Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obuv - dělaj se vůbec půlčísla?

Od: balzerka odpovědí: 6 změna:

Vydala jsem se shánět černé lodičky na jednu smutnou událost. Obešla jsem čtyři obchody, a nikde neměli v číslování bot půlky. Jedny boty mi byly těsné, druhé mi padaly z nohy. Dříve bylo 38,5 - 39 - 39.5 - 40 - 40,5. Teď mají jen celá čísla. Nevíte, je tomu tak všude, nebo jen u nás na malém městě?

Je nějaká značka, která má určitě půlčísla? Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Některé boty u Deichmanna mají půlčísla...třeba značka Medicus a možná i jiné

hahanaj*
hodnocení

0x

Baťa má půl čísla ...jinak je potřeba to zkoušet

hodnocení

0x

Jak Baťa nevím, ale půlčísla jsem u bot neviděl pár desítek let. Navíc se na číslování absolutně nedá spolehnout. Se skutečným rozměrem boty to nemá moc společného. Vždycky jsem kupoval boty č. 42, teď není výjimečné, že musím od určitého výrobce koupit 41, ale u jiného taky třeba 44.

hodnocení

0x

no, on je problém v tom, že cca 26 let po revoluci a nástupu "kapitalismu"drtivá část zákazníků nepochopila jak to s velikostmi obuvi je. vyrábí se v několika "normách"a ty nejsou pro nikoho závazné. půlky, a třeba u adidasu i třetiny, vznikají převodem mezi různými mírami. více by mohla vysvětlit tato tabulka:

tabulkavelikosti.cz/...

72mona3*
hodnocení

0x
Dříve měla půlčísla smysl. Výrobci dělali obuv na stejných kopytech (jeden vzor se prodával v jediném obchodě po 50 či 100 párech). Dnes je výrobců i výrobků nepočítaně, většinou dovoz a velikost i šířka kopyta je rozdílná (a od jednoho vzoru se bere třeba jen 8 - 15 párů). Takže půlky teď téměř ztrácí smysl. Oficiálně zůstaly 36 - 3,5 | 40 - 6,5 | 44 - 9,5
Já mám větší problém. Rozdílnou velikost nohou. A to si zkuste najít lodičky, co padnou *plac* M.

jabraka*
hodnocení

0x

Když se od Bati používala čísla 1 - 14 ,doplňovala se půlkami.Nemá to smysl,když osmička je dnes 42,sedm a půlka je 41.A tak dále.

Kromě toho jsou tu zahraniční výrobci,ti mají svůj velikostní systém.

JABRAKA

doplněno 07.05.16 09:42:

objevil jsem tabulku,v zásadě svět používá tři tabulky velikostí obuvi.Německou,anglickou a americkou.Ta má dokonce jiná čísla pro dámy a jiná pro pány.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]