Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kuřecí kostra na vývar?

Od: rostislav* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, když mám napsán v kuchařce recept na drůbeží vývar a v rozpisu surovin je "1 kg kuřecích koster zbavených přebytečné kůže"

To znamená přesně co? Kosti a na nich maso, ale bez vnitřností? Jedná se o to samé co je "kuřecí skelet"?
Protože pod pojmem kostra si představuju jen ty kosti bez masa


doplněno 31.05.16 15:55:

Tak proč se tomu tedy říkají kostry/skelety, když je to tedy jen maso BEZ KOSTÍ? pořád v tom tápu

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar coklit

A kdo řekl, že je to jen maso bez kostí? Kuřecí kostra = skelet = to co Vám zbyde, když vykostíte kuře - tj prsní řízky, křídla a stehna dáte stranou a to co zbyde, to je ten skelet..

 

figurek*
hodnocení

0x

jj, kuřecí kostry. Tomu slovu prodavačky nerozumí. Řekněte že chcete kilo kuřecích korábů.

 

hodnocení

0x
avatar kapkanadeje

Ano, kostra (skelet) je to co Vám zbyde, když kuře vykostíte. Takže je to totéž.


doplněno 31.05.16 15:58:

Kolem kostí po vykoštění zůstává trocha masa. A to se používá na vývar.

 

hodnocení

0x
avatar minda

kuřecí kostra se kupuje pod názvem "k.skelet" a je to to, co zbyde, když z kuřete dáte pryč prsní řízky a stehna... a vy ještě dáte pryč kůži se spoustou tuku pod ní... čili jsou to kosti (kostra) se zbytky masa a některými vnitřnostmi

 

hodnocení

0x
avatar bimbam

U nás se tomu říká odrbanec. Říkají to zákazníci i prodavačky.

balzerka

Kuřecímu skeletu se u nás říká ořez.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]