Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vousaté ženy

Od: lucie* odpovědí: 33 změna:

Nedávno jsem potkala kamarádku,jen tak pár slov na ulici.Bylo chladno,měla mikynu až k bradě,ale i tak bylo vidět ,že má dlouhé vousy(vlnité)a bylo jich celkem dost.Samozřejmě jsem se neptala,co to je.Zná to někdo u žen?a jak se to stane?Známe se od dětsví,prostě normální holka,jen teď má nadváhu a vypadá zanedbaně a starší,ale vousy to mě zarazilo.

doplněno 23.05.16 20:36:

jen bych dodala,že byly fakt dlouhé cca 10cm.

zámek
ladinpraha uzavřel tuto otázku

33 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, budu spekulovat - prochází hormonální léčbou, která předchází operaci pohlaví z ženy na muže. Třeba se cítí mužem v ženském těle a rozhodla se toto řešit.

Ovšem, je to jen ta spekulace. Zdravím!

doplněno 23.05.16 21:19:

lucie - já jsem to myslel vážně, ale uznávám, že je to pouze spekulace. Myslím, že obecně se lidé, kteří toto podstupují, nikomu moc nesvěřují. Uvidíte, až ji (ho) zase potkáte po nějaké době.

doplněno 24.05.16 18:54:

lucie - neuvažujete o tom, požádat sys, aby už byl tento dotaz uzavřen? Odpovědí je zde dost - a k původnímu tématu už méně. A proč máte obhajovat své pocity a názory? Tak si případně nahlašte uzavření dotazu.

majsterjoe*

Taky mě to napadlo.

jitkak*

Tato volba se nabízí, ale pochybuji, když má dotyčná autistické dítě, nemyslím si, že by podstoupila takové riziko, protože autistické děti se upnou většinou na jednu osobu a pokud je s ním matka úplně sama...Nemají rády vůbec jakékoliv změny. Nejen, že by se sama matka (později otec) musela srovnávat se změnou, i když by to bylo dle jejího svobodného rozhodnutí, musela by navíc řešit nastalé potíže s autistickým dítětem, které by změnu matky na otce neslo velice těžce, ba dokonce by ji nemuselo zvládnou vůbec *stop*

cesmina*
hodnocení

1x

Paní Lucie ,toto neříkejte je to rouhání .Nikdy nevíte co se může přihodit.To říkám vždy ,když někdo ohrne nos nad mojí autistickou dcerou.Tohle je život .Já už jsem se s tím srovnala ,ale co Vy .Co by jste dělala kdyby se něco stalo Vašim dětem? To by jste je šoupla do ústavu a udělala si s manželem další "zdravé".? Držím pěsti klukům ,aby se jim nic nestalo.

lucie*
hodnocení

cesmína-nikdo nad vaším ani jiným dítětem neohrnuje nos!jen my bychom to doma nemohli mít,neměli bysme k tomu žádný vztah a i kdyby se teď cokoli stalo tak naše city by to negativně ovlivnilo.Rouhání to není,jen realita.Nevím,proč bych měla na druhé hrát divadlo,*nevi*říkám to tak jak to je,nechtěli bysme to,nešlo by to!uznáváme jak to příroda chtěla a za to se snad nemusím omlouvat.

tiffany*

Lucie, ve Vašem uvažování je něco hodně zvláštního, zřejmě máte odpor k lidem nedokonalým (tedy podle Vašeho názoru nedokonalým). Fascinují Vás vousy té nešťastné paní, jenže když jí nedokážete pomoci, tak je ubohé sem psát o tom, jak vypadá. Doufám, že potká někoho, kdo jí poradí a pomůže. No a také byste se měla snažit pochopit, že nemocné dítě je stále jenom nemocný člověk a ne "to". Zřejmě si připadáte dokonalá, ale prozradila jste na sebe, že dokonalá ani z dálky nejste, dále chci zůstat slušná. Jistě, dokonalý není nikdo, ale zkuste se nad svými postoji zamyslet, určitě to prospěje Vám i Vašemu okolí. Děkuji za pozornost.

lucie*
hodnocení

Myslím,že byste se dámy měly zamyslet vy,že nejste schopny tolerovat názor druhého!Tady mluvíte zrovna o autismu,ale jsou i jinak postižené děti,které by bez zásahu moderní medicíny nepřežily a bylo by to jen"to co umřelo".Pro mě by to už byla jen bytost,prázdná bytost.Nevím proč bych měla lhý´át sobě i druhým,že tomu tak není a milovala bych jej.Takže byste se měly zdržet útočných komentářů a když jste tak chápavé,měly byste chápat i cizí názor.Pořád jsem poslouchala,že nevím o čem mluvím,protože nemám děti.Světe div se,mám je a názor mám pořád stejný.

