Nejste přihlášen/a.
Zdravím.
Jaký Firewal (free),je nejvhodnější při minimálním zatížení CPU? Mám XP/home SP3?
Sunbelt je dobrý firewall, poslední verze ke stažení je zde:
Ještě lepší se mi ale zdá Comodo:
Má více možností nastavení a je tak určený spíše pro zkušenějšího uživatele.
Doporučuji Sunbelt (Kerio) Personal Firewall.
doplněno 30.06.10 19:06:Návod, jak SPF nastavit → emag.cz/... (je to sice pro starší verzi, která se jmenovala Kerio, ale v podstatě je to stejné).
Ke stažení zde → stahuj.centrum.cz/...
Alfe, nezlobte se na mě, ale tento "firewall" bych úplně firewallem nenazýval, spíše takovým pokusem o firewall. Vždyť nekontroluje odchozí komunikaci. Ano, pro běžného uživatele je důležitá jen příchozí komunikace. Dále tento firewall nemá nijaké valné nastavení, útoky HIPS nezastavuje, resp neneutralizuje. Zabudovaný firewall v systému Windows 7 už je lepší, ale není to vončo. Co se týká Vist a XPéček, tak tam můžeme mluvit, jak jsem již psal, o pokusu o firewall.
Na druhou stranu - lepší něco než nic.
Princip firewallu jako takového je ale právě zabednit přístup do pc. To že většina aplikačnich FW má i nastavení odchozí komunikace je věc druhá Já mam třeba rád zoneAlarm. Někdo na něj nadává, někdo ne, ale mam ho u mnoho uživetelů a v pohodě a hlavně se velice snadno ovládá a defakto se ptá na neznámé akce pořád, ne jako většina aplikačních fw které nastavíš a už se nezeptají u nové aplikace
Tento "učící" mód má i výše zmíněný Sunbelt Personal firewall. Používal jsem ho několik minulých let. Velkou výhodou je, pokud uživaztel nemá veřejnou IP adresu. Leze k němu tak tolik "lidí" a je více chráněn před útoky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.