Recept na úpravu masa pro neznalce

Od: Datum: 24.04.16 14:16 odpovědí: 22 změna: 25.04.16 17:26

Můžete poradit? Přijede mi návštěva - 3 příbuzní-a já jako vegetariánka si neporadím .Moji milí jedí maso - jaké mám koupit tak,abych zvládla úpravu a kolik?Děkuji.


doplněno 26.04.16 14:05:

Děkuji vám všem za recepty - vyzkouším postupně všechny,škoda,že nemůžu dát víc než 3 dobré odpovědi...p.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.04.16 14:19
avatar
Hodně libovou krkovicku bez kosti, cca 200-250g/porce nebo kolem 150g pro holky a udělat z toho řízky, trojobal. Osmahnout na pánvi na oleji a pak dát do trouby ještě na půl hodky na 180C.
Po naklepani nezapomeňte osolit.
doplněno 24.04.16 14:22: Do té trouby přikryté v hrnci, ať se nevysuší.
Ohodnoceno: 3x
 
Od: uska®
Datum: 24.04.16 14:24

Krkovička jako řízek nemá chybu. Já když jí dávám ještě do trouby, tak na plech položím krajíčky chleba a řízky na něj. Veškerý přebytečný tuk se vsákne do chleba a ti nenažraní se málem o topinky poperou. Zato máme zdravé řízky*smich*

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 24.04.16 14:20
avatar

A co udělat jednoduše řízky? Kuřecí nebo vepřové..To zvládnete, je to jednoduché - naklepat, obalit v trojobalu a usmažit..

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.04.16 14:29
avatar

Dobrý den.Přikláním se k těm vepřovým nebo kuřecím řízkům.Nebo koupit kuře,posypat grilovacím kořením a upéct.(Grilovací koření rozmíchat s trochou oleje a potřít).K tomu nějaký zeleninový salát a brambor.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: jh®
Datum: 24.04.16 14:45
avatar

Já bych šla taky do řízků, dají se později konzumovat i studené s chlebem.

Uděla bych kuřecí "jogurtové", ještě jsem nepotkala nikoho, komu nechutnaly. Samotné kuřecí jsou dost suché, což u marinády z jogurtu nehrozí, navíc po přidání česneku nemají chybu. Ale dá se použít jakékoli maso, vepřové, krůtí, králičí...

Maso zlehka naklepat, osolit. Do hustého bílého jogurtu (žádný nula nula nic %) rozšlehat celé vejce, přidat podle chuti prolisovaný česnek, přisolit, připepřit. Do marinády naložit maso nejlépe do druhého dne, rozpis je na 4 řízky, při větším množství zdvojnásobit dávku. Před smažením marinádu trochu oklepat z masa, obalit ve strouhance a usmažit.

Ohodnoceno: 4x
 
Datum: 24.04.16 15:23
avatar

technicky nejjednodušší postup je tento.

Kupte nějaké kuřecí, krůtí, vepřové maso. Vložte ho do SKLENĚNÉ pěčící misky, posolte, posypejte nějakým nepálivým kořením, například drceným kmínem, přelijte olejem a normálně v troubě nechte hodinu péct při nějakých 150 stupních. Občas ho obraťte a polijte vypečenou šťávou, aby se peklo a nesušilo.

Při tomto postupu a této teplotě víceméně nemáte co pokazit. :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: honzik
Datum: 24.04.16 15:36

figurku, proč zvýrazňuješ to do skleněné pečící misky, nestačí nějaký plechový pekáček?

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.04.16 15:44
avatar

Vím o čem píšu. Ke sklu se maso nikdy nepřílepí, i když na něj zapomenete a přijdete za půl hodiny. :)

Maso v plechovém pekáči musíte hlídat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.04.16 15:32

Kupte tři druhy obložených chlebíčků !

Ohodnoceno: 0x
 
Od: paw®
Datum: 24.04.16 15:35
Uvarte jim jidlo dle sebe. Preci vse vegetarianske neni blaf bez chuti. Jsou na navsteve u vas a ne v putyce. Bude to pro ne rozhodne zazitek. Je to rozhodne lepsi varianta nez kdyz byste byla masozravec a meli prijit 3 vegani. Tam si nevyberete.
Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 24.04.16 16:08
avatar

Co je pohostit jak vegetariánskou stravou, tak rybou? V obchodních centrech jsou nabídky čerstvých ryb. Příprava tohoto masa je neskutečně rychlá a i vegeteriánovi občas neuškodí, když si dá něco jiného. Třeba udělat Bombajské rybí karí.

A jinak, Vaši kuchyni máte zmáknutou a když uděláte mrkvovou polévku, cizrnový salát, zeleninový salát z červené řepy a k tomu nějaké placky čapatí /čapaty, chapatti/ purí, apod., tak se najíte všichni.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: uska®
Datum: 24.04.16 16:20

Pohanko, nic ve zlém. Pro mne by to byla pomsta. A určitě je nás více. Jednoduchou zdravou večeři také zvládnu, ale vegetariánskou stravu připravit hostům masožravcům - to fakt ne.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.04.16 20:48
avatar

Usko, nic se neděje. Jenom připomenu, že i když člověk jí maso, tak si dá občas nějaké bezmasé jídlo.

A když si dá luštěninové se zeleninou a dobře ochucené, tak si pochutná více, než na vepřové.

