Brambory omyjeme a zhruba 10 minut povaříme ve vodě. Řízky omyjeme, osušíme ubrouskem a nakrájíme na tenké proužky. Promícháme je s kořením na gyros a 2 lžícemi oleje. Papriky, naťové cibulky a rajčata očistíme a omyjeme. Lusky paprik nakrájíme na kostičky, cibulky na hrubší kolečka a rajčata na osminy.Brambory slijeme, oloupeme a ve 2 lžících horkého oleje orestujeme asi pět minut dozlatova. Osolíme, opepříme a vyjmeme. Do pánve dáme připravené maso, které asi 5 minut opékáme. Přidáme papriky, cibuli a asi 3 minuty podusíme. Pakvložíme rajčata a necháme prohřát 1 minutu. Osolíme a opepříme. Zakysanou smetanu promícháme s prolisovaným česnekem. Na pánev ke gyrosu přidáme brambory a na povrchu polijeme česnekovou zakysanou smetanou a ozdobíme čerstvým tymiánem. Autor: Iva Hribalova Ingredience: česnek 1 stroužek olej 4 lžíce sůl rajčata 2 ks zakysaná smetana 150 g naťové cibulky 1 svazeček žlutá paprika 2 ks černý pepř brambory malé salátové 600 g vepřové řízky 4 ks koření na gyros 1 lžíce čertsvý tymián na ozdobení uložit recept do svě kuchařky(jen pro přihlášené)
Upozornění: reagujete na odpověď/komentář. Váš komentář primárně neslouží k odpovědi na otázku. Komentáře jsou vhodné k upozornění na chybu v odpovědi popř doplňující informace. Odpověď na otázku prosím napište jako přímou reakci na otázku (odkaz nahoře u otázky - ODPOVĚDĚT). Děkujeme.
Tato otázka je 20 let bez odpovědi. Nechceme zbytečně otevírat staré otázky, ale zároveň chceme dát příležitost opravit případné nesrovnalosti nebo moci přidat nové poznatky. Váš příspěvek bude posouzen administrátorem (což bude nějakou dobu trvat) a bude vložen pouze v případě, že bude pro danou otázku přínosem pro širší veřejnost. Děkujeme za pochopení.