Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Firewall na XP/sp3

Od: papucok* odpovědí: 11 změna:

Zdravím.

Jaký Firewal (free),je nejvhodnější při minimálním zatížení CPU? Mám XP/home SP3?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Sunbelt je dobrý firewall, poslední verze ke stažení je zde:

sunbelt-software.com/...

Ještě lepší se mi ale zdá Comodo:

personalfirewall.comodo.c/...

Má více možností nastavení a je tak určený spíše pro zkušenějšího uživatele.

pepyk93*

Comodo Firewall také používám...:)

V případě dotazů mohu pomoci...;)

bena*

Ano Spidere, to máte pravdu, Comodo je sice lepší, ale je spíš pro pokročilejšího uživatele

Běžnému uživateli doporučuji Sunbelta. Našel jsem na Emagu článek, jak jej nastavit a to zatím zvládl každý, až na jeden případ.

bena*
hodnocení

0x

Doporučuji Sunbelt (Kerio) Personal Firewall.

doplněno 30.06.10 19:06:

Návod, jak SPF nastavit → emag.cz/... (je to sice pro starší verzi, která se jmenovala Kerio, ale v podstatě je to stejné).

Ke stažení zde → stahuj.centrum.cz/...

papucok*
hodnocení

Děkuji za názory,skusím odkazy od "spidera" a dám vědět.

Děkuju zatím všem..

KŠ.*houpy*

alf*
hodnocení

0x

Start>Ovládací panely>Brána firewall systému Windows Spokojen již mnoho let.

bena*

Alfe, nezlobte se na mě, ale tento "firewall" bych úplně firewallem nenazýval, spíše takovým pokusem o firewall. Vždyť nekontroluje odchozí komunikaci. Ano, pro běžného uživatele je důležitá jen příchozí komunikace. Dále tento firewall nemá nijaké valné nastavení, útoky HIPS nezastavuje, resp neneutralizuje. Zabudovaný firewall v systému Windows 7 už je lepší, ale není to vončo. Co se týká Vist a XPéček, tak tam můžeme mluvit, jak jsem již psal, o pokusu o firewall.

Na druhou stranu - lepší něco než nic.

Princip firewallu jako takového je ale právě zabednit přístup do pc. To že většina aplikačnich FW má i nastavení odchozí komunikace je věc druhá ;) Já mam třeba rád zoneAlarm. Někdo na něj nadává, někdo ne, ale mam ho u mnoho uživetelů a v pohodě a hlavně se velice snadno ovládá a defakto se ptá na neznámé akce pořád, ne jako většina aplikačních fw které nastavíš a už se nezeptají u nové aplikace

Tento "učící" mód má i výše zmíněný Sunbelt Personal firewall. Používal jsem ho několik minulých let. Velkou výhodou je, pokud uživaztel nemá veřejnou IP adresu. Leze k němu tak tolik "lidí" a je více chráněn před útoky.

bena*

ZoneAlarm je taky super, ale jen bohužel v angličtině. Tak doporučuji Sunbelt a myslím si, že je i o něco lepší. Ale na Comodo žádný firewall (a to jich znám přes 20) nemá.

papucok*
hodnocení

Díky všem. Nainstaloval jsem si ZoneAlarm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]