Nejste přihlášen/a.
Ahoj, lsyšela jsem, že když si dám párkrát na hlavu nastrouhanou cibuli s medem tak to vyživí vlasy a budou rychleji růst. Zkusila bych to, ale bojím se, že by mi potom třeba vypadali vlasy :D
Máte s tím někdo zkušenost? Děkuju
Kdyžtak prosím o přesněší postup
Proč tohle chcete podstoupit, když je na trhu tolik kvalitních přípravků, které byly vyvinuty vzdělanými lidmi, odborníky, odzkoušeny na zvířatech a na trhu uspěly. A vy si chcete zasmradit hlavu štiplavou, agresívní cibulí?! Na trhu jsou i potravinové doplňky určené pro zkvalitnění vlasů a nehtů. Plné regály v lékárnách a drogeriích! A vy, cibuli!
Mně třeba ty plné regály v drogeriích a lékárnách nepomohly na nadměrné maštění vlasů. A to jsem vyzkoušela mnoho, i velice drahou profesionální kosmetiku. Co pomohlo, bylo vykašlat se na chemii a začít si mýt vlasy žitnou moukou. Ano žitnou moukou, 1kg za 20Kč. Rozmíchat trochu ve vodě na kašičku, nanést na mokré vlasy, promnout, spláchnout, pak ještě octovou vodou a opláchnout obyčejnou. Po čtvrt roce takové péče se mi vlasy začali mastit výrazně méně, takže si je můžu mýt obden a né že se ráno umyjí a večer jsou mastné, jako po asi 20let mého života. Ale tohle žádný kadeřník ani dermatolog neporadí, protože na tom nikdo nevydělá. Profituje z toho jen uživatel.
Jdu do toho taky.
POužívala jsem rok chemické produkty z drogerek za nemálo peněz, vždy jsem koupila celou sadu (šampon, kondicioner, maska, olej) a vlasy jsem stále měla jako chemlon, zničené, vysušené, polámané.
Po té jsem začla s domácí maskou, kombinovala jsem různě: banán, med, vajíčko, jogurt, olivovy, kokosovy olej, zázvor, arganový olej. Po 4 měsících mám vlasy 100% lepší.
Takže za mně - rozhodně lepší domácí maska než kupovaná plná chemie.
Ahoj.Myslíš si snad,že pokud budeš jíst cibuli a med,vypadají ti zuby?
Zkus tyto bylinky : beinmag.com/...
Já naopak preferuji přírodní a kuchyňské přísady na pleťové a vlasové masky, než na sebe dávat chemii. Přírodní věci Vám nezpůsobí vypadávání vlasů, naopak, cibule obsahuje síru, která pokožce hlavy a vlasům dodá právě tento chybějící prvek. No, ta vůně cibule bude jistě silná.
Medová maska na vlasy vyživuje unavené a suché vlasy, regeneruje.
Problém je ten, že pastou z cibule a medu si musíte masírovat vlasy každý den a pastu si dělat každý den novou. Otázka zní - bavilo by Vás to?
Velmi doporučovaná na vlasy je kopřiva. Nyní v květnu má velmi silné účinky. Zagooglujte, plno rad, jak připravit přípravek k použití, najdete. Opět, použití po každém mytí, nikdy se Vám účinek neobjeví okamžitě.
Wamp, já jsem radila cibulce /není odsek/ a jenom letmo jsem přečetla odpověď babkazov. Tvoji jsem nerozklikla. Tak se omlouvám, jestli jsem se nějak dotkla.
Jinak kopřiva vně i vnitřně. Ty lékárny šíleně podražily, lidi koupí pár věcí a je to 1000 korun. Lékárna z přírody je zadarmo, jenom trochu práce.
Souhlas s pohankou. Cibule určitě neublíží, ale med bych si do vlasů nedávala kvůli jeho konzistenci. Asi by to pak šlo velmi ztěžka vymývat. Něco jiného je udělat si pleťovou masku kterou naneseme na kůži lehce smyjeme a něco jiného je namatlat si do vlasů med, který je lepivý a plný cukru. To bych spíše rozmíchala šťávu z cibule se žloutkem a tou si vlhké vlasy napatlala a zabalila na hodinu do ručníkového turbanu. Vlasy určitě nevypadají a jestli se něco stane, tak jenom to, že budou potom třeba i hezčí. Chce to vyzkoušet, ale jednou to stačit nebude. Rozhodně dávám rovněž přednost přírodním produktům než té nepřeberné spoustě všelijakých výrobků na bázi chemie. A těm kecům co jsou napsané na lahvičkách nevěřím ani náhodou a určitě nejsem sama. Je to jenom oblbovací reklamní chyták. Šampon si samozřejmě kupuji, ale vždycky se jenom směji tomu co je tam napsáno. Diamantový lesk a výtažek z pravých perel a podobné bláboly přece rozumně uvažující člověk nemůže brát vážně. To je určitě lepší ten odvar z kopřivy a tím si vlasy opláchnout a vmasírovat do pokožky.
