Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už poměrně dlouho se mi nedaří zhubnout, asi kvůli tomu, že jsem si nehlídala kalorie a když vidím, že po týdnu jsem nezhubla ani gram, tak prostě ztratím motivaci a vykašlu se na to. Vždycky mi ale šlo vydržet spíše kratší dobu jíst méně/nízkokalorická jídla, takže mě napadlo zkusit třídenní dietu. Chtěla bych se zeptat, jestli jí už někdo zkoušel, jestli se jojo efekt u vás dostavil nebo ne. Chtěla bych totiž shodit jen 2-2,5 kg, ale na dlouhodobou dietu prostě nemám nervy.
Děkuji
Např. zde :
den, kdy je ´úplněk, držet půst celý den, shodíte jedno až dvě kg za ten den, jenom pít vodu...
Jestli jsi po týdnu na nule, tak nedrž žádnou třídení dietu, ale přidej v tom týdnu 4h svižnější chůze s hůlkama nebo podobný pohyb. (pokud máš čas a kondici tak víc, třeba 4x týdně na 2 hodiny)
Prostě to co funguje je trvale změnit způsob života - pohyb vytrvalostního typu a jíst všechno co tělo potebuje, tak aby příjem byl o něco málo menší než výdej. Diety při kterých se hladoví jsou nesmysl, tělo naopak četří energií. Pokud půjdeš hodinu chodit a pak si dáš zákusek tak je to ok - tělo dostane na co má chuť a výdej byl větší než příjem = budeš hubnout. Klidně můžeš chodit do cukrárny na dortík do vedlejšího města, tak abys šla hodinu tam a hodinu zpět. Doma pivko a normální večeři a za měsíc zjistíš že jsi o kilo lehčí a máš i lepší fyzičku...
Ono je lepší jíst často, pestře a malé porce. To si tělo nedělá zásoby. Určitě snídat. Strava musí obsahovat všechny živiny, vitamíny a minerály. Tím, že nejíte, nebo jíte jen něco, tak třeba vynecháváte některou z látek, která spolupůsobí při spalování tuků. A víc pijte, čistou vodu. Zkuste tohle konzultovat s výživovým poradcem. Dnes jsou v každém městě.
A samozřejmě pohyb. Nejlepší je dlouhodobý výkon nízké až střední intenzity. Určitě delší, jak 45 minut. Chůze, kolo, plavání, poklusávání. Na výlet si brát svačinu zeleninu a bílkovinu /libové maso, rybky, vajíčko, tvaroh. sýr, kefír/. Omezit vše v čem je mouka, cukr a tuky. Tedy bez rohlíků, koláčů,chipsů, majonézy, zákusků, trvanlivých salámů, tatranek... Udělat si plán nového životního stylu. A jít do toho ještě s někým, kdo je na tom podobně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.