Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny, já, počítačový analfabet, a přeji krásný letní den. Mám několik otázek a budu moc ráda, když mi poradíte. Pošta mi chodí na Outook Express. Když mi příjde nějaký mail, ke kterému nemám důvěru, nemohu ho vymazat, aniž bych ho otevřela. Jak to mám udělat, aniž by se modře zvýraznil a otevřel? Můžu mazat jen otevřené maily.
A ještě se chci zeptat, co to je IP adresa? co to je logovat? A jak poznáte, že několik jmen, adres, identit, nicků (říkám to správně?) je z jednoho pc?
A ještě vás poprosím, nesmějte se mi, že to nevím. Fakt to nevím a sousedka to taky neví.
Vezmu to snad tak nějak postupně:
- ono jde hlavně o otevření přílohy. Nicméně třeba outlook z ms office blokuje externí obsah i ze zpráv, tedy html kódy a načítaní čehokoliv mimo mail. Možná to umí i expres, ale přestal jsem ho používat před 6 lety. Další moźností je nezobrazovat si okno pro čtení zprávy (outlook to má) a tím pádem po najetí na zprávu se nic neotevře
- IP adresa...no jak to říci jednoduše. Přiřazené číslo (formát něco jako 10.0.0.10) pro určité síťové zařízení. Nemusí ho mít stále jedno zařízení, ale nemohou mít v jedné síti (ať už doma nebo na internetu) 2 zařízení stejnou ip adresu, stejně jako adresa baráku. Na oddělování sítí jsou zase routery (např, jedna síť doma, a druhá internet)
- logovat je zapisovat, zaznamenávat. Například aby firewall zaznamenával do nějakého textového souboru svou aktivitu a dal se tím odhalit problém třeba s připojením na net nebo nefunkční aplikací na netu
- jako tady na poradte? To co uvidíš ty tak je jednoduché, rámeček je modrý. Zbytek je na nás
Pravděpodobně máte zapnuté podokno náhledu. To je okno pod seznamem zpráv, kde se objeví obsah mailu, když na něj kliknete nebo jen najedete. Vypnout se dá v menu Zobrazit - Rozložení a v dolní polovině zrušit zatržení políčka Zobrazit podokno náhledu. Pak budete moci mazat maily i bez otevření. Na ten, které si přečíst chcete musíte kliknout 2x, otevře se do nového okna.
Vyzkoušela jsem na Microsoft Outlook 2007, i s otevřeným podoknem náhledu stačí na doručenou, neotevřenou zprávu kliknout pravým myšítkem a dát Odstranit
Na Outlook express to bohužel takhle nefunguje, jakýkoliv dotyk zprávy způsobí její otevření v okně náhledu. Navíc - když bude nežádoucí zpráva jako první v seznamu, vždycky se otevře ...
Na Outlook Express to vyzkoušet nemůžu, ale přijde mi divné, že kliknutím pravým myšítkem, kdy se zobrazí kontextová nabídka, tak dochází přímo a bez výběru k nějaké akci, v tomto případě k otevření zprávy
doplněno 29.06.10 15:01:Přečetla jsem si znovu předchozí odpověď a musím doplnit tu svoji: Pokud by se mi první zpráva automaticky otevřela jen proto, že je na prvním místě, jednak bych okamžitě OE přestala používat a za druhé bych použila program, který mi zkontroluje zprávy už na serveru a do poštovního klienta si stáhnu jen zprávy, které opravdu chci. V mém případě je tímto programem také MailWasher, ale zvládají to i freeware programy jako třeba PopTray
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.