Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zarostlý nehet

Od: martinnev odpovědí: 13 změna:
Dobrý den ja mam zarostlý nehet co mam s tým dělat.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mot
hodnocení

1x
Slysel jsem,ze na to pomaha doktor.

Pomáhá vypilovat podélně uprostřed nehtu rýhu, nehet se snaží opět zesílit a stáhne se k do té rýhy. Druhé, odborné, řešení je navštívit pedikérku, která dává na takto postižené nehty bezbolestně rovnátka a to funguje skvěle. Je to takový tenký drátek. Už to dělá hodně pedikérek, spousta jich je na internetu, jen se podívat, která je nejblíže.

trevor*
hodnocení

1x

Dobrý den, momentálně řeším stejný problém. Zajdite k chirurgovi, palec opichá injekcí (to asi nejvíce bolí), kus nehtu ustřihne, dá nějakou mastičku, zaváže a jdete domů. Asi za 3-4 minuty je vše hotové :) Většinou za týden kontrola. Já na tom byl už dvakrát a zřejmě půjdu potřetí.

doplněno 06.06.16 19:43:

Můžeš to zkusit i sám doma, ale většinou je to bez úspěchu. Možná to zní bolestivě když ti bude stříhat nehet, ale neboj nic to není *palec*

martinaa*
hodnocení

1x

Zdravím. Sežeňte si roztok Rivanol, používá se v chirurgii proti zánětům. Natřít, zavázat bez přístupu vzduchu a vody na dva, tři dny, potom sundat a podle potřeby zopakovat. Pozor, barví. Vytáhne hnis ven, já díky němu nemusela na operaci s brutálně zarostlým nehtem. :)

trevor*
Ten Rivanol vyzkouším, snad mi pomůže :)
martinaa*

Info mám od bývalé zdravotnice, tak těžko říci... věřím jí ;).

trevor*

Rivanol mi možná trochu pomohl, ale stříhání jsem se nevyhnul:)

trevor*
martinaa- paní v lékárně mi řekla že si to zavazovat nemusím. Jen na večer lehce natřít a nechat být.. Tak nevím

hodnocení

0x
Musis ho ustrihnout tam kde zarusta.

hodnocení

0x

Dobrý den. Dělali mě to 2x a naštěstí mám pokoj- zatím. Objednejte se na chirurgii. Někde berou i bez objednání, alespoň tam kde chodím já. Jak bylo zmíněno, je to za chvíli hotové.

hodnocení

0x

Nesmíte ho nechat zarůst,hned jak to začne jen trochu bolet,tak ustřihnout. Odmočím nohy a jak nehty změknou,zastrčím malé manikůrové nůžky ze šikma špičkou ven mimo nehet,odtlačím kůži a špičku vystřihnu. Nehty mám tedy ostříhané dokulata,protože při rovném zástřihu se mi ty špičky nehtu začnou hned kroutit a zabodávat do masa. ,,Zákrok,,si dělám zhruba 1 za měsíc.Brácha je jinej,,sadista,,ten si to ,,pižlá,, žiletkou!

hodnocení

0x

manžel měl zarostlý nehet...našel si opravdu dobrou pedikérku a ta si s tím poradila, přestože to měl ošklivé.

Ted tam chodí 1 x za měsíc a udržuje mu to v pořádku, aby se už to nestalo. Je moc spokojený.

martindonc*

No ale on vypadá takle. Co stým?

Zarostlý nehet

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zarostlý nehet

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]