Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc to delaji?

Od: elisabeth odpovědí: 16 změna:

Zdravim, trochu zavadejici nadpis, ale... :]
Ve zkratce: Ve zkratce, mela jsem pritele, rozesli jsme se.. chvilku na to jsem nekoho potkala a zamilovala se. V tu chvili jsem jeste bydlela s byvalym pritelem, nastala situace ze se tedy i seznamili. Bylo to fajn, chytil me za ruku, vsichni mi mohli potvrdit ze se ke me chova jinak nez k ostatnim slecnam, ze se po me casto diva. Rozhodla jsem se jednat, protoze naznaky mi rikaly ze odpoved nebude negativni a hlavne jsem chtela vic jeho casu. Nicmene odpoved byla negativni, zabijela i to, ze spolu budeme travit vic casu, proste ne. (Ja jsem mu asi tedy dala ultimatum, tim ze jsem mu naznacila, ze pokud rekne ne - odstehuju se pryc z mesta).
Nakonec jsem zustala, napsala jsem mu to a on asi tyden neodpovedel. Uz jsem si myslela, ze to teda necham byt a on napsal. Neodepsala jsem ale on napsal jeste 2x a to uz jsem mu odepsala a vse bylo zpet. Ale asi bych se s tim ne smirila lip kdyby me ta osoba pak znovu nechytla za ruku, nemrkala na me a obcas tak okate neflirtovala presto, ze NEchce nic vic. Jeho kamarad me trochu vyslychal a naznacil mi, ze bych si s nim o tom mela promluvit a tak... zkusila jsem to... vlastne vsechno hezke zaprel, chyceni za ruku mi vysvetlil ze jsem byla smutna tak proto, ale ja si ani smutna neprisla a jestli jo tak kvuli nemu... Ale jeho reakce doted kdyz se vidime nejsou negativni, vidim ze po me kouka...
Proc? Stalo se Vam nekdy neco podbneho? :]

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ne, mi se to nikdy nestalo. Nikdy jsem chycení za ruku, pohled do očí a úsměv nebrala jako nabídku ke stěhování, jako pobídku k trvalejšímu vztahu. Vždycky to bylo jen chycení za ruku, úsměv a flirt. A zůstalo při tom.*hej*Cesta k trvalejšímu vztahu vypadá úplně jinak.

doplněno 24.05.16 18:04:

Elizabet, máte pravdu. Očekávají více. Několik "čísel". Jsou skromní. Více ani nechtějí. :-D Neodsuzuji to. Jsou takoví a je třeba s tím počítat. A taky se podle toho chovat. Tím, že plivnete "Fůůůj!" nic nezměníte. Je to smutné, ale je to tak.

elisabeth
hodnocení

Jiste, to ja nepopiram, ale proc tedy? Je tedy normalni se s nekym obimat a chytat za ruku kdyz ho znam dva tydny a povazuje se to tedy pouze za flirt? Ktery ma dejme tomu nejak zprijemnit den a dlouhe chvile samoty? Rozumim tomu spravne? :]

doplněno 24.05.16 18:00:

Rozumime si, clovek prece neflirtuje s kazdym jen tak na potkani. (Nebo ano? nevim :] )
Ja osobne kdyz s nekym zacnu flirtovat ocekavam asi i neco vic. Nerikam ze stehovani nebo vztah nadosmrti ale... Rozumime si? :]

ellisabeth
hodnocení

No prave, presne jak rikate. "Nekolik cisel." Kdyby prislo aspon techto par cisel, tak tady nepolemizuji nad tim co znamena nejaky flirt. Ale... i kdyz tomu tu byla prilezitost. :D Nabidka ode me i jiste moznosti, ikdyz jsem sama nikdy nezacala a i to se setkalo s negativni odpovedi, ikdyz ne vyslovenou. :] Prave bych ani nerekla, ze tento pan je takovy typ... JIste muze byt, ale kde to tedy vazne? :D ;]

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, snažím se pochopit Váš psaný text, ale jde to poněkud ztuha. No, třeba byla chyba v tom, že si myslel, že jste stále zadaná, tak si nedovolil více. Seznamovat nového ctitele s tím minulým není nejvhodnější. Lepší je mít vyřešeno a začít nový vztah.

