Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Za nejlepší jsem dosud považovala Jihlavanku extra special, tu fialovou.Ta tu není vždycky k dostání. Ale hlavně bych ráda okusila něco ještě zajímavějšího. Nemám ráda ostré a nakyslé kávy, ale ty jemnější s převahou arabiky a s příjemnou vůní. A také, aby to nebylo finančně příliš. Máte nějaký tip? Děkuji.
Je hodně pražíren, např. mamacoffee.cz/... nebo cafeeternity.cz/... případně vyberte některou třeba z těchto prazirnykavy.cz/... většina má e-shop. Osobně preferuji zrnkovou kávu s vysokým obsahem Arabicy, nejlépe doma čerstvě namletou a připravenou např. v tomto zkraceno.cz/... nebo přímo espresso s mlýnkem (ne tříštivým, ale s kameny) delonghi.com/... Každý si může vybrat, co jednomu velmi chutná, druhý nevezme ani do úst...
Kupuji léta Jihlavanku, v červeném balení, kdysi mi opravdu chutnala a opravdu krásně voněla, ale mám pocit, že už není co bývala, nevoní ani nechutná tak jako dřív. Také pátrám po jiné značce.
Ahoj, připojuji se k předešlým odpovědím. Neztrácela bych čas hledáním dobré mleté kávy mezi zbožím z potravinářských řetězců a uchýlila bych se do pražíren a specializovaných obchodů. Rozdíl je obrovský. Kvalitní káva má kromě úžasné chuti také typický jakoby sametový chuťový ocas. Stojí to za to.
Mleté kávy jsme již dávno zavrhli jako nepoživatelné. Pijeme jednu kávu denně na chuť a tak si dopřáváme nemletou ze soukromé pražírny, kde nebízejí mnoho druhů úžasných vůní. Doma si kávu umeleme těsně před přípravou v džezvě a to na ručním mlýnku. Samosebou to nikomu nenutím, ale 50 Kč za 10 dkg rozhodně stojí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.