Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na obed?

Od: alohahah odpovědí: 14 změna:
Znate nejaky dobry zdravy obed? Nejlepe s testovinama

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Svíčková na smetaně, nudle s mákem, hovězí vývar, kulajda, smažená brokolice, knedlo-vepřo-zélo, řízek se salátem, okurkový salát, chleba s máslem, suchý rohlík, jablko, mrkev, pohanka... Prostě cokoliv Vám chutná, ale v rozumné míře. I ta zdánlivě nejzdravější strava, pokud se nestřídá, nebo se konzumuje v množství nepřiměřeném (příliš velkém, ale i příliš malém), přestává být zdravá.

doplněno 23.05.16 17:41:

pohanka - Babička mé bývalé ženy jedla jídla, ze kterých mě bolel žlučník už při pouhém pohledu. Mastila zásadně sádlem (a rozhodně s ním nešetřila, jídlo v něm muselo plavat). Jednou jí odešla lednice a ona to ignorovala. Přišli jsme na to, až když smrdělo maso až na chodbu. Ona si to uvařila a normálně to snědla. Já pak spal s telefonem pod polštářem, abych mohl volat sanitku bez zbytečného zdržování. Nebylo jí nic! Dožila se 93 let a zemřela na zápal plic po zlomenině kyčelního krčku.

pohanka*

Právě dnes na internetu. Lidé jako pokusní králici - nízkotučná, zdravá strava a ejhle najednou je to špatně. Tučné mléko, jogurty naopak nás chrání.

Naše babičky pekly bůček a dožily se 90ti. Já to říkám též - vejce, máslo, sádlo, kachna, husa, knedlík, zelí, řízek, smetana, atd...

pohanka*
hodnocení

0x

Není zdravější rýže, pohanka, jáhly, polenta, kuskus, bulgur, případně nyní v kurzu quinoa?

joudic*

nez testoviny ano, jinak ne

pohanka*

Strava má být pestrá, a člověk se nemá záměrně vyhýbat některým potravinám. I ty těstoviny jsou jednou za čas dobré - nudle s mákem, šunkofleky, špagety s kečupem a sýrem, kolínka k rajské omáčce.

Já jím všechno a též bych to každému doporučila. Prý to je nemoc, dodržovat super zdravý jídelníček /bio-matky, raw strava apod./ *pivo*

hodnocení

0x

Dělám tyhle jednoduché a výborné těstoviny podle Polreicha :)

hobby.idnes.cz/...

doplněno 23.05.16 16:30: Že jo,babčo.
Je fákt dobrý *ua*

Tvrdím, že Pohlreich je skvělý! Je skvělý! Je skvělý! *hej*Jeho pasta nemá konkurenci!

doplněno 23.05.16 18:21:

Magdon, to, co píšou v těchhle tiskovinách, tomu nevěřím ani maličko. Možná, že si neuvědomujeme, že každý televizní pořad má svůj scénář a svého režiséra. Pohlreichovi jeho chování předepisuje scénář, který byl odkoupen z jiné, zahraniční společnosti. Dělá jen to, za co je placen. A moc dobře placen, to mi věřte!

O jeho kuchařském umění určitě nepochybuju, ale tak úplně bezchybné to asi taky nebude. Třeba tady, nebo tady. No nevím, možná je to jenom drb.

joudic*
hodnocení

0x

bazalkove pesto a parmezan

doplněno 23.05.16 18:13:

pohlreich je blb a fakt v tom nema konkurenci, ale lidi mu na to skacou :) casto me bavi pak na FB vajecna omeleta podle pohlreicha apod, to se vzdycky usmeju... ale tak kazdemu se libi neco jineho a uznava neco jineho :)

pb®
hodnocení

0x

Já jsem si natrhala bylinky (šalvěj, rozmarýn, libeček, petržel) co na zahradě bylo, vylila na pánev trochu oleje ze sušených rajčat, hodila bylinky, nakrájená sušená i čerstvá rajčata, česnek. Za pár minut hotovo, hodit do toho uvařené těstoviny a posypat parmezánem nebo grana padano. Rychlé a vynikající. Vrchol zdravé výživy to není, ale jsou mnohem horší.

mp*

Přesně tak, podle chuti.My si často děláme restovanou zeleninu jen tak na pánvi. A dlouhou dobu jsem nevěděl co je Ratatouille, to jsem znal jenom název toho filmu. Pak se mi to spojilo. V jednoduchosti je síla.

hancule*
hodnocení

0x

Jsem vegetariánka,protože mi maso a výrobky z něj prostě ,smrdí, krví.Miluju těstoviny se špenátem a cibulkou,posypané strouhaným sýrem zprudka zapečené,brambory na tymiánu s přílohou,květákové řízečky se šťouchanými bramborami,noky s zeleninovo-česnekovou pastou a další,další.Kolegyně a známí se mě někdy ptají,co teda vůbec jím,když nejím maso a salámy...už nic nevysvětluju,mám dobré recepty na skvělé jídlo..

hodnocení

0x

Já budu mít dnes bezva oběd. Koupila jsem na trhu menší květáček. Rozeberu ho a uvařím. Polovinu nechám zchladit na zítra na osmažení v trojobale. *uspech*Dnes ho ihned po uvaření dám na talíř, zasypu dost vysokou vrstvou nastrouheného sýra, dám plátky másla a zasypu nasucho opraženou strouhankou. Přiklopím druhým talířem a po chvíli se sýr roztaví, máslo rozpustí a celé to ještě posypu petržilkou. Salátek z rajčátka a nebe v puse!

doplněno 25.05.16 15:46:

Hančule, jasně že bude! Někdy si k tomu dám tatarku, někdy trošku česneku do jogurtu nebo do zakysané. *palec*

hancule*
hodnocení

0x

babkazov - díky za inspiraci,to bude chrochty chrocht...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]