Lehký bramborový salát

Od: Datum: 07.05.16 13:54 odpovědí: 18 změna: 09.05.16 14:05

Milí rádcové

zítra se chystám dělat řízky, přijedou příbuzní, a ráda bych k řízkům udělala bramborový salát, ale raději bych nějaký

" odlehčený " , než ten klasický ,co dělám stále. Neporadili byste nějaké vyzkoušené recepty?

Díky všem za případné tipy


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 07.05.16 13:57
avatar

Použij klasický recept a místo majonézy dej jogurt (částečně nebo zcela - podle odvahy).

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 07.05.16 14:00

My děláme jednoduchý - vařené brambory nakrájené na plátky, sůl, pepř, ocet dle chuti ,cibuli /může být červená/na drobno, trochu hořčice , okurku - nemusí být

Ohodnoceno: 2x
 
Od: xy
Datum: 07.05.16 14:10

A bez té okurky, to jsou vlastně teda jen brambory, cibule. Je to asi spíš do kysela?

Datum: 07.05.16 14:20

no sladkokyselé , ale k masu to chutná dobře

Ohodnoceno: 1x
 
Od: xy
Datum: 07.05.16 14:21

díky, mám to právě v plánu k masu.

Od: bekycek
Datum: 07.05.16 14:10

Moje suroviny na bramborový salát vařené brambory, vařená vajíčka, kyselé okurky, cibule (spařená) vše nakrájím na kostičky, přidám vařenou mrkev s hráškem , nastrouhané na nudličky jablko.Osolím, opepřím, trochu hořčice, okyselím octem vše promíchám. Přidám 1/3 bílého jogurtu ( používám Holandii), 2/3 majonézy znovu promíchám, nejlepší je nechat uležet do druhého dne.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: xy
Datum: 07.05.16 14:36

díky, s tím jablkem, to je pro mě novinka, vyzkouším.

Od: ben®
Datum: 07.05.16 14:15
avatar

Dobrý den, dobrá alternativa k bramborovému salátu je "prdlavka". Vařené brambory, jemně nakrájená cibule, škvarkové sádlo a ocet. Jen to pošťoucháte a promícháte. Je to výborné. Zdravím!

doplněno 07.05.16 14:24:

Je to něco mezi. Tedy, na horké uvařené brambory přidáte tu cibulku, sádlo a ocet (dle chuti) - a "drtíte" na kousky. Ono se to celé spojí, slepí, omastí a potom to chutná. Ani ten účinek (viz lidový název) to nemá moc výrazný .

doplněno 07.05.16 16:51:

xy - v Německu jsem jedl bramborový salát s ananasem (patrně to byl původně kompot).

No, doporučit to nemohu, ale zajímavé to bylo .

Ohodnoceno: 2x
 
Od: xy
Datum: 07.05.16 14:18

to zní dobře, škoda že nemám to sádlo . Až si budu někdy škvařit, tak to pak vyzkouším, už mám na to chuť

Rozšťouchá se to jako kaše?


doplněno 07.05.16 16:53:

eh, tak německou verzi asi zatím vynechám...

Datum: 07.05.16 14:16
avatar

Doplním do salátu ,,hahanaj,, může se dát lžíce třeba slunečnicového oleje.

Jinak já dělám řecký salát. Namíchá se z: oloupaných, uvařených brambor, tedy ne ve šlupce, na drobno pokrájené čerstvé zeleniny - paprika, rajče, okurka. Přidává se nadrobno posekaná petrželová nať /kudrnka/, plus klasika sůl, pepř, a výše uvedený jedlý olej.

Salát lehký, hlavně letních měsících.

Cibule se nedává, i třeba někdo si myslí na olivový olej, ale to bych se bála.

Jinam bych spíše přidala vejce pro změnu, někdy v létě k večeři.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: xy
Datum: 07.05.16 14:23

díky za tip, to taky vyzkouším, dnes zrovna nemám doma tu zeleninu ( až na rajče ).

Od: jh®
Datum: 07.05.16 16:34
avatar

Den předem uvařit brambory ve slupce. Druhý den oloupat, nakrájet na kostičky, osolit, opepřit, zakápnout olejem. Mezitím ve slané vodě v menším rendlíku uvařit do měkka na drobno nakrájenou cibuli (může být i červená), nálev nechat vystydnout, přikyselit octem "tak akorát", prostě podle chuti. Lžící vybrat uvařenou cibuli do brambor a nálevu tolik, aby salát moc neplaval. Nejlepší je ke smažené rybě, k té je ta nakyslá chuť výborná, ale děláme v létě i k řízkům.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: xy
Datum: 07.05.16 16:47

Děkuji vám všem za tipy

už se těším, jak to všechno otestuju, myslím , že se budu teď živit hlavně salátem

ráda bych dala body všem, kdyby to šlo, protože si určitě smlsnu.

 

Datum: 09.05.16 10:27
avatar

Já jsem kdysi dostala recept na údajně rakouský bramborový salát od známého.Brambory ve slupce,a cibule(hodně)se povaří lehce v octové osolené vodě,přidá se i trochu cukru.Cibule se přecedí,přidají se brambory ,opepří ,přidá se trochu oleje a je to.Je výborný a máte pocit,že jíte klasický bramborový salát...

Ohodnoceno: 2x
 
Od: jh®
Datum: 09.05.16 13:14
avatar

Přesně ten popisuju výš (cukr vynechávám), recepis mám od své vídeňské prababičky, která do Rakous odešla jako 14-ti letá a vařila tam. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 09.05.16 13:39
avatar

No jo,já si toho nevšimla...ale je dobrý ,ne?

Ohodnoceno: 0x
 
Od: jh®
Datum: 09.05.16 14:05
avatar

Parádní a jednoduchý. *palec*

A to neměla být výtka, spíš potvrzení toho, že pochází z Rakouska. ;)

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.