Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přetaktovat grafickou kartu v notebooku

Od: mirdik odpovědí: 19 změna:

Ahoj všem potřeboval bych malinko přetaktovat grafickou kartu v notebooku. Stačilo by jenom trochu. Mám i chladící podložku. Poradili by jste mi nějaký program nebo se to dělá v biosu? Jedná se o acer aspire 5738g. Díky za odpovědi.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mirdik
hodnocení

prominte zapomnel sjem napsat o jakou se jedná grafiku ATI mobiliti radeon hd 4570 512MB

P.S dále bych poprosil někoho kdo vlastní mobil Nokia XM 5530 jestli by byl tak hodný a napsal mi bus na MCvalis23@seznam.cz

nebo icq 597 053 624

děkuji moc

Podívej se do ovladačů grafické karty. AMD (ATI) má možnos přetaktování přímo v nich. Alespoň u stolních grafik.

mirdik
hodnocení

taky mě to napadlo v ovladacih jsme byl ale kde nic tu nic a v souborech s ovladaci taky a bud to neumim najit nebo tam take nic neni :( .

Měla by to býti tato položka:

geeks3d.com/...

mirdik
hodnocení

img39.imageshack./...

Mám jiné ovladače tak že by bylo asi nejjednodušší stáhnout tu tvojí verzi . Jakou máš když tak vezi na W7 32 bit, ATi 4570

P.S Tu grafiku co máš tu máš v notebooku hodně slušná *frajer*

Poslední je verze 10.6. Ke stažení pro W7 32 bit je zde:

support.amd.com/...

mirdik
hodnocení

tak sem je nainstaloval a jsou to ty same co jsem mel tak ze nemuzu bohuzel pretaktovat :(

Nezoufej, tady jsem ti našel postup jak ji přetaktovat přes Riva Tuner:

twisted-reviews.com/...

guru3d.com/...

mirdik
hodnocení

co zkusit něco takového je to odd ATI tak nic špatného to snad není www.stahuj.centru/...

můžu se te spidere jeste zeptat na kolik by jsi to an tvém místě nataktoval?

takt jádra - 680 Mhz

takt paměti - 500 MHz

dám bodíky :D

Jádro moc nepůjde, zkusil bych "bezpečnou" frekvenci 700 MHz, paměti se dají taktovt už lépe. Tam se můžeš dostat i hodně vysoko. Zkoušej pomalu, dostat se můžeš na 700 - 900 MHz.

Bude se ti NB už ale více zahřívat, musíš dobře chladit.

mirdik
hodnocení

ok diky moc pořádně to přectu dam posledniho boda, jadro dam na 700 a pameti nejsem si jisty na kolik na 600,700,800 MHZ?

necchi aby se o tolik zarival mam sice podlozku ale moc ji neverim takova malinka nj tatik kupoval :D

Spidere ty se o pocitace zajimas dost vid

Nezvedej to hned naráz, ale postupně! Nastav frekvenci a nějaký čas testuj. Pokud bude vše OK, zase něco málo přidej. Každej chip je originál a co vydrží jinde nemusí vydržet u tebe.

Je pravda, že jsem s počítači kamarád, ale takových lidí je hodně, i tady na Poradte.cz. ;)

mirdik
hodnocení

já se o počítače taky trochu zajímám bohužel toho ještě nevím tolik. tak mi to google přeložil z 50% a ještě úplně nesmyslně tak že nechápu přesně co mam udělat v tom programu a nechci tě obtěžovat abys to musel číst i ty :D Ach jo nebejt borderlands tak náročný na grafiku neboi spíš kdyby si s ATI lépe rozumněl.

Borderland je celkem dobrá hra.
No ve zkratce píšou, že po instalaci RivaTuneru ho nemáš pouštět, ale otevřít jeho konfigurační soubor RivaTuner.cfg a dle údajů z programu GPU-Z doplnit patřičné hodnoty. Pak už ti to půjde.

mirdik
hodnocení

to jse tak nějak pochopil ze tam mam dopsat to cislo z GPu z ale dal už nvm. Nejradsi bych se na to vyprd ale hrat borderlands na nejnizsim pricemz doma to jedu na gigabite 8800 GT na high mi docela stve :(

No a to už je všechno. Změny uložíš, nastartuješ RivaTuner, dáš Low-level system setting a nastavíš taktování a volby dle:

twisted-reviews.com/...

Nebo je ještě něco, čemu nerozumíš?

mirdik
hodnocení

tak já to zkusím až bude víc času ted jdu na pláž dík za odpovědi . Teda muzu li se jeste zeptat s tou 8800 GT kdyz hraju neco narocnejsiho treba borderlands mam 60 FPS vse v pohode akorat mi to treba na 5 s zamrzne hodi cernou obrazovku a hra de pak dal ael deje se to treba kazdou minutu a nekdy uz to padne i do windowsu a napise ovladac zobrazeni prestal pracovat. Drivery jsem zkousel snad vsechny od tech nejstarsich az po ty nejnovejsi. PC mam 2 roky jeste jsem ho neotevrel myslim si ze by to mohlo byt prachem ze je ucpany ventilator na grafice nebo tak neco nebo zkusit zbysit otacky toho ventilatoru nemas s tim nejake zkusennosti? Diky

Možností je mnoho: zaprášený chladič, přetížený CPU, nedostatek operační paměti, přehřívání systému, malý odkládací soubor, fragmentovaný disk, spousta běžících aplikací na pozadí systému, guláš v ovladačích, neopatchovaná hra...

mirdik
hodnocení

asi by bylo nejlepsi e mrknout dovnitr na ten ventilator, páč nevidim jiny problem mozna ty ovladace, nebo ten odkladaci soubor nevim co to je? nebo spis kde to najdu , jinak mam C2D 3,24 ghz, 4gb DDR2 tak tim to asi nebude. musim se do nej podivat uz neni v zaruce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]