Nejste přihlášen/a.
Zhubl jsem tolik kilogramů - přes 30 kilogramů. A teď cítím, jak ztrácím půdu pod nohama, od minulého září s nekontrolovatelně přejídám. Bydlím s rodiči, ještě studuju, jenže oni nejsou ochotní začít žít zdravě. Máme tady fůru nezdravého jídla a já to prostě nikdy nevydržím. Před rokem jsem to vydržel. Dnes se každý den těším na to, až se pořádně přejím, potom si zacvičím a budu mít super pocit, jak jsem se změnil během odpoledne. Takhle je to každý den. Už mě to nebaví a nebaví mě už ani život, všechno podřizuju jídlu. Rodiče žádný problém nevidí a asi by ani nebyli ochotní jej řešit. Mám hrůzu z toho, že to všechno naberu zpátky, ale zároveň to nemůžu zastavit. Pomožte mi prosím!
Zajdi k lékaři, on ti může dát léky na potlačení chutí k jídlu, ale vůle ta bude pořád jen na tobě.
Prostě to nejez, dyť víš, že z toho budeš vypadat jak z reklamy na bůček. Tak to nejez.
Je to stejné jak s kouřením. Každej ví, že kouření škodí, ale přesto spousta lidí celej život kouří. Je to o rozhodnutí, o síle překonat sám sebe. Nikdo to za tebe nepřekoná, to musíš sám, ale ty léky ti v tom mohou pomoci.
Držím palce.
Máš metabolický syndrom, mám ho taky.Tady každá rada drahá.Ani celý zástup výživových poradců nepomůže, pokud ty sám si neujasníš sám v sobě ve své hlavě.Hubení a ti co nikdy tento problém neměli, neuvěří, jak moc je to těžké.Je to stejné, jako když alkoholik nebo kuřák abstinuje a pak si dá jednu sklenku, nebo cigáro, pak druhé, třetí a šup spadne do toho a už v tom jede.To samé je s jídlem.Umíš zdravě jíst, sportovat,ale pak neodoláš dáš si jednou, podruhé, potřetí něco kalorického ...neuhlídáš a spadneš do toho a nabíráš i s úroky.Nejdnou se cítíš jako opuchlej,tělo začne bolet, pohyb začne být čím dál těžší a člověk se začne propadat, ztrácí kontrolu, kila letí směr nahoru.Je to začarovaný kruh.A je jen na tobě, zda včas z toho kruhu vystoupíš a začneš na sobě makat.Myslím, že víš jak, chce to jen sám sebe hecnout a jít si znovu za svým cílem.
Myslím, že se kouření a alkoholismus nedá srovnávat. Protože kouřit ani pít nemusíte, to děláte dobrovolně, ale jíst musíte každý den, takže to srovnámí pokulhává. Je to tedy více náročné...
Vždycky pomůže změna činnosti. Mám chut na další jídlo? Na lednici mám ale magnetem připlácnutý obrázek tlustocha? Odvrátím se od ledničky, cucnu si jeden kyselý bonbon a začnu číst ...funguje to. Jen chtít.
Můžete se odnaučit pít, nebo kouřit, ale nemůžete se odnaučit jíst. Takže pomůže jen změna činnosti.
Dafino, psala jsem o závislosti, jako takové, závidlost na alkoholu, cigaretách, drogách, jídle. Jídlo je nejtěžší závislost, protože od jídla se "odříznout" nelze.Správně jak píšete, jíst se musí každý den, každý den, nebo ob den většina chodí nakupovat, sem tam se zajde na návštěvu...a všude jsou nástrahy v podobě jídla a tomu je velmi těžké odolávat.Vše si v hlavě "přeprogramovat" na jiný životní styl je moc těžké, což ví jen ti, co tento problém mají.Byť člověk ví a milionkrát chce vše dodržet, mnohdy se to hned nedaří.
Je to stejné, jako když alkoholik nebo kuřák abstinuje a pak si dá jednu sklenku, nebo cigáro, pak druhé, třetí a šup spadne do toho a už v tom jede.
------------------------------------------------
Já vím, jenomže já právě viděla rozdíl v tom, že ten kuřák má volbu, si tu cigaretu dát nemusí, ten piják alkohol také ne, takže v tom znovu ject nemusí, ale jídlo musí denně každý a tak v tom každý den jede znovu...
Tady Vám nepomůže nic,pokud nemáte tak pevnou vůli,abyste ,neluxoval, lednici - jak se říká ,bílý sex,.Pokud jste na VŠ - zkuste bydlet na koleji,abyste byl z dosahu plné lednice.Pokud jste odkázaný bydlet u rodičů,nezbývá než se pochlapit a říct si - pro mě je lepší jídlo,které nesním,nežli to,které sním.Za pár minut mám tohle v sobě a shazovat to budu dny...nebo najít holku,pro kterou budete chtít být sexy - tedy ne obtloustlý...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.