Nejste přihlášen/a.
Když jsem volala na výsledky preventivní gynekologické prohlídky, sestřička mi řekla, že výtěr je OK. Ale že mám se objednat na listopad, že něco není v pořádku s čípkem. Tak jsem si vzpomněla, že v moři otázek se mě doktorka během preventivní prohlídky ptala, zda v rodině někdo nezemřel na rakovinu čípku či jinou rakovinu. Nic jiného mi neřekla, jen že prý jsem v pořádku. Když si tam sama sáhnu, také cítím, že mám na čípku jakési dvě vyrostlá ztvrdlá místa. Moc často tam nesahám, ale vím, že tak před rokem ta místa byla menší = rostou. K té gynekoložce se nelze dovolat - volám tam 20x během ordinační doby, ale sestry to buď tipnou nebo neberou. Už z toho důvodu a jiných důvodů chci gynekoložku změnit. Mám čekat půl roku? Neexistuje nějaký test na to, který mi měla ta gynekoložka udělat? Kdyby to byla rakovina, slyšela jsem, že třeba půst pomáhá. Já vím, lidové rady, ale tonoucí se stébla chytá...
Půst pomáhá na rakovinu = opravdu si to myslíte? Rakovinu DČ nemáte, tak to neřešte. Pokud přesto máte potřebu zjistit, co máte za změny na čípku, jděte k se zeptat k lékařce. Jistě vám to ráda vysvětlí Psát sem nemá smysl. My si váš čípek osahat nemůže, tudíš jakákoliv odborná rada je jen plácání prázdné slámy.
Děložní čípek se mění v průběhu menstruačního cyklu, pohmatem poznáte jeho tuhost, otevřenost či uzavřenost, ale ne přednádorové změny. Na to máme preventivní cytologické vyšetření na gynekologii, které by se mělo provádět 1x do roka, pokud je nějaký nález, tak častěji. Z tohoto důvodu je objednání za půl roku v pořádku, nicméně pokud se k lékaři neustále nelze dovolat a nejste tam spokojená, změňte ho. Rakovina děložního čípku se vyvýjí roky a s drobnými změnami si dokáže tělo poradit samo, takže hned nemyslete na nejhorší a choďte k lékaři. http://hpvinfo.cz
Moje sestra po prohlídce okamžitě druhý den musela do nemocnice na operaci této nemoci. Takže, pokud Vás objednali až na listopad, chtějí si jen něco ověřit, protože správně pak je prohlídka každého půl roku. Možná jste měla trochu vyšší počet maker, ale pokud Vás neposlali na kontrolní krevní odběr, vypadá to dobře. Takže se zatím ničeho nebojte, to byste ted už byla po operaci. Tato nemoc se vyléčit nedá tak, jak si myslíte, protože kdyby to tak šlo, tak by každý, kdo umí vyléčit rakovinu, dostal nobelovku...Umí se jen pozastavit a to ale na dlouho i desítky let.
Gynekoložku změňte,lékaři praktičtí+gynekologie+ zubař mají být každý den , po ruce,.Neobávejte se napřed,může to být vřídek na čípku,prorostlý myom,zhroucený myom a další další věci...V každém případě - pokud kohokoliv něco zdravotního trápí,musí to neprodleně řešit.Jak říkají skutečně dobří lékaři - lépe jít 2x zbytečně nežli 1x pozdě.Jednejte,stejně byste jednala při zdr.problémech u děti,proč tedy ne u sebe?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.