Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zavařování broskví

Od: florencie odpovědí: 4 změna:
Může mi někdo poslat prosím vyzkoušený recept na zavařování broskví resp jak zavařit broskve a jak to udělat, když nemám zavařovací hrnec. Díky
Zavařování broskví

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Bez zavařovacího hrnce to dělám tak, že ovoce uvařím s cukrem (a kořením) rovnou v hrnci. Když jsem spokojený s konzistenci preleju do zavařovacích sklenic, hned zavickuju, otočím víčkem dolů. Po 5min otočím zpět a nechám zcela vychladnout.
Nevýhoda je, že se ovoce nedá skládat do sklenice. Ovšem je zase měkčí takže se ho tam vejde vcelku dost.
doplněno 17.08.15 20:00:

shodou náhod jsem právě dokončil zavařování broskví (v Albertu krásné velké sladké stř tvrdé za 24.50,-/kg). :) Na 5kg ovoce padlo 2litry vody + 0,8kg cukru. Cukr jsem svařil s vodou, vařící nalil do nachystaných broskví (každou čtvrtku jsem ještě rozkrojil na 3 části) a uvedl k varu (trvalo to 5 min) a nechal vařit 10 minut. Pak hned vařící dal do sklenic a otočil dnem nahoru. Na dno každé sklenice dáváme jednu pecku.

doplněno 18.08.15 08:05:

mám rád i ekonomické hledisko: v každé kilové sklenici je 0,5kg broskví, nákladově jedna sklenice stála cca 15kč. V obchodě Giana broskve 820g (470g pevného podílu) stojí 55kč :)

Nerada zavařuji půlky broskví, protože se pak špatně jí. Stejně se musí na misce porcovat a to jde dost špatně. Broskev objedu nožem 2x podél a 2x napříč a tím se snadněji vyloupne pecka. A pak už jako clayman® ;)

doplněno 20.08.15 14:49:

Zadurbankovi, slyšela jsem o tom, už jsem i měla sklenice narovnané v myčce, ale pak mě vyděsilo pomyšlení, že když bude myčka oplachovat a pustí na ty horké sklenice studenou vodu, ikdyž já ji mám na teplé vodě, že tím teplotním šokem sklenice popraskají. Necháváte je opláchnout nebo oplachování zrušíte?

hodnocení

0x
Oloupané poloviny plodů vložit do sklenic a hned zalít horkým nálevem (1 litr vody + 0,5 kg cukru) tak, aby byly celé pod hladinou. Sklenice ihned uzavřít a zavařovat při cca 85 st. Ve vodní lázni dle obsahu sklenic 20 - 25 minut (pokud jsou plody tvrdší + 5 min.) To lze provést v jakémkoliv velkém hrnci. Hladina vody nesmí být výše než hladina nálevu uvnitř sklenic. Lze také zavařovat v horkovzdušné troubě při stejné teplotě, ale přidat cca 5 minut... Kvalitu zavaření lze ověřit po vychladnutí poklepem na víčko... *smich*

zadurbankovi
hodnocení

0x

Veškeré ovoce a zeleninu zaváříme v myčce .Narovnáme, a na nejdelší nejteplejší program necháme umýt samozřejmě bez tablet .Děláme to již 8 let a nedám na tento způsob dopustit.Přejeme hodně úspěchů při zaváření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]