Miluju brokolici, moje budoucí tchýně mě naučila perfektí jednoduchej recept. Nejprve si dej vařit těstoviny, třeba vrtulky (celej pytlík), a brokolici udělej na páře (můžeš ji i uvařit, ale není v ní pak tolik vitamínů). Mezi tím rozehřej kapku olivového oleje a na něm trošku zpěň česnek nakrájený na plátečky. Pár stroužků stačí, ať to není moc česnekovy. Ale pozor, ať ho nepřipálíš, nebylo by to moc dobré. Pak k tomu česneku přidej nivu (větší kousek, ať je to dobré) nakrájenou na kousky, ona se bude rychleji rozpouštět. Promíchávej to, ať se ti to nepřipálí, to by byla škoda. Solit to moc nemusíš, niva je slaná dost. Pak si to celý dochutíš. Až bude niva rozpuštěná, zalej to smetanou (250 ml). Teď to musíš zase nechat trochu povařit, ono to trošku zhoustne. Hotovou brokolici natrhej na kousíčky, přidej k uvařeným těstovinám a celé to zalej tou sýrovosmetanovou omáčku. Pěkně to promíchej a popřípadě dochuť. Můžeš si na tom pak v mikrovlnce rozpusti plátek sýra (nejlepší je tučný, tak 40% tuku v suš.) a pokapat kečupem. Taky dobrý. Je to hodně kalorické, ale zase to nebudeš jíst denně.
E
Zpět na otázku: Brokolice a jeji uprava