Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdílení internetu přes wi-fi kartu v pc

Od: alexander* odpovědí: 16 změna:

Zravím...Nemá tu náhodou někdo skušenost se sdílením inetrnetu přes wi-fi? Mám stolní počítač který je napevno napojen LANem k internetu a v pc mám wi-fi kartu do PCI slotu a potřeboval bych přes ni sdílet internet třeby pro notebook nebo mobil nebo PSP.

Za odpovědi děkuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zepe*
hodnocení

0x

Koupit wifi router. do 500,- jde najít

alexander*
hodnocení

Nemám tolik zásuvek abych mohl připojit ještě router...

existuje věc, která se jmenuje roztrojka a stojí pár desetikorun.

Navíc nebudeš muset mít pořád zapnutý PC, takže investice se opravdu brzy vrátí.

kangaroo*

ten současný kabel strčíš do router a koupíš krátký kabel a ten propojíš mezi routrem a PC a přes wifi připojíš PSP

doplněno 04.03.13 18:54:

ještě budeš muset upravit nastavení nového routeru, ale pak budeš moci připojit klidně v základu 255 zařízení :)

zepe*

má wifi kartu ani nemusi kupovat kabel ale muze ;)

zepe*

To snad není možné *haha*

Sdílení internetu přes wi-fi kartu v pc

kangaroo*
hodnocení

0x

Dřív nebo později, tak si už teď pořid wifi router a nebudeš se omezovat.

doplněno 04.03.13 18:51:

Stačí si jen vybrat podle náročnosti :)

access-pointy.heureka.cz/...

mowla*
hodnocení

0x

Nemáš dost zásuvek - elektrických? ;) A co rozdvojka?

Ale OK - jde to, připojení LAN nasdílíš a na wifi kartě v počítači vytvoříš AdHoc síť, na kterou se můžeš dalším(i) zařízením(i) připojit.

doplněno 04.03.13 18:54:

Varianta "B"- můžeš i na PC spustit SW router a routovat přes něj.

Obě řešení mají ale nevýhodu - aby se připojilo nějaké další zařízení, musí ten počítač jet, HW router by ti vyřešil připojení a jeho příkon je výrazně menší...

doplněno 04.03.13 19:11:

..."přesnej postup jak to vytvořit"... Co? - jak vytvořit? :-D

AdHoc je popsána tady (např.) pcrady.cnews.cz/...

SW router - je potřeba stáhnout a nainstalovat nějaký routovací program (je jich ´hodně´, takže jeden za všechny - slunecnice.cz/... ) a ten pak nakonfigurovat

ALE - každopádně - i při konfiguraci HW routeru, musíš mít aspoň ponětí, co chceš udělat a (aspoň) zhruba, jak a kde...

alexander*
hodnocení

To jo...ale já nevím přenej postup jak to vytvořit...

doplněno 04.03.13 19:06:

Jaký software je no to vhodný?

zepe*

To je problem ten router? to chcete pokazde kdyz se budete chtit pripojit pres telefon nebo jiné zařízení zapinat pocítač?pokad bude pripojenej smart telefon pocely den tak musi být zapnutý i pocitač to se mi zda trochu na hlavu.

Levnej router a zapojit nastavit zaheslovat a frci to.zvladne to kazdej

duke*

Jasně, přehlídl jsem část otázky, takže je jasný, že je blbý pořád zapínat PC.

Wifi router je asi nejlepší řešení.

duke*
hodnocení

0x

Jaký máš operační systém? Jestli Win7, stáhni si program ConnectifyMe connectify.me/...

Ten umí přesně to co potřebuješ - udělat AP (Access Point nebo-li HotSpot) z Wifi karty a tlačit do ní internet např. jiného zdroje z kabelovky.

Pokud máš WindowsXP, tak ten program bohužel neumí dělat HotSpot. Já jsem nedávno potřeboval něco podobného, stáhl jsme si program NAT32. www.nat32.com

Jeho nastavení je ale kapku složitější.

doplněno 04.03.13 19:12:

Ten Connectify Me je sice trial, ale dá se "stáhnout"plná verze. Tušíš kde, ne?

alexander*
hodnocení

Mám winXP a nainstaloval sem to NAT32 ale nevím co s tím *nevi* anglicky neumím tak se v tom vůbec neviznám

duke1
Tak pokud nerozumíte sítím a neumíte anglicky,tak to zase odinstalujte.
duke1
Zkus ještě program Winroute,najdeš určite i články v češtině.
kangaroo*

PSP nemám, ale určitě tam musí být přibalen nějaký mikro USB kabel a přes něj ti taky net dočasně půjde než si objednáš nějaký wifi router. Kup si wifi router (žere nějakých 5-10W) a budeš moci připojit jakýkoliv zařízení nezávisle na ostatním.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]