Nejste přihlášen/a.
Dělali jste už někdo jogurt v domácí pekárně? Jak to dopadlo? Chutnal vám?
Budu ráda i za váš recept Děkuji
Já bych to zapla na program kynuté těsto - bez pečení.
Nedělal a nedopadlo by to (pokud na to pekárna nemá speciální program). Jogurt se nepeče, potřebuje udržovat stálou teplotu kolem 40°C, což běžné pekárny neumí.
Já ho dělám v autochladničce (samozřejmě vypnuté), případně k němu přidám nějakou tu petku s teplou vodou, ať drží teplo co nejdýl. Recept je 2l mléka, jedno salko, jeden 150g kelímek jogurtu.
jogurt by měl zrát déle než kynutí (cca 8 -12 hodin), a je zbytečné s ním míchat (spíš naopak, měl by v klidu tuhnout)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.