Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kafe z bílé lupiny?

Od: babkazov® odpovědí: 4 změna:

Kamarádka si pochvaluje kávu z bílé lupiny fresh.iprima.cz/... Dala mi vzorek tak na 2 hrnky k vyzkoušení a musím říci, že mi to opravdu hodně chutná. Znáte tohle "kafe"? Máte nějakou zkušenost?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hezký den, babi. Kávu z lupiny neznám, ale znám lupinu rostlinu jako takovou a neumím si představit, že bych si z jejich plodů uvařila kávu:-D. Po přečtení článku a vašeho doporučení, zkusím vyzkoušet, ale. přiznám se, že v pití kávy jsem konzervativní, piji jedině turka, mně ty různé instantní kávy nic neříkají.

72mona3*
hodnocení

0x

Dobrý den. O kávě jsem neslyšela, ale už jsem měla možnost ochutnat pečivo z lupinové mouky. Jinak místo kávy jsem si dávala Inku (obiloviny, čekanka). Mona

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně to bude další náhražka kávy a zařadí se do fronty za cikorku, meltu či kávovinu (a bude mít podobné vlastnosti). Jo, "kávu"lze upražit snad ze všeho. Zdravím!

doplněno 01.05.16 09:12:

babkazov - máte "recht". BIO je předražené a stejně je nejlepší pravá káva. Ovšem, kdybych měl ještě nějaké Kčs (a obchod by je přijal), tak bych tu náhražku snad i koupil .

doplněno 01.05.16 13:23:

babkazov - tak se podívejte, co je to ta cikorka a melta. Prodávají se stále a třeba s mlékem to nemá chybu. Myslím, že pro staršího nebo nemocného člověka to je vhodná volba, jak nepřijít o kávu a ten pocit kávové chuti (i cena je snad přijatelná).

cs.wikipedia.org/... cs.wikipedia.org/...

hodnocení

Děkuji za názory.. Kafe z lupiny se vyřešilo samo. Za malý sáček, s několika málo dekagramy, chtějí v BIO obchodě 110 kčs. Za ty prachy by mi to nechutnalo. :-D

doplněno 01.05.16 10:25:

Na snídani mám chuť na kávu, ale ani zrnkovou, ani instantní. Pozdě dpoledne se bojím kávu vypít, protože že večer neusnu. Moje mladá tomu říká "falešné kafe", takové ty Karo, Inka a tak. Myslela jsem si, že ta lupina by mi prospěla, když na ni tak pějí chválu. *bzum*

doplněno 01.05.16 18:04:

Bene, když jsem si přečetla vaše odkazy, tak jsem si vzpomněla, jak babička mlela žitovku, říkala, že je lepší než melta. Uvařila ji a když ji odstavila, nadrobila do ní kousek lisované cikorky. A taky měla na zdi teploměr s firmou cykorky a plechovku na kávu se stejnou firmou. :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]