Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mražené ovoce, co s ním?

Od: petaja® odpovědí: 10 změna:

Z minulého a předminulého roku mám hodně mraženého čer. rybízu, jahody a švestky...potřebovala bych to nějak zpracovat, všechno...potřebuji místo v mrazáku , napadla mne šťáva... Nebo máte jiný nápad? Ne do buchty apod. Díky za nápady...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

šťáva nebo marmeláda

hahanaj*
hodnocení

1x

rozvařte na marmeládu - nebo pečený čaj

hodnocení

1x
Nejlepší volba bude opravdu ta marmeláda.
Černý rybíz,co já bych za něj dala...
A vůbec,bio marmeláda je ta nejlepší volba.
Už teď se mně sbíhají sliny :)
doplněno 18.05.16 21:16: Také dělám marmeládky s věnováním.
Obaluji víčka barevnými ubrousky,které zavazuji silnějším provázkem a zavážu na kličku.
A samozřejmě na sklenici lepík,krasopisně vypsáno centrofixem,jaká to je.
Pokud dávám sušené ovoce na provázek na sklenici,stačí napsat "JAM." :)
----
Dělávám opravdu veliký sortiment.
Počínaje rybízovou,přes meruňkovou,jahodovou...Až jsem se dopracovala k citrónové s bylinkami,grepové s byl.,kiwíkové.,ad.
----
Pečené čaje jsou dneska módní a také výborné.
Ale,já prostě prefuruji "starou,"skvělou klasiku.
Copak se dá koupit pravá,poctivá marmeláda?...
A ráno čerstvý rohlík s bio marmeládkou a třeba bílou kávou...
Božííí :)

hodnocení

0x

Nejlépe zpracovat na marmeládu, švestky na povidla.Šťáva by podle mě nebyla už moc dobrá, vzhledem k tomu, jak je ovoce dlouho v mrazničce.

hodnocení

0x

Blbouni nebo do jogurtu.

lidus*
hodnocení

0x

Pečený čaj nebo sorbet to u nás slaví úspěch.

hodnocení

0x

Já se taky přikláním spíš než k marmeládě k pečenému čaji. Když je víc druhů ovoce, je to ten nejlepší způsob jeho velice chutnému a nejjednoduššímu zpracování. Taky jsem to tak udělala. A teď nejenom že rodina pečený čaj používá jako horký, tak studený nápoj, dokonce jen tak s pečivem místo marmelády, ale je to docela pěkný dárek ve skleničce s vlastnoručně vyrobenou vinětou třeba i s věnováním. Zatím jsem s tím jako dárkem měla vždycky úspěch a byly vyžadovány další a další. A schválně se podívejte na ceny pečeného čaje v obchodech *bzum*.

pohanka*
hodnocení

0x

Na sobotu a neděli upečte. Jednou kynutý koláč na plech s mákem a povolenými švestkami, navrch drobenku.

Příští víkend udělejte hrnkový koláč na plech s jahodami a černým rybízem a navrch opět žmolenka /dva hrnky polohrubé, 2-3 vejce, půl prášku do peč,. půl hrnku cukru, půl oleje, nebo čtvrt másla rozpuš. a čtvrt oleje, mléko podle potřeby/, malilinko soli. Jenom zamíchám, může být vanilkový cukr, plech mažu a vysypávám strouhankou, nebo někdo peče na peč.papíře. Rozprostřít na plech a navrch naházet povolené ovoce a posypat žmolenkou.

Na hrnkový koláč můžete použít vlastně cokoliv. Já jsem celou zimu rozvářela jablka. Podobně jako povidla, ale ne úplně, zůstaly kousky, a nahoru žmolenka. Je to dobré, nemusí být kynutý.

Když vidím ceny řezu, nebo kousku koláče, tak je dnes lepší se opět vrátit k pečení. Koláč nám vydrží třeba i pět dní, nebo dávám kousek zamrazit.

hodnocení

Dekuji moc za rady, vidim to na marmeladu, mozna - peceny caj, mrknu na net, nikdy jsem ho nedelala, tak podle casu a narocnosti (mam maleho prcka zrovna v obdobi vyzadovani neustale pozornosti a do toho hospodarstvi). Oooo buchtu to bohuzel ne, dost jsem ted pekla a chlap uz mi nadava, ze mu zase roste pupik - tak pomalu zaciname salatovat :)).

hancule*
hodnocení

0x

Rozmixujte ,oslaďte ,dejte do kelímků nebo kelímků na zmrzlinu...dřeň můžete užít na blbouny nebo mlsat zmrzku...lze přidat i k ,pudinkovým, koláčům do náplně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]