Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit je mi 13 let a vážím 72 kg měřím 170 cm.Mám (špeky) na bříše a na bocích a také mám na bříše a na nohách strije.
Vypadám hrozně,chtěl bych aby jste mi poradily abych zhubnul. Vím že dieta není řešení takže potřebuji aby jste mi poradily nějaký zdravý životní styl ale potřebuji do 2 měsíců zhodit alespoň 14 kg (vím že je to moc ale strašně to potřabuji) o prázdninách jedu na chatu a bude tam rybník, potřebuji zhodit budou tam moje kamarádky a určitě se nechtějí koukat na špeka v plavkách.
PS: mamku nemám a taťky se ptát nechci.
Ahoj, poradila bych ti, abys pil čistou vodu a čaje neslazené, jez zdravě tzn ovoce a zeleninu. Vynechej mastná a tučná jídla, sladkosti taky, můžeš třeba jednou týdně...
a cvič. Prostě si najeď třeba na 30 denní výzvu pro muže a hurá do cvičení.
(Nebo se jdi poradit s dětským lékařem, ten tě když tak pošle k odbornému výcvikovému poradci nebo tak nějak? )
Sakura
Ahoj kokotko, napiš co, jaké množství a v kolik hodin jíš, pak ti můžeme doporučit co vynechat a co přidat do tvého jídelníčku. Zapomeň na zhubnutí 14 kg za dva měsíce. Může se ti to podařit, ale o vánocích budeš mít o 20 kg navíc. Chce to hubnout pomalu a váhu si pak udržet. Zatím si sežeň plavky pro baculky a nenech se svými kily odradit od hezkých prázdnin. Takových akcí bude ještě mnoho a tebe bude těšit, že si na každé další akci hubenější.
Při výšce 170 vlastně nadváhu nemáš.Píšeš,že máš ,špeky, - myslím,že máš povolené svalstvo,což právě tenhle dojem dělá.Rada je - kup si kolo/lze i v bazaru kol na netu/ a dávej si nejprve tak 10km,když nebudou bolet nohy,přidávej si pomalu postupně.Nenechej pracovat při jízdě jen nohy,úmyslně zapojuj i stehna a zadek a břišní svaly.Jídlo- jez to, co musíš-asi jídelna nebo otec vaří?-jen nechej 2 sousta,že už ,nemůžeš,.Vynechej rohlíky,buchty - prostě pečivo-nahrazuj to ovocem,klidně kolik sníš.Naprosto vynechej kolu,kofolu a další sladké limo! Místo toho jen mattoni neochucenou,lepší je voda z vodovodu jen cvrnknutá sirupem pro chuť. Večer jen lehčí jídlo-pokud to tak doma můžete mít.Vynechej uzeniny-jez sýry,pokud jíš a zase s kouskem ovoce-na chlebu.Když budeš mít tak po 2 dnech velký hlad,dej si normální jídlo,ale nepřidávej si.Hlavně večer žádné luxování lednice,žádné sušenky,čokolády - ani to nekupujte.Pokud jezdíš s tátou na nákup,kupujte jen to,co sníte,žádné pochutinky navíc.Tam,kam jezdíš busem nebo metrem jdi pěšky - jasně pokud to není daleko.Po schodech choď,vynechej výtah.Co se týká toho říct to tátovi,neboj se toho,řekni mu,že chceš zpevnit svalstvo,bude se ti ve škole líp cvičit a budeš mít - kolo nebo plavání-i pěkného koníčka.Třeba se přidá.
Nesmysl...! Nedělejte tady bubáky s obsahem tuku v sýru. Je to naprostá obludnost.
Kolik toho sýru asi za den sníte..? Vagon..?
Chápu, že používat "mazláky" (tavené sýry) není zrovna to "NEJ" pro denní spotřebu.
Jelikož takřka všechny mají obsah tuku 45% a více.
Úplně nejlépe z toho vycházejí Tvatůžky... ovšem při jejich dnešní ceně..? Nevím?
