Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přenést nastavení programů po změně MB

Od: dedabrno® odpovědí: 5 změna:

Umřela mi náhle základní deska MSI P6NG Neo a poněvadž již nebyla k sehnání, musel jsem se rozloučit i s P 541 (3,2 GB) a pořídil jsem desku K9AG NeoF s procesorem AMD Athlon Orleans 64+3800 a k tomu prázdný HDD, na který jsem nainstaloval OS WIN XP SP3 HOME CZ, aby mi zůstaly původní disky s programy a daty. Zálohu mám jenom přes True Image Acronis - ale jen pro C:, niíkoli další disky, o které mi hlavně jde.

Problém teď ale je, jak celé původní nastavení (např. i vč. plochy) nainstalovaných programů prenést do nového systému, aniž bych je musel znovu instalovat.

Nový disk jen s instal. WIN XP je zase C: ten původní je nyní jako E:, písmena původních disků a CD ROM se posunula. Není problém (kromě C:) vrátit původní označení disků ... ale jak to přenést. Mám dojem, že už jsem se někdy s tím setkal a dělal jsem to přes přenesení nastavení ... ale nevím přesně jak a nechtěl bych to celé pokazit.

Děkuji za každou radu a návod, nevadí, když to bude polopatisticky.

Ještě jednou díky

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jednoduše to nepřeneseš, protože při instalaci si programy zapisují kde co všechno na různá místa v systému. Takže bych si udělal zálohu systémového disku a ten poté jednoduše připojil do "nové" sestavy a nabootoval z něj. Když budeš mít štěstí, tak to Windows po několika restartech a doinstalování ovladačů zvládnou a systém ti pojede. Osobně jsem to zkoušel, ale ne vždy je výsledek uspokojivý. Pak nezbývá než nová instalace operačního systému a všech aplikací.

hodnocení

To: Spider.

Klepl jste hřebíček na hlavičku, ovšem té procedury s restarty se obávám a coby stařík už na ni nemám nervy a sílu. Zálohu systém. disku mám ale vytvořenu přes Image true acronic v. 11, ale to mi asi není nic platné ...

Pokud je to záloha celého oddílu, tak s tím není problém. V případě, že výměnu desky systém nepobere, můžete vše na disku uvést do původního stavu. Ale na jiném počítači. Je to celkem banalita na 20 minut práce, ale po internetu to jaksi nelze :(

hodnocení

0x

Podobný problém jsem řešil asi před dvemi lety, měnil jsem systémový disk neb starý byl na odchodu a naklonoval jsem systém ze starého disku na nový právě pomocí Acronisu True Image. Nová verze Acronisu by měla umět klonovat systémový disk na odlišné hardware. Koukni se na web Acronisu, jistě to tam bude popsaný.

rv*
hodnocení

0x

Bohužel v tomto případě bývá rychlejší vše znovu nainstalovat a postupně dolaďovat do předchozí podoby.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]