Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
s kámoškou chceme zhubnout. Obě máme cca 100kg a 168cm. Hodně jsme se inspirovaly jídly od Břicháče Toma nebo p, Mačingové. Do toho denně cvičíme cca 40min + kámoška chodí na H.E.A.T. program. Stravujeme se zdravě, žádné sladkosti, žádné smažené, žádné sladké nápoje. Jíme 4x - 5x denně po 3 hodinách, malé proce, pijeme jen čistou vodu, spousta zeleniny, občas doma pečený žitný chléb, bílé jogurty, vejce, ovoce (jen dopoledne), kuřecí maso, ryby, chia semínka, goji atd. Držíme to teprve měsíc, ale zajímá mne, zda to děláme správně a jdeme správným směrem?
Děkuji
Jste na dobré cestě. Přebudovat spalování něco trvá.Nespěchejte. Efekt se dostaví. Když je tam sport, tak shazujete pomaleji, protože tuk je lehčí, než svalová hmota, kterou si správně budujete.. Je lepší si měřit obvody, než se vážit. Já bych upravila pohyb. Dlouhodobý výkon nízké a střední intenzity. Určitě déle, jak 45 minut. Teprve pak se začnou odbourávat tukové zásoby. Pěší výlet /s sebou vodu a mrkev, kedlubnu, max. něco celozrnného a kefír /. Pomalejší dlouhé klusání střídané chůzí. Při nadváze asi budou dost trpět nohy, tak možná raději kolo a plavání.. Holky, držím Vám palce. Jednou tady dejte vědět, jak to fungovalo. Ono totiž na každého platí trochu něco jiného. Taky mi tu chybí pro představu váš věk.
Pokud to je tak, jak píšete, tak to záleží na tom, kolik toho jídla máte. POkud jíte hodně málo, může to mít opačný efekt. Jinak já myslím že strava je 80% a 20% je cvičení. každopádně bych si zkusil spočítat kolik toho sníte a jaký je tam poměr bílkovin tuků a sacharidů.
Doporučil bych aspon první konzultaci u poradce, aby ste nedělaly chyby v jídle od začátku.
No jíme tak, abychom nehladověly, ale nebyly ani přejedené A jak se spočítá ten poměr bílkovin, tuků a sacharidů? Můžeme samy nějak tohle vypočítat? Děkuji
Dobrý den, děláte to dobře. Jen bych chtěla podotknout, že vše je nastavené v hlavě, doporučila bych vám knihu, která mi ohromně pomohla, jmenuje se Zkušenost hlupáka aneb klíč k prozření, jak se zbavit brýlí. napsal ji Mirzakarim Norbekov, dá se sehnat v e shopech a je fakt báječná, nikdy jsem nic podobného nečetla a vřele všem doporučuji.
S hubnutím to máte těžké. Já osobně jsem nejvíce zhubnul v době duševní pohody, pak jsem nemusel myslet na jídlo, a jedl jsem jen, když si tělo řeklo. Nejvíce jsem přibíral v době stresu (před maturitou, před vojnou, malý děti, při začátku podnikání). V dobách pohody jsem spíše hubnul. Nejhůře se hubne cíleně, ale někdy je to jediná cesta. Vždy s rozumem. Odstranit vše sladké taky není uplně dobré. Zdravý - nezdravý - to jsou taky docela široké pojmy, dost těžko definovatelné. Co je pro někoho "zdravý" může být pro někoho třeba naopak. Udělaly jste první krok - a to je uvědomění si situace. Tlustoprd si prostě nezajezdí na kole, nesveze se na lyžích. Já se třeba pohybuju stále na hranici. Tímto směrem je třeba myslet. Pokud ale třeba ležíte v knihách, a nechcete provozovat kvalitní sex, tak pak na váze ani tak nezáleží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.