Jenže, která žena to dokáže, když se bojí samoty, že? Zdravím!

doplněno 24.05.16 18:46:

Ženy si myslí, že každému muži jde hned a jen o sex. Když tomu tak je, tak je to špatně.

Když tomu tak není, tak je to také špatně. Možná ten Váš ctitel pouze uvažoval, co je to za děvče, které s jedním bydlí v bytě a s druhým by byla ochotná chodit. Představuji si, že by každý večer přemýšlel, zda skutečně používáte už jen společný byt nebo zda např. i tu postel. A toho se chtěl možná vyvarovat - a má to stále v sobě (myslím, že Vám prostě nevěří a nechce se zklamat).

doplněno 24.05.16 19:08:

No, a to jsme vlastně u toho Vašeho původního dotazu. Snad se ho přímo zeptat. Jenže, to je pro Vás asi obtížné a také by nemusel říci pravdu. Může to být spousta věci - dělá mu dobře pozornost ženy, dělá mu dobře vyjadřovat touhy, bojí se vztahu, bojí se ztráty svobody, cítí, že by si měl s ženou něco začít, ale bojí se následků, chce zůstat nezávislý, neví přesně, co vlastně chce, má komplex nebo zdravotní problém. Jo, vyznat se v muži je někdy také obtížné. A teď si vyberte .

elisabeth
hodnocení

Zdravicko, ja dekuji ze se snazite pochopit muj rychle a pomatene napsany text na klavesnici bez diakritiky. :]
Ano to me take napadlo, ale pak jsem mu vse vysvetlila a nejak to nikam nevedlo.

A ano to byla chyba je seznamovat, nebylo to tak uplne zamerne ale mate pravdu, zamilovat se a bydlet u byvaleho pritele... Jiste, to neni uplne ta nejlepsi varianta... ale od te doby uz uteklo pul roku. Ted je vse uz davno uzavrene, ja odstehovana... Mohl muj "nepovedeny start" takto vse pokazit? :]

doplněno 24.05.16 18:58:

Rozumim.

Dobre, byla jsem fajn, proveril si teren... pak zjistil negativni veci o me a nasledne mi neveri. S tim jsem schopna se smirit i s tim ze rekl "ne" prave kvuli tomu. Ale proc v tom pokracuje kdyz to co si o me mysli neni pozitivni a nechce mit nic se slecnou, ktera je schopna s jednim bydlet a s druhym zacit vztah (coz by tak nebylo, ale jo jasne, chapu...)?
Proc toho teda proste nenecha? Nevim, jestli jsem se spravne vyjadrila, ale od jeho ne by pro me vse skoncilo, kdyby jeho jakekoli sympatie nepokracovaly... proc mit sympatie k nekomu takovemu?

elisabeth
hodnocení

Ano, to je pro me obtizne, coz jste pravdepodobne pochopil z meho spatneho vyjadrovani, super.
Ma cenu neco zjistovat a venovat cas necemu co se nehybe z mista? Ma cenu se ptat? Ma vubec duvod jeste neco delat at je duvod jakkykoli? :]
Je moznost ze to vse je jen "spatny vtip" od druhe strany?

hodnocení

2x

Může k Vám cítit sympatie. Mně se tohle stalo několikrát, ale z mé strany. Já jsem cítila sympatie k někomu a vyjádřila jsem to třeba tím chycením za ruku, nebo úsměvem a tak dál. Prostě mi byl ten člověk milý, něčím se mi líbil, ale ne tak, abych s ním začala chodit a měla vážný vztah. K tomu je třeba něco jiného. Jiná "alchymie". ;) Radím Vám nenaléhat a nechat tomu volný průběh. Sympatie se mohou časem změnit v jinou náklonnost a přátelská sympatie se může přeměnit na lásku. Ale to chce čas. Důležité ale je, aby se dotyčný necítil "uháněný". Pak se Vám může začít i vyhýbat.

