Kuřecí maso - poživatelnost po uvaření?

Od: Datum: 19.04.16 08:25 odpovědí: 15 změna: 20.04.16 09:41

Zdravím,

mohl byste mi někdo poradit, jak dlouho ještě mohu konzumovat kuřecí maso po jeho tepelném opracování? Například já si osmažím nebo upeču kuřecí prsa v úterý večer a naposledy, kdy je budu jíst bude ve čtvrtek tj. maximálně 48 hodin od tepelné úpravy. Když už je to déle, tak se bojím, ale to je asi tím, že netuším, jaká je maximální doba? Samozřejmě pokud už se mi maso nezdá, tak ho vyhodím. Děkuji.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: lego®
Datum: 19.04.16 09:03
avatar

V mrazaku vydrzi dlouho.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: wamp®
Datum: 19.04.16 10:19
avatar

Od úterka do čtvrtka maso může být v pohodě v lednici.Pokud je to déle,tak proč ho vyhazovat?...Je to škoda.

Buďto maso dejte do mrazáku,nebo ještě lepší tip,zavařte ho do sklenice.

http://www.milujizavarovani.c…-uzenin-ryb-a-hotovych-jidel/

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.04.16 10:31
avatar

V lednici 2 - 3 dny bez problému, v mrazáku klidně rok. Maso se nevyhazuje!

Ruze - čerstvé je samozřejmě nejlepší, o tom není pochyb. Jenže ne vždycky se dá ihned spotřebovat.


doplněno 19.04.16 10:45:

pisalka - Tak u té otevřené majonézy bych se bál taky, u masa ne.


doplněno 19.04.16 11:04:

babajaga - "...na další den zaručeně nezbyde".

No jo, některé potraviny mají trvanlivost až neskutečně krátlou. Kupříkladu takový bramborák mi obvykle nevydrží ani pár hodin *smich*.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: ruze®
Datum: 19.04.16 10:31
avatar

Maso ať pečené,smažené je vždy nejlepší čerstvé,když to máte v plánu nechávat v lednici,tak si toho raději dělejte menší množství,jinak 3 dny v lednici až,až,ale mně by to už asi moc nechutnalo.Když už,tak nakrájet na malé kousky a udělat kuřecí salát a hned to bude lepší.

Ohodnoceno: 2x
 
Od: pisalka
Datum: 19.04.16 10:37

V lednici ho samozřejmě mám po celou dobu po tepelné úpravě uskladněné. Mám asi spíš na mysli to, když toho udělám více, protože vím, že nebudu stíhat každý den vařit, ale v práci chci mít teplý oběd. Nejedná se tak o maso samotné spíš ho někam přidám, například do rizota nebo číny. Mražené pokrmy už mi pak nechutnají, proto se ptám, jakou maximální dobu vydrží v lednici? Jestli 48 hodin není málo a já jsem zbytečně přehnaná? Protože se znám, trvanlivé mléko po otevření také maximálně do týdne vyhazuji, to samé s majonézou, tu možná ještě dříve...


doplněno 19.04.16 10:39:

Děkuji za předchozí dvě odpovědi. Než jsem toto napsala, tak jste mi výstižně rychle odpověděli

Datum: 19.04.16 10:58
avatar

Mléčné výrobky opravdu nevydrží dlouho ani v lednici. Tepelně upravené maso bych 2 a možná i 3 dny nechala. Jinak - vařte si raději častěji, čerstvé. Pokud třeba obalíte kuřecí prsa, první den si pošmáknete, druhý den sníte, třetí den už nebudete jíst s chutí ale s odporem.

Pokud třeba maso upečete ve větším množství a nesníte, připravte si na druhý den např. hašé. A to Vám vydrží. Nebo rizoto. Případně bych zbytek, co nesním, přidala do mletiny - do sekané, karbanátků...

Za sebe - vařila bych raději častěji, nejvýše na 2 dny, ale čerstvá jídla. Člověk má mlsný nosánek, co si budeme povídat.

Já dneska peču pstroužky, amer. brambory, okurkový salát. :-P Vsadím se, že na další den zaručeně nezbyde. Jaga.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.04.16 11:03
avatar

Já si myslím, že nikdo nemůže říci s naprostou jistotou, že něco v lednici vydrži nebo ne. Stačí, když na nádobě nebo na potravině zůstanou nějaké bakterie, které máme na rukou nebo v puse. Stále si myslím, že nosem a piohledem, každý pozná, jestli je něco ještě jedlé. ;) Kouknu, čichnu a vím!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 20.04.16 09:41
avatar

To sice máte pravdu, že každý normální člověk to pozná pohledem i čichem, nicméně vařené jídlo se mi do třechj dnů ještě nikdy nezkazilo, snad každý normáolní člověk to uložité do čisté nádoby, samozřejmě přikryté a nedává do lednice odkryté čestvé maso (bohužel některé hospody to dělají).

