Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, manželka si neúspěšně léčila plíseň pod malíčkem z návštěv bazénu. Asi po 2 měsících samoléčitelství se nechala přemluvit k návštěvě kožní lékařky. Tak jí předepsala nějaké 2 mastičky a poslala domů. Po měsíci při kontrole,kdy si manželka myslela, že už je vše v pohodě jí vysvětlila,že měla nejen plíseň,ale samoléčitelstvím si vypěstovala také exém a přidala jí třetí mastičku a pozvala za měsíc znovu na kontrolu. Takže dosud všechno v pořádku,ale dostala doporučení aby pravidelně desinfikovala nejen obuv,ale i ponožky. Problém je v tom,že jsem prošel zdravotnické potřeby,Dm,Tetu a všude mají pouze "voňavě deo" spraye do bot. Poradíte kde najdu desinfekční prostředek na výše uvedené?
Jděte do lékárnby u kupte si příslušný antimykotický sprej. Mimochodem, ten sprej není nic spásného. Vhodnější je boty hodit do popelnice a to všechny! Na ponožky stačí běžné praní na 40 stupňů. Tedy za mne sprej do bot ne.
Bakterie a kvasinky z bot ničím nedostanete, zvláště je-li nějaká část bot kožená. Jelikož léčba nohy trvala měsíce a docházelo k reinfekci, je jasné, že je problém i jinde...
HK má pravdu !
Plíseň jako taková vychází z vnitřku těla.Jsou to přemnožené kvasinky.Řekněte manželce,ať pije kopřivový čaj cca po dobu 14ti dnů.Plíseň zázračně zmizí.
Není to blábol,mám to vyzkoušeno
Ještě je dobrá koupel nohou v jedlé sodě a také v octu.
Viz odkaz : pruvodcevyzivou.cz/...
Jj Wampíku, máš bod , chtěla jsem přidat, že lze boty vysypat jedlou sodou, ale samozřejmě nečekat zázraky. I když...
Kujíííí
wamp-lékařka si myslí, že problém je v tom,že malíček je částečně jakoby zasunut pod prsteníček-následek nošení bot s úzkou špičkou a protože manželka po bazénech důkladně nevytírala toto místečko,zůstavalo mokré a když chodila na bazén 2-3x týdně bylo tak vhodným místem pro zachycení a růst plísně.
Děkuji všem za rady,zkusíme všechny a uvidíme zda se nám podaří dát nohu zase do pořádku.
Vyhodit bez lítosti nevhodné boty. Tolik bot na našem trhu je špatných, ve kterých se nohy zapařují a bakteriální prostředí, plísně, houby se drží a drží dál. Kvalitní kožené boty nebo jiné vhodné propustné boty jsou drahé a tak jsou obchody plné plastových a koženkových náhražek, u nás to byl kdysi oslavovaný barex, umělá kůže, ve kterém se nohy uzavřely a smrděly už po pěti minutách. Pak teprve má nějaké léčení smysl. Začíná léto, čas lehké vzdušné obuvi - sandály, chodit naboso, pravidelně si alespoň dvakrát denně mýt nohy a utírat do čistého ručníku, zvlášť na nohy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.