Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou zverinu na gulas?

Od: joudic* odpovědí: 12 změna:

Zdravim, maso jim sporadicky, ale budu tu mit vetsi navstevu... mam moznost si vzit divocaka, jeleni, srnci... Co bude nejlepsi pochutnani pripadne mekkost? Divocak je jasny a tu chut si jeste pamatuju, mel jsem i srnci, ale uz si nevybavim...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

To se špatně radí, když neznáme strávníky. Divočák, to je výraznější, "divočejší" chuť, kterou se zavděčíte více mužům, kteří mají rádi výraznější chutě, než ženám. Ale ve výsledku je to jedno. Dobrota je to veliká ze všeho, co máte možnost pořídit. Úžasná dobrota bude ze všeho. *ua*

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, na pracovních akcích potkávám guláš dost často a dobrý jemný srnčí gulášek se s kančím - aspoň pro mě - nedá srovnat. Měkké maso, prostě lahoda. Jelení jsem měla před několika lety, to už si moc nepamatuji.

Také zdravíčko.

Jak píší kolegyně viz výše.Kančí guláš je vyloženě pro chlapy a srnčí pro baby.Bez diskuzí.

Jsem baba a snědla bych oba,taky bez diskuzí*smich*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, raději opusťte myšlenku na divočáka - prý jsou nějak nemocní a musí být jistota, že ho viděl (po jeho smrti) veterinář. Zdravím!

doplněno 10.05.16 09:34:

jh - ano, správně musí. Jenže nevím, kde tazatel k té zvěřině přijde. A populace divočáka je prý "prolezlá" nějakou nemocí (parazitem) v mase, tak je to větší riziko.

jh®

A nemusí každý takový kus ke konzumaci pustit veterinář?

jh®
hodnocení

0x

Divočák je skvělý, na úpravu bude náročnější, co se času týče, ale výsledek bude stát za to! Srnčí se připraví dřív, taky lahoda veliká. Před jelenem bych dala přednost daňkovi. Kruciš, takové chutě po ránu... Pro chlapy, pro baby... mně je to jedno, sem s tím! :-D

jentak*
hodnocení

0x

Jestli jste zvěřinu ještě nedělala, tak neexperimentujte. Nemuselo by to v souvislosti s návštěvou dobře dopadnout. Nechte si experiment pro sebe a pro rodinu. Zvěřina se musí umět naložit a dobře dochutit. Hlavně divočák.

joudic*
hodnocení

tak diky vsem, ani nevim jak to mam obodovat :) vypada to ze vyhraje chudak Bambi nebo jeho kamos danek :)
PS jedna se o rodice aspol, pricemz otec ji snad jen rizky, karbose, zeli, gulas, na smetane a pecene kure a nudlovku... a v hospode jenom smazak :) Takze jsem chtel udelat nejakou dobrotu, u ktere se ani on nebude ofrnovat a lzive chvalit a pritom si myslet na obycejnou vajecinku s pazitkou a chlebem s maslem :) Klasicky gulas je proflakly (ikdyz z licek by mohl byt super) a zverinovy jemny gulasek s petima :) by mohl pekne zapadnout :)

@jentak jsem chlap :) ale varim od 12ti od dob skauta tesne po revoluci, taky jsem byl tehda hodne dlouho racky porizek *smich* to co mi vyjde zpod ruk je vzdycky k jidlu ;) Klidne bych mozna mohl mit svuj porad jako Eklhaft a nebyl bych u toho urcite sprosty hulvat :) Teda Pohlreich :)

doplněno 11.05.16 13:42:

To je jeden z hlavnich duvodu proc nejim maso, ale nejsme deti ze... a vy nejste pani ucitelka :) Na impersonifikaci jidla nevidim nic spatneho, navic neumim si predstavit cloveka, ktereho popisujete, ze prijde radit do otazky zrovna se zverinovym masem.
Chudak bambi jsem pouzil, protoze to je z daneho vyberu proste nejpeknejsi a nejroztomilejsi zvire... a v cem je pes jiny nez srnecka nebo kacenka... takze tak, nebudme pokrytci.. ale toto nebyl dotaz proc nejist maso, ale dotaz na maso, takze tyto rozhovory bych zde nezatahoval. Kdo ji maso byl mel byt s timto faktem smiren...

Jodic, tu 2.větu si příště raději odpusťte! Víte kolik lidí, kteří nejedí maso, jen proto jakože "chudáci zvířátka", tady chodí?! Nepochopí nikdo z nás, že je to jen žert. Pitomý žert! *bum*

doplněno 11.05.16 15:57:

joudic, není třeba se čílit. Jsem hrdou dcerou řezníka. ;)

mp*
hodnocení

0x

Kančí guláš je klasika - samozřejmě jen z určitých jeho částí. Srnčí je daleko jemnější, to bych spíše připravil na smetaně (svíčková) nebo na víně (madeiře). Guláš už spíše z jelena, když chcete libovější a nemusíte prk z kance. Měkost spíše záleží na stáří kusu a druhu masa než na druhu zvěře. A berte to taky podle velikosti - čím větší zvíře, myslím druhově, tím větší tvrdost.

doplněno 11.05.16 20:16:

Jinak speciálně u zvěřiny bych na dodržení všech veterinárních předpisů trval. Tam podle mě je to důležité (na rozdíl od některých jiných pofidérních nařízení státní správy, co se týče potravin)

Kančí guláš je nejlepší

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]