hodnocení

2x

Taky jsem v životě potkala pár podobných týpků, ale vždycky měli nějaký problém. Jednoho jsem potkala ve svém životě a se dvěma se setkaly mé kamarádky a já je osobně poznala. Jeden byl schizofrenik, který se zamiloval, ale v podstatě se bál navázat se ženou vztah, protože "ženy jsou hadí plémě", druhý to zkoušel a když zjistil, že by byla svolná, tak si sám nevěřil a třetí měl zdravotní problém. Jsou prostě i takoví muži, kteří jsou maximálně schopni si ověřit, jestli by měli šanci - a dost, nebo mají nějaký vážný problém, třeba zdravotní, pro který se nechtějí vázat, ale to neznamená, že se jim žena nemůže líbit, nebo že by s ní nemohli soucítit. Jen ve finále couvnou. Třeba jsou neplodní, nemají erekci, mohou mít skrytý viditelný problém, třeba nějaký ekzém, malé přirození, či opravdu vážnou nemoc. Kdo ví.

elisabeth
hodnocení

Tak ta prvni veta je uplne presna. Jiste on ma zdravotni problem, ma ekzem a to od malicka, ale o tom jsem vedela od zacatku a nikdy jsem se k tomu nijak spatne nevyjadrila, pokud by mel byt tedy problem ekzem, pokud to ostatni... ma cenu se na to jeste ptat a pidit se po tom?
Jak dopadly pribehy Vas a kamaradek? Nechaly jste to tak proste byt?

Omlouvám se, že reaguji tak pozdě, nebyla jsem "dostupná". První případ, který jsem sledovala osobně, dopadl nejhůře. Ta moje známá se v tom plácala snad rok, jednou jí dával naději, pak zase opak. Prostě se musela "odmilovat", aby sebrala sílu a odpoutala se od něho. Natrápila se, marně, za ten rok dost. Zamilovala se těžce do jiného a v té době se ten schizofrenik rozhodl, že to s ní zkusí. On o jejím čerstvém vztahu ještě nevěděl. Ale pro ni už bylo pozdě. Vysvětlila mu situaci a už se neviděli. On se přesunul někam k Plzni a asi za půl roku skočil pod autobus. Ten už by prostě pro život opravdu nebyl a tak si ušetřila další trápení. Druhý si zase jakoby neustále s partnerkou pohrával, po telefonu byl normální, dokonce výřečný, dokázal být i vtipný, ale při osobním styku byl opět vždy zakřiknutý, mluvil v hádankách, nedořešené téma končil slovy: "ale to je jedno"... Jak s ní byl sám, tak náhle odcházel... Složitost sama! Prostě případ pro psychiatra. Pořád si myslela, že ho z toho vytáhne, poslouchala ty jeho "marné" výlevy, nakonec sama začala propadat těžkým náladám a marnosti. Až toho jednou měla dost a pochopila, že si s ní nějak krutě zahrává a k ničemu víc nikdy stejně nedojde, že jen ztrácí čas a tak se na něj vykašlala. Do dneška prý žádnou ženu nemá. A ten poslední, to byl taky zamindrákovaný chlap, který se jen litoval a neustále se rozebíral atd. Taky to po čase nevydržela. Pryč od složitých chlapů, chlap má být ženě oporou a né koulí na noze. Přijdou děti a nevíte koho řešit dřív! Pokud by šlo jen o ekzém a byl by schopen přijmout, že Vám to nevadí a dokázal dál žít bez mindráků, pak by to za pokus stálo, třeba by se změnil, ale jinak pryč od něj!

ben®

Dobrý den, až bude chvilka, tak napište něco i o těch kamarádkách. Tedy, zda byly zcela bezchybné, vnímavé, inteligentní, ohleduplné, tolerantní až svaté. Zda třeba nevěřily na horoskop, kartářku, nepotřebovaly nikdy psychologa a bylo si s nima o čem povídat. Tedy, zda nebyly vůbec komplikované a byly zcela čitelné, přímé a průzračné (aby je mohl muž vůbec pochopit). Zdravím!

