Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hubnutí - vážím hodně

Od: ziza odpovědí: 13 změna:

Dobrý den je mi 16 ,merim 174 cm a vážím 120 kg a áno vím je to hodně :((( a potřebovala bych pomoc jak to zhubnout nějaký typy a rady prosím děkuju

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

méně jíst, ne přestat jíst, jen jíst méně resp méně kalorií. A velmi dlouhé procházky. Kolega v práci téměř denně chodí i 10km... V rámci možností nejezdit do školy MHD, ale dojít to pěšky nebo třeba půlku cesty.

fex

Pozor! Ne vždy je řešením jíst méně! Častokrát v takových případech může mít člověk zpomalený metabolismus, protože jí MÁLO a tělo pro jistotu zpomalí metabolismus a vše začne ukládat!

Takže je možné že je třeba jíst více, ale zdravě. Je třeba se podívat na nějaké zásady zdravé výživy:

- Jíst více zeleniny.

- Pitný režim (hlavně voda, zelený čaj, nepít slazené nápoje kolu)

- Nejíst tučné a jídla (hranolky, mekáč atp)

- Dostatek pohybu.

- atp.

Pokud je pravda co říkáš, takže 174cm a 120kg tak bez odborníka, který sestaví jídelníček na míru a bude tě "kontrolovat" to půjde velmi težce.

haninka*
hodnocení

1x

Tak to je asi už a doktora obezitologa. Jak jsi to mohla nechat dojít tak daleko... Ach jo.

hodnocení

1x

Ahoj.V prvé řadě buď tak moc hodná a napiš nám svůj denní jídelníček,včetně pitného režimu.Pak se můžeme posunout dál.Děkuji.

joudic*
hodnocení

1x
Urcite uz i lekar, neni proc se stydet, a co nejdriv.. tahle nadvaha je na 2-3 roky soustavne prace, abys byla modelka... nejdulezitejsi je nastartovat metabolismus a prestat jist uplne klasicke ceske domaci obedy o vikendu a nejist zadne zdrave hnusne blafy (jahly a podobne nesmysly), ale zdrave normalni jidlo, ktere vam musi chutnat, jinak dietu hned porusite. Zadne sladkosti ani sladke piti, minimum peciva a masa. Jako cca 13 lety jsem byl tlusty jak prase a pri 180 cm jsem mel 98, nedovedu si predstavit, ze by se tam jeste dalsich 20 nekam vlezlo... takze budete teda poradny kus :) ikdyz teda vlastne leccos se vleze do prsou..

eulalie*
hodnocení

1x

Při takové nadváze by bylo vhodné asi už kontaktovat lékaře a hubnout pod dozorem ...

hodnocení

0x

120 kg? No nezlob se na mě, ale to jsi vyloženě vyžraná jak prase. Pokud je to způsobeno nějakou nemocí, tak se omlouvám.

Já se divím tvým rodičům, že s tebou dávno něco nedělali a nechali to dojít až do takového obludného rozměru.

Takže:

1) Jíst menší porce vícekrát denně

2) HODNĚ POHYBU! (běh alespoň na chvilku denně, procvičování komplexně celého těla...)

3) Vyhnout se nezdravé stravě (Omezit tuky a hlavně cukry)

4) hodně zeleniny, ovoce, vlákniny

5) Silnou vůli

Hodně štěstí při hubnutí.

Při této váze běh nedoporučuji. Ideální dlouhé procházky, jak už tu bylo zmíněno a jíst zdravě.
Při takové váze, už bych se též raději obrátila na odborníka a hubla pod jeho dozorem.

Tak jistě může začít delšími procházkami a postupně zařadit lehký, krátký běh a postupně prodlužovat dobu. A nebo k tomu odborníkovi a nechat si dát bandáž žaludku.

monika123*
hodnocení

0x

Doktora, respektive obezitologa a to co nejdriv. Devce zlaty, delej s tim neco, at nemas zdravotni problemy. Pokud rodice nechteji jit s tebou, jdi sama za detskym lekarem a porad se kam jit. Hodne stesti!

paspulka*
hodnocení

0x

Hýbat se - sport,nestyďte se začít třeba jezdit na kole - upozorňuju,že 1 hodinu před a 1 hodinu po kole by se nemělo jíst..jen pít.K tomu omezte porce,vždycky nechte i sousto na talíři . Vždycky,když se chystáte jíst si řekněte,že jídlo,které nesníte je pro vás lepší než to,které sníte! Vynechte pochutiny k TV a ke kávě.Omezte slazení - cukr,pomalu dávejte míň a míň cukru.Kupte si Psyllium dr.Popova a během dne si 1x aspoň hodinu po jídle dejte dávku.\vynechte alkohol./Najděte si kamarádku nebo jestli váš přítel bude chtít - začněte sportovat...když si budete chtít sednout,stůjte...prostě pohyb,kdy to jde.Můžu vědět město,kde žijete? Klidně budu jezdit s vámi...takhle jsem pomohla kámošce zhubnout 10 kg.Vy potřebujete delší akci,mohla byste na začátek i víc kg přes léto...přidejte turistiku,přihlašte se třeba do Klubu čes.turistů,v partě je to lepší...Rodiče vás podpoří určitě,snažte se zapojit je do sportu,do výletů,seznamte je s vaším cílem zhubnout ať vás podporují a nekupují potraviny,takové ty rychlé dobroty z lednice...

gbbk
hodnocení

0x
Já bych začala u dietolozky, aby ti sestavila jídelníček. Pohyb pro tebe bude málokterý vhodný, ale určitě třeba chůze, kolo, plavání. Hlavně nesmíš jíst až moc málo, to si zadelas akorát na jojo efekt.

hodnocení

0x

To už je nebezpečné pro zdraví, to bych nezkoušela sama, ale za pomoci nějaké nutriční poradny, ostatně s takovou obezitou pomůže zcela určitě i obezitologická poradna, kterou hradí pojištovna, doporučení musí napsat praktik.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]