Nejste přihlášen/a.
Objevila jsem na internetu tento netbook. Chtěla bych se zeptat, jestli by na něm šly dělat normální funkce. Hlavně psaní ve škole, surfování po netu,...
Mám dobrý notebook doma, ale když s ním chodím každý den do školy, tak je už docela těžký. Tak uvažuji o něčem lehčím a hlavně menším.
Parametr netbooku:
Procesor: VIA-ARM VT8500 32bit CPU 300MHz
RAM: 128MB
HDD : 2GB (možnost expanze pomocí SD karty nebo USB diskem)
DISPLEJ: 7" TFT HD
ROZLIŠENÍ: 800x480
GRAFIKA: integrovaná
Operační systém: WindowsCE
Porty: 3x USB 2.0, 1x SD slot, 1x RJ45, IEEE 802.11b , PCMCIA, 1x SDCard slot
Baterie: 1800mAh smart Li-ion
Operační systém: WinCE 6.0 (v angličtině)
Rozměry: 213 mm x 141 mm x 28 mm
Váha: 0.65kg
Bezdrátové připojení: Wifi (802.11 a/b/g)
Barva : černá
Audio / Video:Integrované čtyřkanálového reproduktory, 1x 3,5mm jack pro sluchátka, 1x 3,5mm jack pro mikrofon, vstup 1x integrovaný mikrofon
Mockrát děkuji za odpověď.
Windows CE je platforma snad starsi nez ja sam a je skoro nerealne aby slo cokoli jako icq normalne funkcni prohlizec rozjet..
Je to OS pro navigace a pda ale rozhodne ne pro pc pro normalniho dvounozce...
Ja osobny mel WindowCE krom navigaci za mrtvolu, odkad tohle proboha vyhrabali...
A jak pisi vyse radeji nejaky netbook Kde je Windows 7 Anebo XP nic ji eho na tom solidne nejede...
Jinak u tech netbooku pozor na vahu uz jsem zkiukl par pripadu kdy baterie nebyla zapocitana ve vaze a po rozbeleni k tomu clovek pripichl dalsi pulkilo a bylo..
Doporucim kouknout zde.. alza.cz/... jsou 10ti palcove kousky..
Vhodnejsi se mi zdaji 11ti palcove kdy netrpi monitor a klavesnice alza.cz/...
Najdi co se libi a cenove vyhovuje a napis, doporadime pokud treba
S pozdravem Adam.
Hangáre bod Já tu pořád nechci doporučovat Alzu, ale je pravda, že jsem u ní nakupovala už asi 5krát a nikdy žádný problém. To za prvé. Nevím, jak je to s těma váhama, ale je pravda, že pocitově nevidím rozdíl ve váze mezi 10" a 12", které mám doma. Ta 12" je zase tenčí.
Vyhovuje mi víc, už kvůli rozlišení. Ale zas byla o něco dražší.
No, tohle mi přijde hodně k ničemu, to už je snad lepší telefon s OS. Aby jsi nebyla zklamaná. Kolik plánuješ investici? My jsme teď dávali naší dceři do školy malý notebook, 10" display. Asus eee. Je jich hromada typů, stačí si vybrat. Jsou už od 7000,- Kč a naprostá spokojenost. Jede na tom všechno. Windows 7, Microsoft Office, Skype, ICQ, videa, filmy i méně náročné hry. (jen jsme dokupovali RAMku)
Marenko, já teď taky kupovala Asus Eee a stál dokonce necelých 5 OOOkč.Stačí se neukvapovat a prohlížet nabídky.
On je kupovaný minulý rok v létě. Ty ceny letí hrozně dolů. Dali jsme jí ho,protože starý počítač hrozně "žral" elektřinu a i dcera si pochvaluje, že si může psát poznámky ve škole přímo do noťásku a ne na papír.
Nevím nevím. Já na té 10" display měla rozlišení 1024 x 600 a to už šla tak jedna hra z pěti.
Nejde jenom o rozlišení, s touto pamětí (2GB) by tam šla tak jedna hra z deseti, (např. jenom na Mafiu II by bylo potřeba pět takových harddisků )
operacni system WIN CE je primarne urcen to technolog. zarizeni typu prodejni automat na coca-colu, navigace, lednicky atp. bude problem nejake hry sehnat...
