Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak se dají upravit namrzlé brambory

Od: 1963 odpovědí: 5 změna:

Máme sladké brambory, asi jsou přemrzlé nebo nrmzlé. Dají se nějak zbavit sladkosti?


Jak se dají upravit namrzlé brambory

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

4x
avatar clayman

Nejlepší je tu sladkost využít, protože se jí zcela určitě nezbavíte. Udělejte z nich halušky na sladko, škubánky a vlastně cokoli co se pak stejně sladí cukrem. Je i mnoho buchet, kde se brambory přidávají.

 

hodnocení

3x

Namrzlé brambory přeneseme do tepla a necháme je tam několik dnů vydýchat. Tím ztratí část cukru, který se v nich vytvořil. Tyto brambory vaříme tak, že je loupáme, namočíme do teplé vody a uvedeme do varu. První vodu slijeme a teprve ve druhé vodě je dovaříme. Pro zlepšení chuti přidáme do druhé vody trochu octa.

 

chabr*
hodnocení

3x

Namrzle brambory přeneseme do tepla a necháme je tam několik dnů vydýchat. Tím ztratí část cukru, který se v nich vytvořil. Tyto brambory vaříme tak, že je loupáme, namočíme do teplé vody a uvedeme do varu. První vodu slijeme a teprve ve druhé vodě je dovaříme. Pro zlepšení chuti přidáme do druhé vody trochu octa. Pokud chceme uvařit brambory co nejrychleji a nemáme tlakový hrnec, přidáme do nich lžíci másla jakmile se začnou vařit, stejný účinek má sklenka světlého piva. Opékáme-li brambory v omastku, posypeme je před opékáním hrubou moukou. Opečou se nejen do růžova, ale budou daleko křehčí.*placni*

 

jabraka*
hodnocení

3x

V otázce jsou už brambory sladké. Ale pokud brambory zmrznou,nevytvoří se v nich hned sladké složky(glykosidy).Stala se nám katastrofa,zmrzlo nám jich přes dva metráky.Brambory byly kousky ledu.Stačilo je v tomto stavu uvařit a zpracovat na bramborové knedlíky a ty jsou v naprostém pořádku.Teď máme plný mrazák bramborových knedlíků.Ty brambory,které jen namrznou a nechají se krátce ležet v teplejší místnosti,začnou vlastně hojení poškozených tkání a to se projeví ve vylučování těch sladkých sloučenin.Nasládlé brambory se také dají zpracovat na různé placky či šišky se sladkou úpravou.

JABRAKA

doplněno 24.02.09 21:34:

Ještě jsem chtěl podotknout,že pokud se zmrzlé brambory nezpracují do týdne,je lépe je vyhodit,protože velmi rychle začnou podléhat hnilobám.

JB

 

lidka*
hodnocení

2x

Nevím, jaké máte množství namrzlých brambor, ale pokud jich není mnoho, tak jsem z nich nevařila především kaši a jako přílohu. V tom se sladkost neztratila. Ale dělejte z nich zapečené brambory, bramborové placky, chlupaté knedlíky, bramboráky, salát - prostě jídla, kde můžete tu sladkost přece jenom trochu zmírnit kořením a nebo, kde to tolik není na závadu chuti. Ještě mě napadají bramborové knedlíky, kde se to ztratí jak se špenátem nebo i ze zelím. A nebo bramborové šišky s mákem. Těch jídel je hodně!;) Jenom tu bramborovou kaši a přílohové brambory raději ne. *stop*

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]