Jogurt z pekárny

Od: Datum: 18.05.16 17:21 odpovědí: 2 změna: 23.05.16 17:15
avatar

Dělali jste už někdo jogurt v domácí pekárně? Jak to dopadlo? Chutnal vám?

Budu ráda i za váš recept Děkuji


doplněno 23.05.16 10:53:

Já bych to zapla na program kynuté těsto - bez pečení.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 19.05.16 07:19
avatar

Nedělal a nedopadlo by to (pokud na to pekárna nemá speciální program). Jogurt se nepeče, potřebuje udržovat stálou teplotu kolem 40°C, což běžné pekárny neumí.

Já ho dělám v autochladničce (samozřejmě vypnuté), případně k němu přidám nějakou tu petku s teplou vodou, ať drží teplo co nejdýl. Recept je 2l mléka, jedno salko, jeden 150g kelímek jogurtu.


doplněno 23.05.16 15:10:

jogurt by měl zrát déle než kynutí (cca 8 -12 hodin), a je zbytečné s ním míchat (spíš naopak, měl by v klidu tuhnout)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.05.16 17:15
avatar

Salko?To jde?Ja delam jogurty v jogurtovaci casto a klasicke bile, alias 1l plnotucne mleko a 150g.selskej jogurt, ale salko do toho?*sok*:)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.