Píšete, jak o vlasy pečujete. Můj postoj je nejspíše proto takový, jaký je, protože jsem nikdy neměla tolik času a možná i myšlenek na to, abych nasbírala a usušila nějaké bylinky z čistého prostředí nebo alepoň abych je koupila ve speciální prodejně, skladovala a uvařila nějaký nálev 3x týdně. Chvilku jsem se zasnažila. Ale pak jsem zjistila, že je mi to ukradené. Našla jsem šampon, který mi sedí a vůbec si nemyslím, že jsem o něco přišla, když bych z vlasů, nějak něčím, vymývala smradlavou cibuli a lepkavý med. Život je příliš krátký na to abych, pořád dokola řešila nějaké jídlo a chemii. Jím proto, abych žila. Nežiju proto, abych jedla a myla si vlasy. Nechci se hádat a nesmyslně diskutovat, ale mám to tak. Nemám čas, už nemám čas.
Pohanko, děkuji. Jste velmi laskavý člověk a já jsem reagovala zbytečně prudce. Máte 100x pravdu. Omlouvám se všem.
Babčo, nedurděte se, cibulka je zřejmě mladé děvče a a v tomto věku kladou děvčata velký důraz na to, aby dobře vypadala. A třeba nemá velké finanční prostředky, aby je utratila v drogerii. Jestli se maluje, tak jenom ta malovátka stojí korunky.
Prostě to chtěla vyzkoušet.
Každý z nás má k něčemu blíž. Někdo právě k té přírodě. Já si nyní v květnu dělám různé kůry z bylinek, pitné i do vany, nebo si nohy potírám šťávou z listu měsíčku lékařského. Kupodivu to funguje a nohy jsou lehčí. V lavůrku si máchám nohy v odvaru vlaštovičníku proti plísni apod., i tu kopřivu spařím ráno na čaj, sbírala jsem medvědí česnek, teď se natahuje rebarbora, okukuji denivku a těším se, až schroustám okvětní lístky, o zelenině a jedlých plevelech na zahradě ani nemluvím.
Vy jste neměla třeba zahrádku, nebo měla jiné koníčky, zájmy, povinnosti. Každý jsme jiný, máme jiné zkušenosti, jiné preference. A to je tady zajímavé, že se člověk dozví věci i z jiných oblastí. Cibulka si něco vybere a vyzkouší, vždyť proto sem píše. I pro nás tu je plno věcí zajímavých.
Já jsem zrovna minulý týden využila radu z ,,Poraďte,, a zbavila jsem se zásob prázdných sifonových bombiček, které mě zabíraly leta místo ve špajzu. Děkuji tímto asi panu vedoucímu //nebo pracovníkovi domácích potřeb//, že chodí i sem a informoval nás, že se bombičky vykupují i u něj v obchodě.
Objevila jsem tím Luka na ,,B,, a pěknou prodejnu Iceland. Jsem takový cestovatel. Dodatečně jsem našla na mapě stejnou prodejnu na Ládví //mám blíž//, takže i tam se podívám a porovnám.
Takže rádcové, jen sem pište, každý svoje názory, připomínky, čím to bude pestřejší, tím lepší. Hezký den všem.
Ahoj, já to zkoušela už 2x a nikdy více. poprvé se mi ta cibule nechtěla odšťavňovat, tak jsem ji vzala tyčákem. jak jenže po oplikaci tohoto těstíčka na vlasy, jsem to nechala cca 30 min působit a ty kousky z cibule se mi tak přilepili na vlasy že pak vůbec nešly dolů. trvalo to několik umytí vlasů. po druhé jsem cibuli odšťavnila a udělala vše jak má být. jenže už je to od té doby cca 2,5 měsíce a já když se zpotím, nebo jdu do koupelny, vlasy se mi zapaří, nebo namočí okamžitě tu cibuli zase cítím. Za mě tedy ten recept -5
Možná teď můj názor někoho zdvihne ze židle, ale vážně to není vtip, já mám zase oapčný problém, vlasy se mi vůbec nemastí a jsou přesušené, zkoušela j,em všechno možné vč.bylinek a nic.Až jednou jsem omylem umyla vlasy psím šamponem svého psa, /taky jsemm pro jeho delší srst sesklonem k cuckatění hledala dlouho šampon/ vlasy bylyopravdu zcela jiné a zdravější, od té doby ho používám i já. Jedná se o francouzskou bio značku bez jakékoliv chemie a bez parabenů. A firma Biogance má na trhu spoustu psích šamponů na krásnou srst protimaštění, proti vysušování a j. Zkuste to, nebojte se, opravdu nebudete litovat. Podrobnosti o těchto šamponech najdete na www.spokojenypes.cz
No tak to věřím, zrovna pár dní nazpět tu je příspěvek o lécích pro koně na klouby a také jsou s ním dobré zkušenosti.
Ahoj, dnes jsem vyzkousela mix. Stava z cibule, med, horcicne seminko, cukr, arganovy olej toto ke korinkum, do delek ruzne bio oleje pro ochranu. Hlavu jsem si umyla asi 4x, dala kondicioner a porad smrdim po cibuli. Asi je to fakt super, ale jak to zitra vysvetlim na skoleni... No asi jsem mela pockat na patek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.