Oloupané poloviny plodů vložit do sklenic a hned zalít horkým nálevem (1 litr vody + 0,5 kg cukru) tak, aby byly celé pod hladinou. Sklenice ihned uzavřít a zavařovat při cca 85 st. Ve vodní lázni dle obsahu sklenic 20 - 25 minut (pokud jsou plody tvrdší + 5 min.) To lze provést v jakémkoliv velkém hrnci. Hladina vody nesmí být výše než hladina nálevu uvnitř sklenic. Lze také zavařovat v horkovzdušné troubě při stejné teplotě, ale přidat cca 5 minut... Kvalitu zavaření lze ověřit po vychladnutí poklepem na víčko...
Upozornění: reagujete na odpověď/komentář. Váš komentář primárně neslouží k odpovědi na otázku. Komentáře jsou vhodné k upozornění na chybu v odpovědi popř doplňující informace. Odpověď na otázku prosím napište jako přímou reakci na otázku (odkaz nahoře u otázky - ODPOVĚDĚT). Děkujeme.
Tato otázka je 10 let bez odpovědi. Nechceme zbytečně otevírat staré otázky, ale zároveň chceme dát příležitost opravit případné nesrovnalosti nebo moci přidat nové poznatky. Váš příspěvek bude posouzen administrátorem (což bude nějakou dobu trvat) a bude vložen pouze v případě, že bude pro danou otázku přínosem pro širší veřejnost. Děkujeme za pochopení.