Tiffany-vzpamatujte se,založila jsem otázku,zda někdo někoho takového zná a proč to je.Nikdo tady neodpověděl,všimla jste si?Je to kamarádka,ale mám dost svých starostí a nevím proč bych měla pomáhat svéprávnému člověku?to jako jen tak mám u ní zazvonit a vtírat se jí do života,když má ona i já svých starostí dost a ptát se,proč jí rostou vousy?takže klid a když nemáte nic k otázce,nechápu proč vůbec odpovídáte.

tiffany*

Lucie, Vaše sebestřednost je odzbrojující, zato Vaše schopnost sebereflexe je podobná velké prázdné nule. Nebude to snadné, ale časem věci snad pochopíte a jednou se za své názory a postoje budete stydět. Pěkný večer.

lucie*
hodnocení

tiffany-mám se stydět za vlastní názor a pocity?a měla bych raději papouškovat všeobecně pěkné názory jako vy?né děkuji nechám si svůj názor.Nebyla jste to vy kdo tady psal,že je výhodný kontokorent?jen tak si vzpomínám,že budete na výši.Taky to nebudete mít lehké,ale snad jednou vyrostete.

hahanaj*

Jsem nějak smutná- kam jste od vousů došla ...ukázala nám také svou tvář sice bez vosů...ale...raděj dál nepíšu.*plac*

lucie*
hodnocení

hahanaj-ano raději nepište,taky musím opatrně volit slova,ani nevíte,abych se nedotkla ničích citů.Ale vidím,že projevit jiný názor než jaký je ve společnosti tolerovaný,se nevyplácí.Bohužel nepatřím k těm co raději táhnou s davem,než aby řekli co si myslí,takže se snažte chápat i cizí postoje.Nemůžete nikomu poručit,aby miloval něco,co je mu nepříjemné,cizí.

zakuj
Lucie, souhlasim s Vami ve vetsine nazoru. Ja osobne bych se nevyrovnal s tim kdyby muj syn byl nejak postizenej. Nedal bych to. A jestli nekdy v budoucnu zamnou dojde ze je buzerant, tak u nas doma konci. Jojo vim taky jsem bestie, ale divam se na to realisticky a ne humanisticky. Humanisticka politika EU nas uz dostala do pekne slamastiky. Chce to jen otevrit oci. A ne se rozdat kazdymu. Nehlede na to kolik ti postizeni stoji nas vsechny penez. Ted mluvim o narozenych deckach s vadou ktera byla diagnostikovana uz v tehotenstvi. Dle meho nazoru kdyz u vysetreni zjisti ze ma vadu, melo by se automaticky nechat potratit, pokud by rodice nechteli tak OK ale at si vsechno lepi sami! Jak si vy lidumilove myslite ze to fungovalo drive v dobach kdy ustavy nebyly? Nepovedene TO se hodilo na hnuj. K otazce. Znal jsem jednu takovou, byla to tlusta pani jak vysoka tak siroka a mela bibra jak blazen. Mela problemy se stitnou zlazou a tezkou cukrovku. Na zrcadle mela elektrickej strojek a kazdej den se holila. K jeji smule mela cerne vousy tak jeji brada a horni ret mely i tak nadech do seda:-D
lucie*
hodnocení

díky,konečně odpověd*uspech*holky tady zaběhly úplně na jiné téma a i v tomhle máte odvahu.V podstatě jste i hodně řekl za mě.Jen gayové mi nevadí.Když se dívám na dnešní holky,to ať raději chodí s pěkným klukem než obtloustlou,línou holkou.

Dřív mě vždycky osočili,že nemám děti,tak nevím,Teď je mám ,tak nemají co říct,takže čekám,kdy mě tady někdo osočí,že jsem špatná matka(i když to s názorem na postižené nemá nic společného:-D)takže počkáme.

Naposledy v téhle otázce zareaguji, protože nemůžu jinak, ale už ji nikdy neotevřu. *zed*To, co jste oba dva napsali, zakuj i Lucie, to myslíte tak, jakože se svým protějškem, díky vaším genům, vyrobíte "to", nepodar, zmetek, ale nenesete za to odpovědnost? Na hnůj s tím? Tak to bylo myšleno? *blee* *plac*

lucie*
hodnocení

babkazov-když tělo vyrobí zmetek a nedokáže jej včas vypudit,potom většinou brzo umírá,protože nemá schopnost se o sebe postarat.Zvířata(i lidé v dobách minulých)je nechávají bez péče umírat,protože nebudou mít schopnost samostatně žít a jen zatíží ostatní.Takhle polopatě jste to chtěla*blee*?

