Nejste přihlášen/a.
Ahoj, prosím vás, mám od neděle štrůdl s jablky,nevíte, jak dlouho vydrží, jestli se dá ještě jíst? :D Děkuji
Já to řeším u prošlých poravin tak, že zkontroluji vzhled, pak k tomu čichnu a jestli je to bez problému, zkusím sníst malé sousto. Když to nesmrdí a nemá to divnou chuť, tak se to dá jíst. Zvládl jsem i týden prošlý jogurt (byl v lednici a bylo líto mi ho vyhodit) a nic mi z toho nebylo. Ale kdybych objevil v jogutu plíseň, to už bych nejedl.
Nám vydrží štrúdl tak dvě hoďky, sež... sníme ho ještě teplý.
Skoro týden starý? Ten bych s klidným svědomím vyhodila.
Ahoj.
Tak mě taky nikdy nic dlouho nevydrží. Co mi dají holky ke snídani, padne ještě maximálně do půlnoci.
Jinak, našel jsem v lednici 3 měsíce starý tvaroh z loňska. Z PENNY. Byl dobrý. Možná to ani nebyl klasický tvaroh. Kámoška mi včera řekla, že ho tam měla skoro rok. Ten tvaroh!
To nechápu, jak někomu může vydržet něco mléčného po datu spotřeby. Nedávno jsem si vzala cottage cheese a chtěla si ho vzít v den spotřeby. K jídlu už to nebylo. Byla už tam cítit pachuť. Tvaroh vydrží zřejmě dýl. Mozzarela se kazí i cestou domů, pokud jedu půl hodiny domů, v létě. Jogurty taky. Ale mozzarela se asi kazí úplně nejrychleji ze všeho. Hned jak jí koupím, co nejrychleji ji sním ještě před datem spotřeby. Pro jistotu. Stalo se mi, že se nedala jíst ani před datem spotřeby. A nebylo to v létě. Byla tam ta pachuť a to je na vyhození. Záleží na tom, jak to v obchodě skladují. Jinak štrůdl tak miluju, že se mi nikdy nestalo, že by vyzbyl. Hned ho sním. Myslím jeden kousek z obchodu. Ne celý pekáč. Ale prodává se štrůdl v Kauflandu v mrazáku. Tak si ho dejte do mrazáku, jak už tady radili rádcové přede mnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.