Nebrat. Dětská hračka, nic víc. Lákadlem je cena, chápu, ale je to k ničemu. Možná by se na tom dala rozběhnout nějaká verze linuxu (hodně starého), ale pochybuju že by se stím někdo chtěl patlat. Procesor výkonem nestačí ani na skype, 128 MB Ram je opravdu tak pro Win CE (na které se bude horko těžko něco shánět.) To radši starší opravdový netbook, třeba Asus EEE nebo něco podobného - cca 3 000 Kč.
Ahojky, spousty lidí na ten noťas plive, ale není to tak hrozný.. Splňuje to, co by běžný noťas měl splňovat: psaní textů, prohlížení obrázků, přehrávač hudby a filmů, spouštění aplikací a hlavně připojení k internetu. Pokud by ti nevyhovoval windows CE, můžeš si systém překopat na Linux Debian nebo na Androida =o) Myslím si, že za tu cenu, je docela super, takovej prostě holčičí noťas =o) A není pravda, že se na tom nedá spustit icq ani skype... Dokonce jde nainstalovat aj webkamera, stačí si pročíst internet =o) Pokud chceš LEVNÉHO a spolehlivého pomocníka, kterého vezmeš opravdu, ale OPRAVDU VŠUDE, tak neváhej a kup si ho, protože za tu cenu asi nový noťas nepořídíš... Já si loni na aukru koupila použitý Apple ibook G3 clamshell, používala ho ve škole a asi za půl roku mi odešel HDD... O tomto buku jsem se dozvěděla teprve nedávno a trochu si ho vygooglila a aj mrkla na youtube, jak jde vytunit, takže ho očekávám pod stromečkem... =o))
Dík za info,ale... no´tas mi nejde butovat, nevím jak to překopat. dal jsem to na hraní čtyřletému kloučkovi. když bys to uměla překopat poradit,byl bych rád. i za úplatu
Vím jen, že se to botuje přes tu paměťovou kartu. S Linuxem jsem ten noťas viděla na nějaké stránce, kde se to nějakému borcovi podařilo, ale když se to povedlo jemu, mělo by to jít na každý buk, no ne? =o) Já si na něj budu házet android, už ho mám stažený, pokud bys chtěl též androida, tak by ti mohlo pomoct toto video =o)
Ahojky, na fb tě nemůžu najít, ale přidej si mě ty, tady máš 3 způsoby, jak mě najít
Nataša Olegovna Bačlanová
Třeba něco vymyslíme =o)
No ja jej mam doma skousel jsem jej prekopat na android podle toho vide jenze mu se to po vytaze ni karty restartuje a najede mu ale mi zamrzne a zdechne nema nekdo radu co sti dale dik moc
Kolik bych musel nabídnout abys mi ho prodal? Dnešní cena nového se pohybuje okolo 1400Kč se zárukou. Nabídl bych polovinu. Co ty na to?
si snad koupím ještě jeden na hraní za tu cenu.. Ne ,prosím.. Už nikdy. Doma mám jiní hračky ,jako I pad, atd..
Zdravím, nerad obtěžuji svou prosbou, ale nemáte náhodou na tento noťas manuál v češtině? Díky Bobeš.
To že napadlo někoho něco takového vyrábět je trestuhodné! Operační systém i procesor nebyly na něco takového navrženy a podle toho to vypadá - souhlasím s tím, že jsou to vyhozené peníze. Vzdyť ani ta nízká cena není v souladu z užitnou hodnotou.
Heh, a jaký to má OS? to by mě zajímalo. Tento netbook sotva tak utáhne win 95 :D To si rizhodně nekupuj. To můj mobil má lepší parametry než tento "netbook"... A to můj mobil není žádné zlato.
alza.cz/... , takový mám já do školy. Slušně to jede, a to že nemá WIN 7, to je jenom dobře, WIN 7 totiž potřebuje 1 GB RAM a 1.6 GHz na procesoru, takže by ti na aplikace (word, skype atd...) nezbylo nic.
Máme to doma pro děti. Jdou na tom pustit filmy, prohlížet fotografie, internet, pošta, "skypovat". Za tu cenu je to OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.