Kdyby ten kluk baštil jen řízky a pečené žebírka, ale hýbal se, tak shodí.
nesmysl syry nesmi jist vubec
a ani kureci maso pokud to nejsou sucha prsa a i ty rozhodi dobry umysl, zadne bile pecivo ani celozrnne rohliky, s pecivem nikdo nezhubne ani deko, a zadne testoviny, ty jsou snad horsi nez pecivo... bohuzel v jidelnach caste, pro hubnuti se clovek musi stat prutokovym ohrivacem pro jidlo. Jednoducha energie a mit co vysrat. Jakmile neni s cim chodit na WC, nezhubnete.
resp staci jen pulka Oetker pizzy vytunena obycejnym balickem syra a tim zabijete celotydenni snahu... a pritom to na kalorie zas tolik neni... jen to usmrti vytuneny metabolismus, ze to trva dalsi tyden dat to dohromady.
Zdravím.!
Ona to vlastně není rada, jen taková úvaha...
Kdysi... na "základce", jsme měli spolužáka, který byl tak vypasený, že se mu říkalo "bůček".
Byl malý a fakt tlustý. Strašlivě se potil a nikdo ze třídy vedle něj nechtěl sedět.
Pak, kolem šestnáctého... sedmnáctého roku, se mu "splašily" hormony a vystřelil na dva metry.!
Dnes váží 100 kilo a při jeho výšce je to akurát. Ženské na něm mohou oči nechat.
Je to CHLAP, jak má být.! Jednou rukou zvedne metrák a je šéfem hasičů.
Hlavně do sebe netlač žádné energeťáky a hambáče. Podívej se na rodinné dispozice, jak to vypadá.
Pokud máš naději vyrůst na solidní výšku, (což asi ano) pak neházej flintu do žita.
Chce to začíl třeba běhat, nebo jezdit na kole. Nejlépe s nějakým kamarádem, protože pokud to budeš dělat sám, pak si někdy řekneš... dnes je zataženo, tak nikam nejedu... Pokud už budeš s kamarádem domluvený, nic jiného než jet, nezbyde.
Přeji hodně sil a taky trochu toho štěstíčka.
,,je ti 13 a určitě víš,co jíš...takže jez méně..ale musíš mít pevnou vůli ...to je vše..
Jinak na tvůj věk je to hodně,,,
Opět nesmysl. Víš co jíš .. tak jez méně
Takže když sním denně velkou čokoládu a budu chtít zhubnout, tak si dám jen 3/4 čokolády, že jo? Takovou radou se děvče neřiď, určitě kila neshodíš.
doplněno 11.06.16 09:12:zavináč - má reakce není hloupá, ani překroucená. Tazatelka z NĚČEHO má nadváhu, ze zdravých nízkokalorických poravin nemá kila navíc. Musí mít v jídelníčku dost sladkostí, čokolád, hamburgrů atd. Takže vaše rada - jez méně co jíš je k ho.vnu.
doplněno 11.06.16 09:16:Tazatelka na odpovědi vůbec nereaguje, takže otázku zadala spíše ze srandy a nemyslela hubnutí vážně. Pak se můžeme jen dohadovat, co má z jídelníčku vynechat a co přidat. Asi je taky líná na pohyb a dokonce i na psaní reakcí zde. A nebo je úplně jinak Kokotko? Ozvi se.
Já tady nepíši o čokoládě,,je snad soudná a ví z čeho se tloustne...a co si může dopřát,je tost letitá a ví co jí.Takové diety jsou na nic,,,,,,
Jíst méně a uvidí výsledek, tak to nepřekrucujte.Hloupé přirovnání jste napsala ...
Jez zdravě ,,ale s mírou..
uska,,je hloupá zacházíte do exrémů,,,to co jste jí naordinovala,že nemá ze zdravých jídel nadváhu,,je hloupost i z takových přibere pokud se bude přežírat.
Ale v těchto letech nemá asi ani potuchy co vlastně může..Já když jsem se stala diabetičkou tak vím přesně co může ,aby zhubla.
doplněno 11.06.16 11:49:myslela jsem- ta vaše odpověď,,nic víc a ne že jste hloupá ,,,,toť vše
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.