Nejste přihlášen/a.
Svíčková na smetaně, nudle s mákem, hovězí vývar, kulajda, smažená brokolice, knedlo-vepřo-zélo, řízek se salátem, okurkový salát, chleba s máslem, suchý rohlík, jablko, mrkev, pohanka... Prostě cokoliv Vám chutná, ale v rozumné míře. I ta zdánlivě nejzdravější strava, pokud se nestřídá, nebo se konzumuje v množství nepřiměřeném (příliš velkém, ale i příliš malém), přestává být zdravá.
pohanka - Babička mé bývalé ženy jedla jídla, ze kterých mě bolel žlučník už při pouhém pohledu. Mastila zásadně sádlem (a rozhodně s ním nešetřila, jídlo v něm muselo plavat). Jednou jí odešla lednice a ona to ignorovala. Přišli jsme na to, až když smrdělo maso až na chodbu. Ona si to uvařila a normálně to snědla. Já pak spal s telefonem pod polštářem, abych mohl volat sanitku bez zbytečného zdržování. Nebylo jí nic! Dožila se 93 let a zemřela na zápal plic po zlomenině kyčelního krčku.
Není zdravější rýže, pohanka, jáhly, polenta, kuskus, bulgur, případně nyní v kurzu quinoa?
Strava má být pestrá, a člověk se nemá záměrně vyhýbat některým potravinám. I ty těstoviny jsou jednou za čas dobré - nudle s mákem, šunkofleky, špagety s kečupem a sýrem, kolínka k rajské omáčce.
Já jím všechno a též bych to každému doporučila. Prý to je nemoc, dodržovat super zdravý jídelníček /bio-matky, raw strava apod./
Dělám tyhle jednoduché a výborné těstoviny podle Polreicha
Tvrdím, že Pohlreich je skvělý! Je skvělý! Je skvělý! Jeho pasta nemá konkurenci!
Magdon, to, co píšou v těchhle tiskovinách, tomu nevěřím ani maličko. Možná, že si neuvědomujeme, že každý televizní pořad má svůj scénář a svého režiséra. Pohlreichovi jeho chování předepisuje scénář, který byl odkoupen z jiné, zahraniční společnosti. Dělá jen to, za co je placen. A moc dobře placen, to mi věřte!
Já jsem si natrhala bylinky (šalvěj, rozmarýn, libeček, petržel) co na zahradě bylo, vylila na pánev trochu oleje ze sušených rajčat, hodila bylinky, nakrájená sušená i čerstvá rajčata, česnek. Za pár minut hotovo, hodit do toho uvařené těstoviny a posypat parmezánem nebo grana padano. Rychlé a vynikající. Vrchol zdravé výživy to není, ale jsou mnohem horší.
Jsem vegetariánka,protože mi maso a výrobky z něj prostě ,smrdí, krví.Miluju těstoviny se špenátem a cibulkou,posypané strouhaným sýrem zprudka zapečené,brambory na tymiánu s přílohou,květákové řízečky se šťouchanými bramborami,noky s zeleninovo-česnekovou pastou a další,další.Kolegyně a známí se mě někdy ptají,co teda vůbec jím,když nejím maso a salámy...už nic nevysvětluju,mám dobré recepty na skvělé jídlo..
Já budu mít dnes bezva oběd. Koupila jsem na trhu menší květáček. Rozeberu ho a uvařím. Polovinu nechám zchladit na zítra na osmažení v trojobale. Dnes ho ihned po uvaření dám na talíř, zasypu dost vysokou vrstvou nastrouheného sýra, dám plátky másla a zasypu nasucho opraženou strouhankou. Přiklopím druhým talířem a po chvíli se sýr roztaví, máslo rozpustí a celé to ještě posypu petržilkou. Salátek z rajčátka a nebe v puse!
Hančule, jasně že bude! Někdy si k tomu dám tatarku, někdy trošku česneku do jogurtu nebo do zakysané.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.