Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Za nejlepší jsem dosud považovala Jihlavanku extra special, tu fialovou.Ta tu není vždycky k dostání. Ale hlavně bych ráda okusila něco ještě zajímavějšího. Nemám ráda ostré a nakyslé kávy, ale ty jemnější s převahou arabiky a s příjemnou vůní. A také, aby to nebylo finančně příliš. Máte nějaký tip? Děkuji.
Je hodně pražíren, např. mamacoffee.cz/... nebo cafeeternity.cz/... případně vyberte některou třeba z těchto prazirnykavy.cz/... většina má e-shop. Osobně preferuji zrnkovou kávu s vysokým obsahem Arabicy, nejlépe doma čerstvě namletou a připravenou např. v tomto zkraceno.cz/... nebo přímo espresso s mlýnkem (ne tříštivým, ale s kameny) delonghi.com/... Každý si může vybrat, co jednomu velmi chutná, druhý nevezme ani do úst...
Kupuji léta Jihlavanku, v červeném balení, kdysi mi opravdu chutnala a opravdu krásně voněla, ale mám pocit, že už není co bývala, nevoní ani nechutná tak jako dřív. Také pátrám po jiné značce.
Ahoj, připojuji se k předešlým odpovědím. Neztrácela bych čas hledáním dobré mleté kávy mezi zbožím z potravinářských řetězců a uchýlila bych se do pražíren a specializovaných obchodů. Rozdíl je obrovský. Kvalitní káva má kromě úžasné chuti také typický jakoby sametový chuťový ocas. Stojí to za to. ![]()
Mleté kávy jsme již dávno zavrhli jako nepoživatelné. Pijeme jednu kávu denně na chuť a tak si dopřáváme nemletou ze soukromé pražírny, kde nebízejí mnoho druhů úžasných vůní. Doma si kávu umeleme těsně před přípravou v džezvě a to na ručním mlýnku. Samosebou to nikomu nenutím, ale 50 Kč za 10 dkg rozhodně stojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.