Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest v podbřišku

Od: lucy* odpovědí: 3 změna:
Dobrý den, bude mi za par dni 14 a potrebovala bycb se zeptat. V dubnu (2.4.) jsem dostala prvni mesicky, ale trvali mi jen asi dva dni( cetla jsem si toho na internetu hodne ale i tak). Trosku me bolelo v podbrisku ale jen malo a je to celkem caste. To ale jeste neni nic tak znepokojujiciho... Do ted na sve druhe mesicky cekam a dnes vecer me zacalo bolet divne v podbrisku. Respektive na prave strane v podbrisku... Nejprve jsem to ignorovala ale po par hodinach to zacalo byt trochu neprijemne a ted se k tomu pridala bolest i na leve strane... V duchu se modlim aby to nebylo slepe strevo( i kdyz jsem s tim nikdy problem nemela), protoze predstava toho, ze bych mela jit na operaci je pro me silena. Staci mi kdyz vim, ze jdu na kontrolu k zubarce. Ale (no moc se v tom nevyznam) rikam si ze kdyz ta bolest je najednou i na leve strane( vazne tesne nad mocovym mechyrem a z kazde strany asi ani ne 1 cm od kycli). Poradite mi prosim nekdo? Je to dosti neprijemne a ja nwm jestli je to opravdu jen druha menstruace nebo ( nedejboze) neco horsiho?! Dekuju vsem moc za odpovedi

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zdravím. S určitostí by to řekl jen lékař, ale může to znamenat opravdu jen příchod menstruace. Ono to nějaký čas bude trvat, než bude menstruační cyklus ustálený a pravidelnější a bolesti ho mohou doprovázet. Ale opravdu nejsem lékař.

lucy*
hodnocení

Diky za nazor, ted uz je to prece jenom lepsi, snad to opravdu budou jen mesicky.☺

balzerka
hodnocení

0x

Ono je to celkem běžné, že v začátcích bývají měsíčky nepravidelné. Když zhruba do půlroku nemají rytmus, zajdi ke gynekologovi. Po několika měsících s lehkou hormonální podporou by měly být menzes pravidelně. Pokud máš obavy ze slepáku, což se musí brát v úvahu u každé bolesti břicha,zkus si něco jako test. Lehni si na záda s pokrčenýma nohama, chodidla na podložce. Pomalu si zmáčkni místo uprostřed mezi pupíkema a lopatou kyčelní kosti na pravé straně. Krátce podrž zmáčknuté a po chvíli rychle prsty zvedni. Pokud je v oblasti slepého střeva zánět, v místě zmáčknutí to bolestivě bodne, neboť se do stlačeného záníceného místa vrací krev. Pak tedy nejíst, chladit bolestivou oblast obkladem a k lékaři!

Jinak operace se dělá pod narkózou a hned druhý třetí den Tě budou honit z postele.Nějakou dobu to bolí, ale mladí se hojí rychle.Teď jsme to zažili u vnoučka. Za pár týdnů už zas lítá s balonem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]