Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na bezový sirup?

Od: martinaa* odpovědí: 8 změna:

Krásný den :), tak jsem si natrhala 40 květů krásného čistého bezu, koupila dvě kila cukru, kilo citronů a dvě kyseliny citronové... a koukám, že recepty se často liší :/ Někde vařit, jinde ne, někde více cukru, onde zase přidat gelfix, támhle nechat odstát na druhý den... a absolutně nevím, co teď :(.

Poradí někdo, co je to nej? :) Držím se tohoto receptu recepty.cz/... , je to ok? Děkuji všem.

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar clayman
Bez vaření mi nechutná, ale gelfix bych tam nikdy nedal.
knedlik.pise.cz/...
doplněno 08.06.16 14:47: Bez vaření není ta chuť tolik intenzivní a není tak hladká. Bez uvaření to dokážu pít, ale nepochutnam si.
martinaa*
hodnocení

Děkuji, hmmm, kozičky slyším poprvé :), bez vaření to není dobrý?

 

hodnocení

2x
avatar jmlc

Např. recepty.cz/... - aha, ten máte...

nebo blog.veruska.cz/...

ale je toho samozřejmě více... podle libosti

Ale pozor, abyste z toho neměla jen "bezinkový cukr"... já mám radši tekutější...ten bohužel zase musí být v lednici, jinak se rychle kazí.

doplněno 08.06.16 14:40:

jo - tady jsem to dohledal :) magdalenka.cz/... takový se mi líbil.

doplněno 08.06.16 14:49:

vařený cukr mi připadne moc "těžký"- prostě jen sladká voda s nějakou příchutí... Tato varianta mi připadne lehčí a pitelnější.. jak to jinak popsat.. Když se tam přidá ta máta, je to svěží pití...

martinaa*
hodnocení

Děkuji, je chuťový rozdíl oproti vaření?

 

martinaa*
hodnocení

Tak, a jsem tam, kde jsem byla *smich*, jedne tvrdí, určitě vařit, druhý ne *smich*.

doplněno 08.06.16 15:03:

Budu teda vařit napůl *haha* ;).

když on je každý člověk jiný a každému chutná něco jiného - tak napůl :)

 

hodnocení

0x
avatar aja1946

Je to všechno příšerně nezdravé - tolik cukru, já si raději nasuším květ i plod a dělám si čaj, to je zdravější, ostatně i ten čaj si můžete trochu přisladit a přesto tolik cukru do těla nedostanete.

 

veronica
hodnocení

0x

Místo citronovky je lepší dát AK - kyselinu askorbovou, cca 2% až 2,5% do hotového sirupu. Kilo AK stojí 170 Kč.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]