůj kód. Budeš pak ale muset nainstalovat všechny chybějící ovladače. Ty ale výrobci dávají většinou na disk.
PS: zkus se podívat do správce úloh, jestli nějaký program či proces nebere moc z výkonu CPU.
sweeneytodd*
hodnocení

DVD ani klíč k systému jsem k tomu nedostal :-O

Což mi došlo až teď, že je to hodně divný! Ale to je fuk. Děkuju za radu, zkusím to a uvidím :)

Klíš máš na štítku který je nalepený vespod notebooku.

bena*

Pokud tam ani klíč nebude, nezbývá si buď

- koupit novou licenci Windows 7 nebo jiného operačního systému (doporučuji Windows XP)

- riskovat a dát si tam nelegální systém, tím pádem systém bude děravý a náchylnější, když se nebudou smět instalovat aktualizace

- přejít na nějakou linuxovou distribuci (doporučuji OpenSuSe nebo Ubuntu) (linux je zdarma) - http://www.linux.cz

- přejít na starší Windows, kde není aktivace vyžadována, ale zase ty systémy už nejsou podporované s vyjímkou Windows 2000, ale tomu už brzy podpora skončí také

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]