Zavařování broskví

Od: Datum: 08.09.06 11:03 odpovědí: 4 změna: 20.08.15 14:49 zhlédnuto: 11.412x
Může mi někdo poslat prosím vyzkoušený recept na zavařování broskví resp jak zavařit broskve a jak to udělat, když nemám zavařovací hrnec. Díky

Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 09.09.06 09:38
avatar
Oloupané poloviny plodů vložit do sklenic a hned zalít horkým nálevem (1 litr vody + 0,5 kg cukru) tak, aby byly celé pod hladinou. Sklenice ihned uzavřít a zavařovat při cca 85 st. Ve vodní lázni dle obsahu sklenic 20 - 25 minut (pokud jsou plody tvrdší + 5 min.) To lze provést v jakémkoliv velkém hrnci. Hladina vody nesmí být výše než hladina nálevu uvnitř sklenic. Lze také zavařovat v horkovzdušné troubě při stejné teplotě, ale přidat cca 5 minut... Kvalitu zavaření lze ověřit po vychladnutí poklepem na víčko... *smich*
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 16.08.15 13:12
avatar
Bez zavařovacího hrnce to dělám tak, že ovoce uvařím s cukrem (a kořením) rovnou v hrnci. Když jsem spokojený s konzistenci preleju do zavařovacích sklenic, hned zavickuju, otočím víčkem dolů. Po 5min otočím zpět a nechám zcela vychladnout.
Nevýhoda je, že se ovoce nedá skládat do sklenice. Ovšem je zase měkčí takže se ho tam vejde vcelku dost.
doplněno 17.08.15 20:00:

shodou náhod jsem právě dokončil zavařování broskví (v Albertu krásné velké sladké stř tvrdé za 24.50,-/kg). :) Na 5kg ovoce padlo 2litry vody + 0,8kg cukru. Cukr jsem svařil s vodou, vařící nalil do nachystaných broskví (každou čtvrtku jsem ještě rozkrojil na 3 části) a uvedl k varu (trvalo to 5 min) a nechal vařit 10 minut. Pak hned vařící dal do sklenic a otočil dnem nahoru. Na dno každé sklenice dáváme jednu pecku.

doplněno 18.08.15 08:05:

mám rád i ekonomické hledisko: v každé kilové sklenici je 0,5kg broskví, nákladově jedna sklenice stála cca 15kč. V obchodě Giana broskve 820g (470g pevného podílu) stojí 55kč :)

Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 16.08.15 16:03
avatar

Nerada zavařuji půlky broskví, protože se pak špatně jí. Stejně se musí na misce porcovat a to jde dost špatně. Broskev objedu nožem 2x podél a 2x napříč a tím se snadněji vyloupne pecka. A pak už jako clayman® ;)

doplněno 20.08.15 14:49:

Zadurbankovi, slyšela jsem o tom, už jsem i měla sklenice narovnané v myčce, ale pak mě vyděsilo pomyšlení, že když bude myčka oplachovat a pustí na ty horké sklenice studenou vodu, ikdyž já ji mám na teplé vodě, že tím teplotním šokem sklenice popraskají. Necháváte je opláchnout nebo oplachování zrušíte?

Ohodnoceno: 2x
 
Od: zadurbankovi
Datum: 20.08.15 14:20

Veškeré ovoce a zeleninu zaváříme v myčce .Narovnáme, a na nejdelší nejteplejší program necháme umýt samozřejmě bez tablet .Děláme to již 8 let a nedám na tento způsob dopustit.Přejeme hodně úspěchů při zaváření.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.