Pokud se zamyslíte tak v dřívějších dobách nebyli zdaleka takoví humanisté jako dnes.Žilo se více dle přírodních zákonů,takže ten"hnůj"zní blbě,ale bylo to tak.

Lucie, vy vůbec, ani trošičku nevíte, o čem já mluvím. Vůbec netušíte, kolik tváří autismus má. Od modrookého, bezmocného andílka, který jen odmítá tělesný dotek, náruč mámy, až po já nevím jak to všecko vypsat. To není viditelné postižení, jakože tělu něco očividně chybí. *bum* A do ústavu s ním? Nejlépe do síťové klece?! Nebo ještě lépe, kdyby se rozplynul? Nebo vůbec nebyl? Kdyby ho někdo odstranil? Špatně si vaše povídání vysvětluji?!

lucie*
hodnocení

babkazov-teď co máme děti,tak jsme v obraze o spoustě věcí,takž vím o čem mluvíte.Rozplynout se nejde,naše společnost to řeší ústavy...když to jinak nejde,člověk se musí postarat,ale u mě by to už nebylo s takovou láskou a radostí.Nebudu se nikomu omlouvat za to ,že nedokážu milovat ,když je to proti mému přesvěčení.

hahanaj*
hodnocení

0x

Může mít problémy se štítnou žlázou, rozházené hormony - je dobré se poradit s lékařem... Zvlášť tmavovlásky to mají špatné - ochlupení je pak hned vidět - je třeba s tím bojovat.

jh®
hodnocení

0x

Patrně hormonální nerovnováha. Jen nechápu, proč se neoholí, nevytrhá... to snad není až takový problém...

lucie*
hodnocení

Je normální i školu střední školu vystudovala,jen je taková jiná.Už v pubertě byla taková "bláznivá" a teď věkem je to jen horší.Má autistické dítě a je s ním sama a to doslova.Nikdy se od malé nehne a někdy nevím kdo je divnější.Hodně ztloustla a vypadá jak stará baba,nikdy moc nedbala o zevnějšek,tak mě ani nepřekvapilo,že to neholí.Spíš se divím,že třeba rodina něco neřekne...

doplněno 23.05.16 20:49:

bene*haha*mám spoustu známých,(gayu,subíku,atd)takový mi chybí,to máte pravdu.Prohodíme pár slov jen když se náhodou potkáme,ale vždycky hodně mluví,hlavně,ale o malé.Že by měla zdravotní problém se nikdy nezmínila.V dětství a pubertě jsme spolu byly denně,ale teď už vůbec,tak proto se i někdy rozpovídá.

jh®

...šiš..., já se nechtěla kamarádky nijak dotknout. To beru podle sebe, mně kdyby něco rašilo, tak to tak nenechám.

Třeba to kamarádka nevnímá, neřeší, má důležitější starosti, kdo ví. Že okolí nic neřekne... to je taky těžké, můžou se ostýchat, chtějí být taktní. A když jí to neřekne nikdo, může si i myslet, že to není divné.

hodnocení

0x

myslím že ve španělsku jsou vousaté top...

hodnocení

0x

Asi má moc testosteronu v sobě...ale každopádně jakékoliv mužské projevy mě u žen naprosto odrazují a odpuzují.

martinaa*

Ony za to bohužel nemohou.

doplněno 23.05.16 22:16:

Samuraji, delší vousy trháním... to je dobrý masochismus, a viděl jste ceníky u kosmetiček? Ono to není moc, ale pokud vousy rostou, tak depilace 1x týdně se minimum. Pokud je samoživitelka, těžko hodnotit.

Nemohou za to, ale mohou se o sebe starat. To je nic moc nestojí. (vytrhávání vousů, depilace apod.)

tiffany*
hodnocení

0x

Asi na sebe nemá čas, nebo špatně vidí, a nějak si těch vousisek při všech těch starostech nevšimla. Myslím ale, že vousy a různé chlupy trápí kde koho, je zde o nich také velmi pěkná debata...

hodnocení

0x

Při prvním pohledu souhlasím s Benem. Když se ale trošku zamyslím, pak to bude mnohem složitější, než to vypadá. *mala* Nevíme, jak proběhlo těhotenství a porod. Nevíme, jaká byla její situace, jak sebe a své dítě uživila, jak se stalo, že zůstala úplně sama. Co všecko musela řešit, co se na ní podepsalo. A kydž už se jakž takž normalizovala, padla diagnoza dítěte: autismus! *plac*Nevíme jak hodně je dítě postižené, ale kdo se s autistou setkal, ví o jaké tragedii tohle postižení je. To není o Ray Mannovi, který celý život žil v ústavu, měl určitou životosprávu, vedení, zajištění denodenní péče. A kterého scénárista, režisér i herec zidealizoval. Je to o dítěti, které je nepředstavitelně náročné na výchovu i výživu. Jestli tahle mladá žena měla trošku narušenou obranyschopnost a zůstala na všechno sama, věřím, že to všechno dohromady ji mohlo zlomit. Ona teď, nejspíše, nežije, jen existuje proto, aby své dítě udržela při životě. *nevi*Možná, že hodně fabuluji, ale myslím si to tak.

