Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

XP nebo Vistu?

Od: fila* odpovědí: 20 změna:
20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

2x

Mám Win 7. Naprostá spokojenost. *ua* Upřímně, "sedmičky" jsou prý vyladěné visty. ;)

Tak nevím, co já slyšel, tak Visty jsou slepá ulička a sedmičky sou na bázi XT. Mám to ze zaručné agentury JPP.

hodnocení

2x

To co ti vyhovuje. Mě vyhovují xp. Vista moc ne, sedmičky jsou lepší visty, ale mě se stále líbí nejvíce xpčka :)

fidonet*

Miloval jsem WinME a donutilo mě to na XP. Mám už 6 let XP a koupil jsme NB s VISTY. mě vyhovuje vše. Jde asi o to, na co to použéváte, a jak moc potřebujete na něco nadávat.

Někdo si koupí škodovku a nadává, koupí si BMW a nadává, koupí si chatu a nadáva, koupí si Visty a nadává ... myslím, že je to v člověku, ne v systému ...

bena*

Nejste sám, kdo miloval a vlastně ještě miluje WIndows Millennium Edition. Mám je na virtuálním počítači. Windows 98 SE také miluji, mám je na svém starším notebooku. Problém je akorát vždy s ovladači, ale to se vždy sežene.

celp*
hodnocení

2x

Jedu na Xp i na Vistu a něma problema.Záleží na co to chcete hodit.

sondaw*

Mám Vistu Home Premium 64bit a naprostá spokojenost

rob*
hodnocení

2x

já vzpománím na toto :)

XP nebo Vistu?

rexx*
hodnocení

2x

Na rok starém notebooku jsem měl visty, po půl roce běžného používání (sem tam aplikace, žádné hry, žánej warez) se systém nedal takřka používat, stále dokola to aktualizovalo, restartovalo, pořád něco dělalo. Oproti XP tragedie. Zkusil jsem na ten samý notebook sedmičky a po půl roce používání běhají jako nové, žádné čekání, žádnej problém. Takže Visty už do domu nechci, xpčka na starší kousky železa a na nové jedině sedmičky.

sondaw*

No vidíš, co člověk, to jiná zkušenost. To co popisuješ vůbec neznám, na netu jsem prakticky pořád, používám spoustu programů, hodně jich jen zkouším při testování češtin, občas si něco zahraju, koukím na DVD, poslouchám muziku, upravuji obrázky a mnoho dalšího a oproti XP, které jsem měla dřív několik let, to vůbec nemohu srovnávat a už bych se k XP nevrátila. A to jsem si to bez nich neuměla představit. Sedmičky neznám, kamarád je má a přešel na ně ze stejného systému, jako mám já, počítačům rozumí a říká mi, že jsou jen o maličko rychlejší, jinak upravená Vista. A jelikož nerada vrtám do toho, s čím nemám žádný problém, zůstávám u Visty

rexx*

Osobně jsem ze začátku Vistám věřil a plánoval na ně postupně přejít i ve firmě. Pořídili jsme je asi na 4 PC (notebooky) a teď toho bohužel lituju. Nevím proč, ale na všech instalovaných PC je prostě systém po půl roce nepoužitelný. A to jsou počítače používany různě a s omezením uživatelů pro instalace aplikací.

mirdik

já mam w7 snad všude na notu na PCčkách prostě si je nemůžu vynachválit. Před tím jsme měkl XP taky velmi dobrépo 2 letech se ale hrozně zpomalili a když máte možnost jít na 7 (u mě zdarma :D ) rozhodně to vemte. Nedávno jsme kámošovi přeinstalovával vissty na 7 a taky se mu hrozně líbí. Jo a nevíte jak je to nebo spíše jak to bude s W8. Něco sjem sylšel že příští rok budou?

28.06.10 13:57
hodnocení

0x

Vistu ne.

fidonet*
hodnocení

0x

WIN 98 popřípadě ATARI *zed*

vertigo69*
hodnocení

0x

sedmičy...osobne mam doma xpčka ..jsem na ne zvyklej..a taky kvuli tomu ze sem pred dvema lety koupil originalky :-D ale visty bych nedoporucoval..v sedmickach mas lepsi moznosti. ale kazdyho vec :)

sondaw*

Je to možné, ale píši jen ze svých zkušeností, kdy nemám s Vistou sebemenší problém

bena*
hodnocení

0x

Já dopororučuji spíš XPéčka, ale neznám hardwarovou konfiguraci onoho počítače.

Windows XP jsou přívětivější k aplikacím a hrám, jsou stabilnější.

Windows Vista ne - nestabilní, velmi žravé - 512 MB RAM nestačí, doporučuji minimálně 1GB.

Windows 7 nejsou o moc lepší než Vista.

Na Windows XP už sice nenainstalujete plánovaný Internet Explorer 9, WIndows Live Suite 2010, ale to je jedno. IE8 je velmi dobrý a velmi kvalitní prohlížeč a Windows Live Suite - to je balík nové nástupce Outlook Expresu Windows Live Mail, je tam WIndows Live Messenger - to je nástupce Windows Messengeru, pak tam je myslím Movie Maker a další prakticky zbytečný software. Zbytečný proto, protože v počítači máte o něco starší, avšak kvalitní a bezpečné programy. Možná by se dalo polemizovat o Outlook Expressu, ale já jej používám od devadesátého osmého a nikdy nebyl problém.

xxx*

No ked sa tu bavime o Viste a 512 MB ramke, tak sa nedivim, ze je "leniva" a pod. Sedmicka je sviznejsia ako Vista, ale nie s 512 MB ramkou. To bude tiez ako lekvar. Vista aj sedmicka sa sice da presvedcit aby isla aj s tymi ubohymi 512MB ale naco si kupovat Mercedes a nalozit si nanho kolesa z dreveneho voza?. Ked to chces vyuzit normalne, tak 2GB ram (na 32 bit), inac je to furt len znasilnovanie sa. Ked nie, tak ostan pri XP.

marenka*
29.06.10 16:44

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]