Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč připravovat kávu ve French press

Od: ondrejl odpovědí: 7 změna:

Ahoj, v čem je tato příprava kávy lepší než například připravit kávu "s logrem", to je nasypat kávu do hrníčku a přelít vodou...Jak může mít ten french press vliv na chuť kávy, vždyť je tam jen nějaké kovové sítko uvnitř skleněné nádoby?

google.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Alespoň není třeba cedit kafe mezi zuby a přesto máte turka.

joudic*
hodnocení

0x

ja mam french press uz rok a nemohu si ho vynachvalit, je to nejpouzivanejsi cast kuchyne alza.cz/...

doplněno 27.04.16 18:28:

ne, ale muzete si vypit kavu do dna

doplněno 27.04.16 20:22:

do te doby, nez jsem si ho koupil jsem kafe zalival pres jemne sitko...
takhle jen zaleju kafe, zamacknu po chvili pist a nalivam si ciste kafe do kolika hrnku se vleze podle objemu samotneho pressu, oplachnu proudem vody a hodim do odkapavace, hotovo, ..tak zase zitra :)

ondrejl
hodnocení

no díky, ale je rozdíl v chuti oproti tomu, když má člověk v hrníčku logr?

doplněno 27.04.16 19:31:

Tak to by tedy měl stačit nějaký obyčejný filtr a nemusíme mít french press, nebo se mýlím?

vilik*
Jenže ten frenchpress stojí do dvou stovek, naleju si kafe přímo z něj a po vypití opláchnu vodou a uklidím. Logr je celou dobu dole a nic mi v kafi neplave.
Naco bych hlídal a dokupoval filtry?
To je jako smoothiemaker, taky by stačil mixér, ale tady to umíchám přímo v nádobě, tu zavíčkuju a valím třeba do práce.
mot
Ano rozdil tam je, nemas v kave logr celou dobu co ho pijes. Ta kava se samozrejme louhuje a kafe je cim dal hnusnější a s nechtenyma latkama. Cili nezdrave.

72mona3*
hodnocení

0x
Sítko nemusí být jen kovové, měla jsem s plastovým a změna chuti rozhodně nebyla patrná.
Je to to samé kafe jako "turek" - s tím rozdílem, že si kávu zalijete v jedné nádobě, a pak ji bez lógru přelijete do jiné, ze které ji hodláte pít. To je celá věda. M.

hodnocení

0x

Káva by se neměla příliš dlouho louhovat. Vylouhují se i nedobré látky. Třísloviny, karcinogen. A to v turkovi, dlouhým louhováním, nastává. kavovezrno.cz/...

doplněno 28.04.16 11:00:

Trošku mě vyděsilo: provasezdravi.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]