Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou dobrou mletou kávu?

Od: balzerka odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Za nejlepší jsem dosud považovala Jihlavanku extra special, tu fialovou.Ta tu není vždycky k dostání. Ale hlavně bych ráda okusila něco ještě zajímavějšího. Nemám ráda ostré a nakyslé kávy, ale ty jemnější s převahou arabiky a s příjemnou vůní. A také, aby to nebylo finančně příliš. Máte nějaký tip? Děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je hodně pražíren, např. mamacoffee.cz/... nebo cafeeternity.cz/... případně vyberte některou třeba z těchto prazirnykavy.cz/... většina má e-shop. Osobně preferuji zrnkovou kávu s vysokým obsahem Arabicy, nejlépe doma čerstvě namletou a připravenou např. v tomto zkraceno.cz/... nebo přímo espresso s mlýnkem (ne tříštivým, ale s kameny) delonghi.com/... Každý si může vybrat, co jednomu velmi chutná, druhý nevezme ani do úst...

doktpr365*
hodnocení

0x

Je dražší,ale je dobrá.Tak občas něco lepšího

kava.heureka.cz/...

hodnocení

0x

ano, fialová jihlavanka je dobrá, ale docela drahá... my jsme si oblíbili Kronung

hodnocení

0x
Těžko znát jaký máte výběr, zda budete nakupovat na internetu nebo v nějakém malém obchůdku s omezeným sortimentem. Většina výrobců má jak mleté tak zrno. Jihlavanku jsem snad nikdy neochutnal.
Za sebe bych doporučil nějakou Lavazzu v levnější řadě, ta je celkem rozšířená. Dříve se tu doporučoval Davidoff.
Málokdy koupím dvakrát stejnou kávu, kupuju po půl kile nebo kile a pokaždé jinou. Mě to baví ochutnávat. :)
rybana

Kupuji léta Jihlavanku, v červeném balení, kdysi mi opravdu chutnala a opravdu krásně voněla, ale mám pocit, že už není co bývala, nevoní ani nechutná tak jako dřív. Také pátrám po jiné značce.

zuzkak*

Ahoj, připojuji se k předešlým odpovědím. Neztrácela bych čas hledáním dobré mleté kávy mezi zbožím z potravinářských řetězců a uchýlila bych se do pražíren a specializovaných obchodů. Rozdíl je obrovský. Kvalitní káva má kromě úžasné chuti také typický jakoby sametový chuťový ocas. Stojí to za to. :)

mot
hodnocení

0x
jihlavanku, jacobs atd nepiju, v tehle kategorii neporadim. doporucuji vyzkouset nejakou opravdovou kavu z prazirny.urcite nejakou v okoli mate. oproti jihlavankam to nebudou namlete zbytky vymetene z koutu, uprazene k smrti a rok stare.
a navic to bude financne podobne jako supermarketove lavazzy a podobne predrazene znacky...

hodnocení

0x

Asi jsem vybíravá, ale nějak mi poslední dobou nechutná žádná, n aposledy jsem si ji dala právě v malém obchůdku a nestále za nic. Trochu mi chutnají ty kapslové ale do toho bych neinvestovala.

nikdo*
hodnocení

0x

Na normální pití kupujeme zelený Gold 100% arabica z Kauflandu. Na pochutnáníčko, kupujeme Salvador, z jedné speciálky tady.

hodnocení

0x

Mleté kávy jsme již dávno zavrhli jako nepoživatelné. Pijeme jednu kávu denně na chuť a tak si dopřáváme nemletou ze soukromé pražírny, kde nebízejí mnoho druhů úžasných vůní. Doma si kávu umeleme těsně před přípravou v džezvě a to na ručním mlýnku. Samosebou to nikomu nenutím, ale 50 Kč za 10 dkg rozhodně stojí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]