Chodím v Praze do vegetaránských jídelen Dhaba Beas. Lepší bezmasou strravu jsem nejedla a vždy se tam těším. Je pravda, že to je jídlo na váhu a trošinku je dražší, ale člověk si pochutná a odchází lehký. V době obědů je tam plno, nemáte si skoro kam sednout. Kdo má možnost, ať vyzkouší. Jídel je možné si nandat i více druhů, od každého kousek a ochutnat různé zajímavé chutě. Pití v ceně.

To kuřecí maso, vyhnané hormony a antibiotiky za 30 dní se musím přiznat, kupuji s nechutí. Raději sáhnu po dvoře, nebo alespoň po krůtím.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 24.04.16 20:01

Kuře na citronech s rýží .Dá se udělat předem a pak ohřát. Potřebujete chlazené spíš menší kuře rozřezané na kusy, nebo nohy a ty rozdělte v kloubu napůl , 4 velké cibule , větší citron, sůl, pepř, olej. Dobrý je kousek slaniny na kostičky . V kastrolu na oleji /případně se slaninou/ zpěníte pokrájenou cibuli , hodíte na ni kusy posoleného a opepřeného kuřecího masa a za stálého míchání směs opékáte, přitom do toho nastrouháte citronovou kůru z celého citronu a mícháte ode dna , až se maso zatáhne a trochu opeče. Pak podlejete hrnkem horké vody a vymačkáte do toho všechnu šťávu z citronu. Hotovo. Teď přikrejete pokličkou a necháte dusit do měkka. Kontrolujte, jestli se to nepřipaluje, případně podlívejte. Rýže je k tomu nejlepší. Zaručeně to bude chutnat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.04.16 20:17
avatar

vtipne je, ikdyz maso nejim (ne striktne), byl jsem vychovan jako masar a dost zde zminenych receptu bych nepozrel, takze bych tazatelce radil, uvarte neco normalniho nebo to vyjde nastejno jako vegetarianske jidlo, nez cesnekovy jogurtovy rizek nebo citronove kure, bych si radeji s diky uvaril kavu a zasel na cigaretu na zahradu nebo namazal krajic chleba se syrem :)

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pt®
Datum: 24.04.16 20:21
avatar

Asi bych zvolila kuřecí řízky, prsní nebo stehení. Na pánev tuk, na něj vysypat sáček mražené zeleniny, třeba lahůdkové, nebo jen mražené fazolky. Na to položit porce masa, posolit okořenit (čarodějka, moc dobré koření), k tomu vařený brambor, rýži a za hodinku je jídlo hotové. Dejte pak vědět, co jste zvolila a jak chutnalo...

Ohodnoceno: 0x
 
Od: balzerka
Datum: 24.04.16 21:14

Nebo udělejte bramboráčky a najíte se všichni. Nebo napíchejte na špejle kousky okořeněných kuřecích prsíček, špek, cibuli ,uzeninu - pro návštěvu, a vy si udělejte svůj zeleninový špíž s paprikou, cuketou,cibulí... A v troubě to upečte zaráz.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 25.04.16 12:38
avatar
Taky bych se ve vaší situaci nenutil do masa za každou cenu. Nabídl bych nějaké obecně přijímané bezmasé jídlo tipu obalovaného květáku, žampionů, kapustovych karbanátků nebo těch bramboráků. Co by zavylého masožrouta by mě to rozhodně neurazilo.
Ohodnoceno: 1x
 

 

Od: mp
Datum: 25.04.16 13:44

Když jsem o Vaší otázce přemýšlel, tak jsem dospěl k názoru, že nejjednodušejší příprava masa je maso mleté. Mleté maso nemůže být nikdy tvrdé. Ochutit ho můžete podle libosti (klasika - majoránka, česnek, sůl, pepř popř. paprika). Můžete ho dělat jen tak, nebo přidat vejce, strouhanku, mouku - to je spíše už karbanátek. A umlít můžete prakticky cokoli. Spíše mějte na zřeteli, že kvalitnější druhy masa je lepší připravit vcelku. A s kaší, v housce, štouchané brambory. Zjistil jsem, že i jako vegetarián bych si poradil. Ale mám dojem, že je to u dost lidí spíše póza, a ani nevědí. Jen to někde slyšeli a chtějí být s dobou.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: lucky
Datum: 25.04.16 13:46

Zdravím, kupte 3 kuřecí prsa a "MAGGI NÁPADY Šťavnatý steak s provensálským kořením (nebo s česnekem)". Jsou to pečící papíry s kořením, do kterých vložíte prso a na pánvičce z každé strany smažíte asi 3-5 minut (dle návodu). Rychlé a není co zkazit. Maso bude propečené, šťavnaté a pak už jen příloha a hostům dobrou chuť.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.04.16 15:03
avatar

Kdybych byla vegetarián a měla pohostit přátele, rozhodně bych to brala jako výzvu ukázat jim, že i vegetariánská strava může být velmi chutná. Jako hlavní teplý chod bych připravila něco, co dobře umím a co budu připravovat v pohodě a bez stressu. Ne obligátní smažák nebo rýžový nákyp, ale třeba indické zeleninové sabji. Tady ovšem předpokládám, že jako vegetarián taková jídla umíte a vhodná koření doma máte.

A pak bych někde na farmářském trhu nebo v prodejně zemědělského družstva koupila domácí uzené. A sevírovala ho hostům na dojedení studené s kyselou okurkou a dobrým chlebem. Pozor, mezi domácím uzeným a uzeným je velký rozdíl.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 25.04.16 17:26

Obalte v trojobalu pár žampionů, pár kousků sýra, pár řízečků z kuřecích prsou a každý si snad najde to svoje. Anebo ať se nacpou, než k vám pojedou.

Ohodnoceno: 2x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.