Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyvoj ceny detske presnidavky

Od: mmimm odpovědí: 9 změna:

Dobry den,

pamatujete si jeste nekdo cenu detske vyzivy z dob Kcs MOC. Napr kolem roku 1985.

(Rohlik/houska v te dobe snad ~20 haleru. )

Nemate nahodou nekdo historickou sklenicku s cenou?

Co treba Sunar, Sunarka?

Pripadne vyvoj?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den. Tak např. sklenička dětské výživy z roku 1975 stála 2,60 Kč. Klikněte v odkazu na sekci "potraviny"a najdete tam i skleničky vyobrazené. Jsou tam i ukázky Sunaru atd. ale ne všude jsou uvedeny ceny. Ale pokud chce někdo zavzpomínat a připomenout si výrobky z dob minulých, bude pro něho třeba tento odkaz zajímavý.

ekonomika.idnes.cz/...

"...sklenička dětské výživy z roku 1975 stála 2,60 Kč"

To sice jo, ale průměrný plat do 2000,00 Kčs hrubého. Takže reálný rozdíl zanedbatelný.

hahanaj*
hodnocení

0x

hodnocení

0x

Nedávno jsem byla překvapená, když jsem zjistila o kolik šly přesnídávky dolů, od revoluce. Bylo to hodně předražené. Z dřívějších dob si jen pamatuji, že za soc. jsem dávala za přesnídávku asi 8 Kč. Ale který rok?

pohanka*
hodnocení

0x

Jenom bych upřesnila, že dětské přesnídávky se okolo roku 1973 prodávaly v menší plechovce. Cenu si již přesně nepamatuji.

Jablečná v plechovce 1,50 Kčs.

hodnocení

0x

Vzpomínám na ten Sunar. Kupovala jsem ho svým dětem po roce 1977. Byl v hranatých krabicích, stál 11 korun. Byl na takové lístky, kde to okénko v lékárně pokaždé zaškrtli, když jsem si krabici odebrala.

Ještě předtím byl v kulatých krabicích s víčkem /kolem roku 1963/, cenu si nepamatuji. Jen vzpomínám, že ty kulaté krabice jsme nosili do školy a s nimi pak při tělocviku různě cvičili, zvedali je, ukláněli se s nimi, stavěli jsme z nich různé překážkové dráhy.

Byla jsem velice nemile překvapena před pár dny. Cenou pedikúry. Za totáče jsem chodívala k paní v Pardubicích, příjemná, čisto, nožky namasírovala až ke kolenům a to vše za 16 korun.

Nyní - paní ušudlaná, v místnosti plíseň na zdech, nezametená podlaha, stolek s kelímky pokrytý prachem, že by se na něj dalo kreslit prstem. Za 20 minut péče jsem platila 180 korun. Neošulila mě, měla to tak i na ceníku, přesto už tam nikdy nepůjdu. Stejně - je služba a SLUŽBA!

Některé služby či zboží podražilo o stovky procent. Kvalita tomu ale zdaleka neodpovídá. Jaga.

jimi*

babajaga - u pedikérky "šmudly" velký pozor na nástroje,zda je sterilizuje nebo používá jednorázové. Hrozí že si donesete nehtovou plísen.

pohanka*

Namočte si ,,babojago,, nohy do teplého octa a chvíli se šplouchejte. Nebo nohy postříkejte koupeným protiplísňovým sprejem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]