Jak na bezový sirup?

Od: Datum: 08.06.16 14:29 odpovědí: 8 změna: 08.06.16 23:05
avatar

Krásný den :), tak jsem si natrhala 40 květů krásného čistého bezu, koupila dvě kila cukru, kilo citronů a dvě kyseliny citronové... a koukám, že recepty se často liší :/ Někde vařit, jinde ne, někde více cukru, onde zase přidat gelfix, támhle nechat odstát na druhý den... a absolutně nevím, co teď :(.

Poradí někdo, co je to nej? :) Držím se tohoto receptu http://www.recepty.cz/recept/…up-z-bezinkovych-kvetu-145514 , je to ok? Děkuji všem.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: jmlc®
Datum: 08.06.16 14:35
avatar

Např. http://www.recepty.cz/recept/…up-z-bezinkovych-kvetu-145514 - aha, ten máte...

nebo http://blog.veruska.cz/bezinkovy-sirup-a-moje-vychytavky/

ale je toho samozřejmě více... podle libosti

Ale pozor, abyste z toho neměla jen "bezinkový cukr"... já mám radši tekutější...ten bohužel zase musí být v lednici, jinak se rychle kazí.

doplněno 08.06.16 14:40:

jo - tady jsem to dohledal :) http://www.magdalenka.cz/rece…inkovy-sirup-z-kvetu.html?l=l takový se mi líbil.

doplněno 08.06.16 14:49:

vařený cukr mi připadne moc "těžký" - prostě jen sladká voda s nějakou příchutí... Tato varianta mi připadne lehčí a pitelnější.. jak to jinak popsat.. Když se tam přidá ta máta, je to svěží pití...

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 08.06.16 14:45
avatar

Děkuji, je chuťový rozdíl oproti vaření?

Datum: 08.06.16 14:42
avatar
Bez vaření mi nechutná, ale gelfix bych tam nikdy nedal.
http://www.knedlik.pise.cz/8-…etu-cerneho-bezu-kozicek.html
doplněno 08.06.16 14:47: Bez vaření není ta chuť tolik intenzivní a není tak hladká. Bez uvaření to dokážu pít, ale nepochutnam si.
Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 08.06.16 14:45
avatar

Děkuji, hmmm, kozičky slyším poprvé :), bez vaření to není dobrý?

Datum: 08.06.16 14:52
avatar

Tak, a jsem tam, kde jsem byla *smich*, jedne tvrdí, určitě vařit, druhý ne *smich*.

doplněno 08.06.16 15:03:

Budu teda vařit napůl *haha* ;).

Od: jmlc®
Datum: 08.06.16 14:53
avatar

když on je každý člověk jiný a každému chutná něco jiného - tak napůl :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 08.06.16 19:08
avatar

Je to všechno příšerně nezdravé - tolik cukru, já si raději nasuším květ i plod a dělám si čaj, to je zdravější, ostatně i ten čaj si můžete trochu přisladit a přesto tolik cukru do těla nedostanete.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: veronica
Datum: 08.06.16 23:05

Místo citronovky je lepší dát AK - kyselinu askorbovou, cca 2% až 2,5% do hotového sirupu. Kilo AK stojí 170 Kč.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.