doplněno 06.06.16 07:50:

blesik - děkuji Vám za odpověď, ale to už si zde jen tak povídáme. Nemám ani problém souhlasit s tím, co jste napsala. Ano, člověka (muže či ženu) předělat nelze - možno ho snad kultivovat. Ovšem, píšete o tom, že ty kamarádky byly delší dobu bez partnera a to bych je mohl označit za divné. Vycházím z toho, že je-li zde otázka na muže, který je dlouho sám nebo "starý mládenec", tak následuje varování, že je divný. A když může být divný muž, tak může být divná i žena. Navíc, žena je od od příroda "posedlá" stále něco řešit, povídat si o tom a "meldovat". A i žena může být "uzlíček nervů", který se pohybuje mezi psychologem a kartářkou. Jenže, žena si to může dovolit, ale u muže se předpokládá, že nesmí selhat a musí být neustále onou chápající oporou. Takže, chyba může být na obou stranách (a většinou tam také je).

doplněno 07.06.16 07:44:

blesik - opravdu si nerozumíme a neporozumíme. Vy máte svou pravdu a "přes to nejede vlak".

Navíc máte úžasnou schopnost vyvozovat z psaného textu i to, co tam není, spekulujete a také rozvíjíte teorie. Nejste zde první, kdo má takové věštecké schopnosti. Jedna Vaše kolegyně zde není momentálně aktivní a druhá, která je podobného ražení, je zde nyní aktivní až moc. Je např. zajímavé, že o tom průběhu manželství Vašich kamarádek nevíte nic, ale víte zcela přesně, že jediným viníkem jejich nezdaru byl jejich manžel a nikdo jiný. Mě označujete za nepřítele žen a že je všeobecně kritizuji - a já se jen snažím vidět věci z obou stran, nestranit jedné straně a nemazat med kolem úst té druhé. Jsem kritický k ženám i mužům, pokud možno, rovnoměrně (je-li to třeba). Dokonce bych řekl, že jsem někdy až feminista a musím si na to dávat pozor, abych nebyl označen za nepřítele mužů. Takže, já končím tento náš dialog, který už nikoho nezajímá a hlavně to nebaví mě - nemá to význam. Vy máte prostor pro své poslední slovo a tím budete snad spokojená.

Bene, byly to fakt normální ženské s maturitou, jen se jim zhroutil vztah a byly dlouho samy. Takové, citově vyprahlé, ženy se zamilují snadno a když vnímají odezvu, jsou schopny velkých, ale i nesmyslných obětí. A nemusejí být bezchybné až svaté. Kolikrát v životě jsem slyšela od žen, že si ho převychovají? To už je špatně. Vztah se dá doladit, ale dospělý chlap se trvale převychovat nedá, to už je špatná volba, když si dva nesedí v těch důl. bodech pro vztah a život. Jistě měly své chyby, jako každý člověk, ale takové normální, pochopitelné. Je mnohem jednodušší žít s partnerem, který má čitelné chyby, než s uzlíčkem problémů, který požád jen něco tragického vysílá, ale nikdy Vám neřekne pořádně co. Nebo žít s někým, s kým řešíte každé tři dny to samé, stále do kola, ale nikam to nevede. To vysaje po nějaké době každého. Taky jsem se v životě s podobnými typy setkala, ale na to bych fakt neměla. Stačilo mi to poslouchat to samé do kola 3x a už jsem měla pupínky. Nezáleží na tom tolik, co člověku je, ale jak se k tomu sám staví. Tedy pokud ženská nemá předsudky, mohla by s ním mít teoreticky skvělý vztah (např, kdyby měl ekzém), ale nejde to, protože on ji třeba bude zbytek života ničit těmi svými mindráky, kterých by se už pro ni měl zbavit, a otráví celý vztah. To se ale netýká duševně nemocných, ti mají dost problémů sami se sebou, tam je to nemožný udržet dlouhodobě vztah. To je můj názor, nemusíte s ním souhlasit.

