Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu. Kolegyně má takovou šikovnou kartičku, něco jako platební karta a je v ní zvětšovací lupa. Kdysi dávno ji dostala od dcery a já bych jí tak potřebovala na nákupy, když zapomenu brýle doma. Jestli někdo víte kde jí sehnat dejte prosím informaci. Moc děkuji.
ladinpraha: a gamapolis: díky za odkaz na tenké lupy na výbornou cenu.
Mám už pár let lupu i s osvětlením na maličkou baterii "Třetí oko", ale baterie je už vybitá a nedá se dát nová, je tam pevně zalisovaný nějaký prcek bez možnosti výměny.
Lupa velikosti kreditky je i s poměrně malým zvětšením (asi tak 3x) úžasná, dá se nosit v peněžence a přečíst si v obchodu drobná písmenka na zboží, nebo si přečíst i bez brejlí pár řádek textu v časopisu, na složence, na formuláři, atd., kdekoliv.
Lupa s osvětlením maličkou LED "Třetí oko" se hodí na stanici autobusu večer nebo v noci na posvícení na jízdní řád, na a přečtení malých písmen jízdního řádu. Stačí kryt v místě kontaktu lehce zmáčknout a lupa se na chvilku rozsvítí. Ale je znatelně dražší než ta bez osvětlení (cca 90-100 Kč)
Někdy namátkově takovou kartičku nabízejí jak rekalmní předmět, ale taková rada vám není k ničemu. Jinak jsem podobnou lupu koupilu Kanzelsberga, ale ta nebyla plastová, leč zkleněná, v dost pebném umělohmotnéme rámečku, rak nějak za dvě nebo dokonce tři stovky, Nicméně za tu cenu solidní, se světlem, a měla ješt+ v zobě koležko s lupou dvojnásoně /tedy celkem řtyžnásobně ) zvětčující. A není tak plochí jako jsou ty plastové Fresnelovy lupy, je to klasická sklenění luba, což má tu nevýhou, ýe je méně skladná, ale tu výhodu, že má lepší optické vlsdtnosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.