Co na obed?

Od: Datum: 22.05.16 19:13 odpovědí: 14 změna: 25.05.16 15:08
Znate nejaky dobry zdravy obed? Nejlepe s testovinama
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 22.05.16 19:46
avatar

Není zdravější rýže, pohanka, jáhly, polenta, kuskus, bulgur, případně nyní v kurzu quinoa?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.05.16 21:40
avatar

nez testoviny ano, jinak ne

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.05.16 21:54
avatar

Strava má být pestrá, a člověk se nemá záměrně vyhýbat některým potravinám. I ty těstoviny jsou jednou za čas dobré - nudle s mákem, šunkofleky, špagety s kečupem a sýrem, kolínka k rajské omáčce.

Já jím všechno a též bych to každému doporučila. Prý to je nemoc, dodržovat super zdravý jídelníček /bio-matky, raw strava apod./ *pivo*

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 22.05.16 19:58
avatar

Dělám tyhle jednoduché a výborné těstoviny podle Polreicha

http://hobby.idnes.cz/video-p…100419_103507_hobby-domov_mce


doplněno 23.05.16 16:30: Že jo,babčo.
Je fákt dobrý *ua*
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.05.16 15:51
avatar

Tvrdím, že Pohlreich je skvělý! Je skvělý! Je skvělý! *hej*Jeho pasta nemá konkurenci!


doplněno 23.05.16 18:21:

Magdon, to, co píšou v těchhle tiskovinách, tomu nevěřím ani maličko. Možná, že si neuvědomujeme, že každý televizní pořad má svůj scénář a svého režiséra. Pohlreichovi jeho chování předepisuje scénář, který byl odkoupen z jiné, zahraniční společnosti. Dělá jen to, za co je placen. A moc dobře placen, to mi věřte!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.05.16 17:59
avatar

O jeho kuchařském umění určitě nepochybuju, ale tak úplně bezchybné to asi taky nebude. Třeba tady, nebo tady. No nevím, možná je to jenom drb.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.05.16 21:35
avatar

bazalkove pesto a parmezan


doplněno 23.05.16 18:13:

pohlreich je blb a fakt v tom nema konkurenci, ale lidi mu na to skacou :) casto me bavi pak na FB vajecna omeleta podle pohlreicha apod, to se vzdycky usmeju... ale tak kazdemu se libi neco jineho a uznava neco jineho :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.05.16 08:41
avatar

Svíčková na smetaně, nudle s mákem, hovězí vývar, kulajda, smažená brokolice, knedlo-vepřo-zélo, řízek se salátem, okurkový salát, chleba s máslem, suchý rohlík, jablko, mrkev, pohanka... Prostě cokoliv Vám chutná, ale v rozumné míře. I ta zdánlivě nejzdravější strava, pokud se nestřídá, nebo se konzumuje v množství nepřiměřeném (příliš velkém, ale i příliš malém), přestává být zdravá.


doplněno 23.05.16 17:41:

pohanka - Babička mé bývalé ženy jedla jídla, ze kterých mě bolel žlučník už při pouhém pohledu. Mastila zásadně sádlem (a rozhodně s ním nešetřila, jídlo v něm muselo plavat). Jednou jí odešla lednice a ona to ignorovala. Přišli jsme na to, až když smrdělo maso až na chodbu. Ona si to uvařila a normálně to snědla. Já pak spal s telefonem pod polštářem, abych mohl volat sanitku bez zbytečného zdržování. Nebylo jí nic! Dožila se 93 let a zemřela na zápal plic po zlomenině kyčelního krčku.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 23.05.16 17:28
avatar

Právě dnes na internetu. Lidé jako pokusní králici - nízkotučná, zdravá strava a ejhle najednou je to špatně. Tučné mléko, jogurty naopak nás chrání.

Naše babičky pekly bůček a dožily se 90ti. Já to říkám též - vejce, máslo, sádlo, kachna, husa, knedlík, zelí, řízek, smetana, atd...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pb®
Datum: 23.05.16 11:10

Já jsem si natrhala bylinky (šalvěj, rozmarýn, libeček, petržel) co na zahradě bylo, vylila na pánev trochu oleje ze sušených rajčat, hodila bylinky, nakrájená sušená i čerstvá rajčata, česnek. Za pár minut hotovo, hodit do toho uvařené těstoviny a posypat parmezánem nebo grana padano. Rychlé a vynikající. Vrchol zdravé výživy to není, ale jsou mnohem horší.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: mp
Datum: 23.05.16 12:48

Přesně tak, podle chuti.My si často děláme restovanou zeleninu jen tak na pánvi. A dlouhou dobu jsem nevěděl co je Ratatouille, to jsem znal jenom název toho filmu. Pak se mi to spojilo. V jednoduchosti je síla.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.05.16 16:42
avatar

Jsem vegetariánka,protože mi maso a výrobky z něj prostě ,smrdí, krví.Miluju těstoviny se špenátem a cibulkou,posypané strouhaným sýrem zprudka zapečené,brambory na tymiánu s přílohou,květákové řízečky se šťouchanými bramborami,noky s zeleninovo-česnekovou pastou a další,další.Kolegyně a známí se mě někdy ptají,co teda vůbec jím,když nejím maso a salámy...už nic nevysvětluju,mám dobré recepty na skvělé jídlo..

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.05.16 11:15
avatar

Já budu mít dnes bezva oběd. Koupila jsem na trhu menší květáček. Rozeberu ho a uvařím. Polovinu nechám zchladit na zítra na osmažení v trojobale. *uspech*Dnes ho ihned po uvaření dám na talíř, zasypu dost vysokou vrstvou nastrouheného sýra, dám plátky másla a zasypu nasucho opraženou strouhankou. Přiklopím druhým talířem a po chvíli se sýr roztaví, máslo rozpustí a celé to ještě posypu petržilkou. Salátek z rajčátka a nebe v puse!


doplněno 25.05.16 15:46:

Hančule, jasně že bude! Někdy si k tomu dám tatarku, někdy trošku česneku do jogurtu nebo do zakysané. *palec*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.05.16 15:08
avatar

babkazov - díky za inspiraci,to bude chrochty chrocht...

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.