lucie*
hodnocení

babkazov-máte hodně pravdu.Na jednu stranu jí obdivuju,já bych takové dítě dala pryč hned jak by se to projevilo.Nepatříme k těm rodičům co by chtěli jakkoli postižené dítě.Takže je dobrá,že se stará 24hod.denně a opravdu o sebe nedbá v žádném směru.Vždy byla trochu"prasátko"ale teď je to ještě víc+neupravené vlasy,nehty...a vousy.

Jen mě zajímalo,zda to už někdo viděl.Jestli to neměl někdo blízký...chápu pár chloupků,ale hodně a dlouhé,to fakt neznám.

eulalie*

Lucie, mohu se vás zeptat, jestli se se svými dvojčaty - kluky ráda mazlíte, chováte je na klíně i jinak jim projevujete svoji mateřskou lásku? Asi jo, že. :)

doplněno 24.05.16 14:21:

No jo, Lucie, ale autistu nepoznáte hned po narození... to byste byla schopná dát pryč i tahleta svoje dvojčata, se kterými se nyní tak ráda mazlíte? Opravdu? A to byste se vůbec nezamyslela nad tím, jak budou vaše děti bez vás přežívat? Že mají na světě jen vás a nikoho jiného?

doplněno 24.05.16 18:53:

Lucie, tušila jsem, že máte zvláštní názory, ale že tak moc, tak to tedy ne. :(

lucie*
hodnocení

eulálie-odpovídám,ano,mazlíme,máme je rádi.Ovšem pokud narážíte na ten autismus-postižené bysme je nechtěli.Zní to hnusně,ale ne!Přírodní zákon je,že přežívají zdraví,silní jedinci a takhle to berem.Nedokázali bysme udržovat při životě jakkoli postižené dítě,nedokázala bych se s ním mazlit se,chovat jej.Brala bych to jako něco cizího,nemocného...opravdu by tam žádný mateřský pud nebyl.Tak jak když kočka opustí nemocné či postižené koťe.

doplněno 24.05.16 14:29:

Ano i v pozdějším věku.Jak jsem viděla malou od té kamarádky(s těmi vousy)tak vůbec nevnímá,hledí do blba,neodpovídá...drmolí si pro sebe,dělá co chce.K tomu bych nemohla mít vztah,prostě né a těžko říct co cítí to dítě.To nikdo nevíme.

Rozhodně děti miluju víc den po dni.Po narození jsem žádný vztah neměli,takže s postižení by se mám už vůbec žádný vztah nevybudoval,bylo by jen trápení.

doplněno 24.05.16 14:36:

hanahaj-no když myslíte,neberu Vám to:-DDítě je přece to nejlepší z rodičů,to co jim potom dělá radost,na co jsou pyšní atd.Nedokázala bych být pyšná ani mít radost s postiženého.Nikomu to neberu,obdivuju je,ale za sebe vím,jaký mám k tomu postoj!Každé zvíře i člověk má mateřský pud,ale člověk zachraňuje všechny.

hahanaj*

Lucie buďte jen ráda, že máte zdravé děti - vím , že byste SVÉ autistické taky neopustila.

Ono se to jinak mluví, když jste to nezažila.Děkujte si, že se nemusíte rozhodovat.Ale matka má k dítěti taký pud, že normální milující matka ho neodloží.*houpy*

doplněno 24.05.16 14:45:

no ono je to fakt někdy těžké - zrovna dnes jsem četla článek o paní, které se narodila trojčata všechny jsou postižená - zkuste si přečíst ...

novinky.cz/...

lucie*
hodnocení

hahanaj-ano i my měli strach.Jednovaječná v jednom obalu jsou hodně riziková.Proto jsem to nijak neprožívala a čekala co má přijít,příjde.Taky proto je náš vztah s dětmi silnější den po dni.Po narození byli pro mě fakt cizí,žádné pocity,protože jsme netušili,jestli přežijí oba,zda budou zdraví atd.nepatřím k těm co děti milují nade vše a ještě jsou břiše jako malé plody.

lucie*
hodnocení

eulálie-já vím,třeba vy byste mě nepřekvapila.Bylo mi jasné,že chcete rozpoutat debatu a vmést mi,ohranou frázi"co kdyby to bylo vaše dítě"Tak tady to máte,nepotřebuju si tady "honit triko"jaký jsem humanista,abych se tady všem zalíbila.

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]