Nejste přihlášen/a.
Kamarádka si pochvaluje kávu z bílé lupiny fresh.iprima.cz/... Dala mi vzorek tak na 2 hrnky k vyzkoušení a musím říci, že mi to opravdu hodně chutná. Znáte tohle "kafe"? Máte nějakou zkušenost?
Hezký den, babi. Kávu z lupiny neznám, ale znám lupinu rostlinu jako takovou a neumím si představit, že bych si z jejich plodů uvařila kávu. Po přečtení článku a vašeho doporučení, zkusím vyzkoušet, ale. přiznám se, že v pití kávy jsem konzervativní, piji jedině turka, mně ty různé instantní kávy nic neříkají.
Dobrý den, patrně to bude další náhražka kávy a zařadí se do fronty za cikorku, meltu či kávovinu (a bude mít podobné vlastnosti). Jo, "kávu"lze upražit snad ze všeho. Zdravím!
doplněno 01.05.16 09:12:babkazov - máte "recht". BIO je předražené a stejně je nejlepší pravá káva. Ovšem, kdybych měl ještě nějaké Kčs (a obchod by je přijal), tak bych tu náhražku snad i koupil .
babkazov - tak se podívejte, co je to ta cikorka a melta. Prodávají se stále a třeba s mlékem to nemá chybu. Myslím, že pro staršího nebo nemocného člověka to je vhodná volba, jak nepřijít o kávu a ten pocit kávové chuti (i cena je snad přijatelná).
Děkuji za názory.. Kafe z lupiny se vyřešilo samo. Za malý sáček, s několika málo dekagramy, chtějí v BIO obchodě 110 kčs. Za ty prachy by mi to nechutnalo.
Na snídani mám chuť na kávu, ale ani zrnkovou, ani instantní. Pozdě dpoledne se bojím kávu vypít, protože že večer neusnu. Moje mladá tomu říká "falešné kafe", takové ty Karo, Inka a tak. Myslela jsem si, že ta lupina by mi prospěla, když na ni tak pějí chválu.
Bene, když jsem si přečetla vaše odkazy, tak jsem si vzpomněla, jak babička mlela žitovku, říkala, že je lepší než melta. Uvařila ji a když ji odstavila, nadrobila do ní kousek lisované cikorky. A taky měla na zdi teploměr s firmou cykorky a plechovku na kávu se stejnou firmou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.