Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modra obrazovka po zapnuti PC

Od: kingkorn odpovědí: 11 změna:

Zdravím, mám takový problém. Při zapínání počítače se mě v průběhu načítání windowsu (logo windows a pod ním načítání) zobrazí modrá obrazovka a pc tak zamrzne. V počítači jsem poslední dobou nic neměnil ani s ničím nemanipuloval. Všechny součástky jsem zkontroloval jeswtli dobře sedí a vše je nejspíš v pořádku.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dostaneš se alespoň do nouzového režimu?

fidonet*

pokud mu nabíha win, tak by neměl být problém ...

kingkorn
hodnocení

No bohužel to je další problém, jelikož mi v nabídce nouzového režimu nefunguje klávesnice, jakoby byla úplně odpojená. Nabídka se ale zobrazí hned po startu počítače, takže nemám problém se do ní dostat. Zkoušel jsem i měnit klávesnice, ale všude stejný problém.

Ani klávesnice s konektorem PS/2 nefunguje?

kingkorn
hodnocení

Ano, vyzkoušel jsem, a funguje.

kingkorn
hodnocení

Bohužel ale při možnosti nouzového režimu či poslední známé funkční konfiguraci mě stále naskakuje modrá obrazovka.

Pak můžeš jako záchranu zkusit provést opravnou instalaci z instalačního disku Windows.

kingkorn
hodnocení

A jiná možnost by nebyla? Jelikož instalační disk nemám.

bena*

Jaký máte systém?

Seženu Vám ISO kopii instalačního disku, kterou na nějakém jiném počítači vypálíte a můžete přeinstalovat. Jen budete potřebovat klíč, ale ten by měl být někde na bedně, většinou na boku (typ tower) nebo vzadu (typ desktop).

doplněno 29.06.10 15:56:

Takhle to nějak podobně vypadá → frponline.org.uk/...

kingkorn
hodnocení

No, já mám počítač stavěnej, takže to tam nemám.

bena*

Hm, tak si stáhněte toto Live CD → uloz.to/... a na nějakém počítači jej vypalte (jako obraz ISO) na cédéčko. Pak si ještě stáhněte program, který zjistí product key (ten klíč), například Keyfinder Thing.

Pak z něj nastartujte a přejděte do složky C:WindowsSystem32 a soubor wpa.dbl zálohujte třeba na disketu nebo na jakýkoliv nosič.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]