Obě mé známé se rozvedly po čtyřicítce a to není lehké najít rychle partnera. Co bylo v jejich manželství, to vědí jen ony samy (a možná ani ne), ale rozhodně si jejich muži našli jinou ženskou, důvodů se nedopátráme. Akce plodí reakci. Např. teď odešel od neteře manžel za jinou, protože mu projevovala málo citu. Jak mu ho měla projevovat, když všechno, vč, starosti o dvě děti, domácnost, starosti kolem domu, nechával jen na ni a k tomu chodilka do práce. On jen seděl u pivínka před domem a hlasitě si liboval, jaká je to paráda mít vlastní barák. Večer chodil za kamarády popíjet, pak už se často vracel k ránu, kde pro něho měla ten cit pořád brát, když toho i bez něj měla až nad hlavu? Tři roky to trpěla, na všechno byla sama a nakonec si našel jinou. Taky byste řekl, že je ona divná? Solidnější ženskou a ještě pohlednou, často nepotkáte. Není to vždycky tak jednoznačné, že chlap blbne, protože to je vina ženy. V tomhle případě přišla čtyříctka, rekapitulace života , druhá míza a ztráta soudnosti. Byly jsme s nimi hodně často, tak jsme to měli všechno jak na dlani. Její chyba byla, a to si nepřipouští, že ho od začátku pouštěla na pánské "jízdy", pánské dovolené, na lyže do Alp, v domnění, že to snad ocení, jako její velkorysost? Houby, zvyknul si na to a požadoval to jako samozřejmost. Prostě, tohle byl jen názorný příklad na Vaši všeobecnou kritiku žen. Samozřejmě jsou i nesnesitelné některé ženy, stejně tak, jako třeba nezodpovědní někteří muži, ale paušalizovat se to nedá, je to případ od případu. Často je jeden solidní a druhý ne, Ať je to ženská, nebo chlap. Nebo máte jiný názor? Pak sem s ním.

Bene, my si teď nerozumíme, já nemluvím o normálních mužích, ale o těch nenormálních. I s normálními bývají občas problémy, stejně jako se ženami, jsme lidi chybující a máme své mouchy, nálady i zlozvyky. Ale to je všechno pořád ještě v normě. Já mluvím o mužích, se kterými ženy ztrácejí čas, nervy i osobní rovnováhu, zbytečně, protože to je druh mužů, který nakonec stejně není schopen se žádnou ženou zakotvit. Což se v těchto všech případech potvrdilo. Ti mají tolik starostí sami se sebou, že vlastně taky pořád řeší jenom sami sebe a pro ženu tam v podstatě ani není prostor, snad jen jako pro vrbu.

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím. tačí, že dáváte jakási ultimáta (pokud řekneš ne-odstěhuju se), a stejně zůstanete. Na chlapy zpravidla tohle vydíraní neplatí, notabene, když ho ani nedržíte. Tím pádem je to spíš směšná snaha.

On asi čekal nezávazný sexík, Vy svatbu... a prostě to nevyšlo. Každý měl jiná očekávání.

ellisabeth
hodnocení

Ano byla to smesna snaha, krasne jste to popsala. :]
Kazdopadne kdyby ocekaval nezavazny sexik tak (jak jsem tu jiz psala) chapu veskery ten flirt a snahu otevirat mi dvere a skladat mi komplimenty, ale i k tomu jsem mu dala nabidku, byly i urcite moznosti, kterych se dalo zneuzit na prvni pohled a NIC. I to se setkalo s negativni odpovedi ikdyz ne primo vyrcenou a hlavne si myslim, ze ten pan ani neni takovy typ. Sice nepopiram ze muze byt, ale kde to tedy vazne? :] Nezavazny sex je fajn i pro me a ty prilezitosti byly pred i po mem vyznani citu k nemu...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]