Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Telisko mirena

Od: susenka odpovědí: 6 změna:

Chtela bych se zeptat,stale beru antikoncepcni prasky a doktor mi nabidl jestli nechci nitrodelozni telisko myslim Mirena nebo jeste nejake jmenoval,ale to uz nevim.Nabidl mi to proto,ze prasky beru dlouho a vekem tam muzou byt nejake cevni problemy. Ja jsem s praskama spokojena,beru je pravidelne a jsem na ne uz zvykla.Mam totiz nejaky strach si davat neco dovnitr do tela,kdyz nemusim,mam proste obavy ze tim neco treba pokazim,je to ma domnenka,urcite spousta zen tady ma neco podobneho,mohli byste mi napsat co to obnasi,jak jste s tim spokojeni,jak dlouho to mate,zda je tam u toho zaruceni ze neotehotnim a tak proste vse kolem. Moc dekuji,nemam s timto zadne zkusenosti

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Pěkný den, Mirena je poměrně rozšířená, tělísko se jakoby vpíchne do čípku a tak drží a uvolňuje hormony. Z tělíska vedou dvě vlákna - kontrolní, sloužící pro případné rychlé vyjmutí, když je žena nahmatá, tak je všechno ok. Tato vlákna e mohou zastřihnout podle požadavků ženy, aby nepřekážela při styku apod. Mirena je dnes na stejné úrovni ochrany, jako tabletky.

Po zavedení tělíska se často objevuje krvácení, které může přetrvat pár měsíců, což může být pro někoho nepohodlné.

Osobně jsem se bála aplikace, používám proto kroužek Nuvaring a jsem maximálně spokojená.

hodnocení

2x

Nitr. tělísko Mirenu mám již čtvrtou, jsem spokojená, nikdy jsem neměla žádný problém.Mirena je na 5let, po 5 letech gynekolog vyndá a lze ihned zavést jinou.Já byla na výměně letos v březnu.Zavedení trvá cca 15-20minut ambulantně, není nijak bolestivé.Po zavedení lékař doporučí ten den klid a následných 6 týdnů se chovat jako v 6nedělí.Menstruace při Mireně slábne až vymizí úplně, což je super.Platila jsem 6300,-Kč.Ještě další výhoda pro ženy kolem přechodu, kdy Mirena působí nejen jako antikoncepce, ale elegantně provede ženu přechodem, kdy dle slov mé gynekoložky, žena mnohdy ani přechod nepocítí.

mp*

Jako muž je to asi blbý radit, ale jsme na poraďte, a kdo se upsal, tak podle mě má radit podle svých nejlepších znalostí a zkušeností, a musím přesně potvrdit, to co píše sluníčkopavla. Občas narazím na provázek. Ale podle mě Mirena velice dobře u nás funguje. V tom přechodu přesně tak. Dovedu si představit, že u někoho může rozhodovat i cena - ale když si to rozpočítáte na počet roků, či dokonce měsíců, tak je to ještě výhodnější.

A mě tam ten provázek právě vadil. Nakonec to žena dala pryč z jiného důvodu, bolelo to. Ale prý je to normální, části žen to nedělá dobře.

Při kontrole se gynekoložka opakovaně ptá, tedy alespoň mě se ptá, zda "provázek" nevadí partnerovi při styku.Pokud by vadil, gynekoložka ho zkrátí!Ať to partnerka své gynekoložce řekne, zkrácení je bezbolestné.Jinak přesně jak píšete,hodně lidí odradí cena, lidi se prostě nedokažou zamyslet a propočítat, že je to antikoncepce na 5 let a při ceně cca 6300,- je vlastně cena měsíčně 105,- korun, to není moc, to mnohdy člověk utratí za nepotřebné blbosti.Nehledě na to, že pokud je pravda to, co mi říkala MUDr., že provede ženu přechodem aniž by pociťovala problémy s přechodem spojené, tak super.

iz*
hodnocení

0x

Záruku neotěhotnění nemáte ani u HA.

Podle mne byste se měla radit se svým lékařem,

zkušenosti jiných Vám v tomto nemusí pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]