Nejste přihlášen/a.
Neíte, jaké ryby je v dnešní době možné jít beze strachu? po zprávách o pangastech a lososech tedy nevím, jestli raději českého kapra nebo co by bylo nejlepší? prosím o názor díky
Dobrý den, mějte obavu z ryb, které nejsou čerstvé. Tedy, jsou měkké, vodnaté, zapáchají, mají divnou barvu či jsou bez hlavy. Ryba má mít "jiskru v oku" i po smrti - nemá být zakalené (a k tomu je tam ta hlava dobrá jako ukazatel čerstvosti). Zdravím!
Sardinky v Baltickém moři snad nežijou. Jinak si čtu, jestli je ryba z moře nebo ze sádek,a ze které země. Brávali jsme sumečky americké z jedné firmy u nás, co je chovala od malička, průtoková voda z hors. potoka, granule. Byly vynikající, ale firma skončila a taky mám dilema, jestli je lepší polský pstruh lososový z LIDLu nebo kapr z českého rybníka. Každopádně, co mne mile překvapilo, byla štika , co jsme si koupili při výlovu rybníka v Černé Vodě / Rychleby/. Fakt dobrá!
Pangas není mořská ryba, proto neuděláte chybu, když si dáte českou rybu.
Losos z divoké vody má světlou barvu, jakmile je ta ostrá oranžová, je z farmy.
Pokud byste měla volit mezi těmito, pak pangase v žádném případě, ale lososa z farmy.
Divokého lososa, který je nejlepší, ale nekoupíte jen tak a sáhnete velice hluboko do peněženky.
Jinak v Globusu mají velkou nabídku mořských ryb na ledu. Pokud ho máte v dosahu, nakupte rybku k večeři tam i pro příště. Vlk je dobrá volba. Chce to střídat, neupnout se jenom na jeden druh.
Poslyšte vy panikáři. Zde jsme na poradně a proto vám radím méně sledovat televizní zprávy.
No a proč vám tak radím. Možná proto, že spolu se zápachem z jedné kapky spáleného tuku dýcháte tisícinásobně překročenou hygienicky povolenou koncentraci oxidů dusíku.
Takže až vám při smažení ukápne kapka oleje na horkou plotnu, bleskově se popadněte za nos a prchejte zachránit holý život.
Odpovím otázkou: slyšel jste o někom, nebo dokonce znáte někoho, komu by konzumace jakýchkoliv ryb ublížila? (Teda mimo ryby "fugu", která je ovšem jedovatá od přírody ). Myslíte, že ten český kapr je méně jedovatý, než mořský losos? Víte snad, co všechno za sajrajt je v bahně rybníků? Myslíte, že třeba kuře (nebo prase), vypěstované pro potravinářské účely je méně škodlivé? Já tedy ne. Rybí (i jiné) maso mám rád a tak, abych neumřel hlady, nad tím zbytečně nepřemýšlím a jím, na co mám zrovna chuť. Zatím to tak dělám dost přes 1/2 století a žádné problémy nepozoruju.
maqdone...máte pravdu, asi to nemá cenu takhle pitvat nakonec by nám bylo po každém jídle špatně
Já jsem veliká vydra. Jím všecičky ryby naprosto beze strachu. Čerstvé, mražené, v plechovce, pečenáče, uzenáče, kyselé. Jen musí být čerstvé. Kouknu, čichnu. Jakmile mám sebemenší podezření, minu se, nemusím. Kdybych si mohla dnes poručit, pak čerstvou štiku, candáta, okouna. A taky uzeného úhoře. I normálního uzenáče s jikrama a spoustou kostí. Fakt jsem vydra.
Maky, na másle a kmínu? S troškou zelené petržílky?
osobně bych se bál snad jen Piraně nebo žraloka,ale ty běžně v našich tocích nejsou takže žádné ryby! A pkd myslíte konzumaci ryb,tak nebezpečná je jen ryba Fugu a ta také asi běžně v ČR není k mání. osatatní bych konzumoval bez obav,ono pokud si dáte např.toho pangase tak 1xměsíčně tak se taky nic nebude dít!
Berte to třeba tak snad všichni masožravci (lidé) si běžně pochutnají na prasáku,ale je hooodně těchto co by do úst nevzali maso nutrie a opřitom tato je na rozdíl od prasete čistotná-vše si nejrve umyje!Takže tak!
Babko-co pocházíme z vesnice tak víme čím jsou krmeny!,Ale jinak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.