Ohodnoceno: 0x
 
Od: pisalka
Datum: 19.04.16 11:44

U mě je to složitější. Opravdu mě nebaví si vařit jen pro sebe, takže se trošku odbývám. Jíst dva dny k obědu stejné jídlo mi problém nedělá. Tady jde spíš o to, že mi pro jednu osobu většinou nevyjde to správné množství ingrediencí, a proto toho navařím více a pak nestíhám jíst. Například chci udělat kuřecí rizoto na 3 porce (večere a 2 obědy), jeden sáček rýže je ale na dvě porce, takže musím použít dva sáčky. A co s jednou půlkou sáčku rýže? Schovávat ho nebudu, abych k němu přichystala něco jiného, protože bych to neměla kdy sníst, když mám už 3 porce rizota a nemám mikrovlnku, takže si ani doma nic neohřeji. Takže tu půlku sáčku rovnou hodím k tomu rizotu a najednou mám 4 porce. A jelikož nemám doma tu mikrovlnku, tak jsem odkázaná pouze na ohřátí v práci. Ale už teď ho mám 2 dny k obědu, proto se ptám jak dlouho by to kuřecí vydrželo, jestli bych si ho mohla dát i ten třetí den, ale to už bych vážně na něj neměla chuť. Ano, můžete říct, že si mohu udělat jen dvě porce, ale to by pak znamenalo, že druhý den musím vařit znovu a na to nemám čas ani chuť a nebo si zbytek nechat zamrazit na později, ale mražené jídlo už mi jaksi nešmakuje.

Datum: 19.04.16 14:07
avatar

Kupte si domů mikrovlnku. Jednoduché nestojí ani tisíc korun. Prostě jen na ohřívání.

Mně ji kdysi sehnala známá paní přes jejího známého kamioňáka, přivezl ji z Německa. V roce 1997, zn. Bosch a tehdy stála 3.800 Kč. *ee* Funguje dodnes a dobře.

Naučte se vařit opravdu jen pro sebe. Když víte, že je potřeba do jídla 1,5 sáčku rýže, proč tam cpete dva? Klidně půl sáčku uzavřu gumičkou a použiji příště. Chce to učit se, co jeden člověk spotřebuje. A nedělat toho úmyslně víc. Časem se naučíte a nebudete mít zbytky. Jaga.

Když si upečete jedno stehno a zjistíte, že byste zblajzla klidně dvě, příště si udělat víc. Ale dělat zbytečně hodně, to nemá cenu. Je to pak staré, oschlé, není na to už chuť. Ale to se časem naučíte.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: pisalka
Datum: 20.04.16 08:22

Máte pravdu, nejjednodušší asi bude si koupit mikrovlnku ;) potom nebudu alespoň muset vymýšlet různé alternativy.

Většinu jídel si vařím na správné porce. Jak jsem již dnes psala, s tou rýží mám trochu problém.

Datum: 19.04.16 11:47
avatar

Tři dny klidně vydrží v lednici a když je třeba v omáčce, tak ta je ještě chutnější.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 19.04.16 14:12
avatar

nevím, jestli mne zase nevymažou - ale tak si vzpomínám na svou babičku, která říkávala : "Hitlera na vás, vy byste žrali " !


doplněno 19.04.16 14:15:

mne totiž děsně rozčiluje plýtvání jídlem. Nejsem věřící - ale toto považuju za hřích.

Ohodnoceno: 1x
 
Od: pisalka
Datum: 20.04.16 08:10

Nezlobte se na mě, ale kdo tady plýtvá jídlem? Já naopak hledám řešení, jak ho spotřebovat a když mi zbyde porce navíc, tak ji opravdu nevyhazuji! Přiznám se, jen jsem chtěla být pohodlná a nemuset vařit každý den, protože na to nemám čas, tak mne za to ukamenujte. Jinak si porce vařím správné, až například na tu rýži, té mám vždy víc, tak si tu jednu porci holt dávám třeba k svačince jako druhý oběd. Jen mne zajímalo jak dlouho je takové jídlo ještě jedlé, abych si nemusela dávat ty dva obědy...

Datum: 19.04.16 15:06
avatar

Je nás hodně, kdo vaříme jen pro sebe. Většina babek, jako jsem já, uvaří třeba nějaké maso. Jednu porci sní ten den, zřeba s bramborem a kompotem. Druhou porci zítra s rýží a okurkem, nebo nakrájí do špaget. A třetí, možná i čtvrtou porci do krabičky a na mražák. Tak mám na mražáku: špenát, rajskou s kuličkami z mletého masa, čočkovou polívku, upečené maso i s výpekem, plátky uzeneého masa a vedle křen, zabalený ve folii, asi 3 plátky sekané. Pak už není problém, krabičku nechat rozmrazit, nejlépe od včera večera a k jejimu obsahu dodělat přílohou. :) Taky mívám na mražáku nějakou buchtu, sladké, kynuté knedlíky, houskové knedlíky nakrájené na plátky. Jen uberu, kolik potřebuji.;) Někdy uvařím jako pro partu hladových havířů a někdy se mi nechce, vytáhnu krabičku.

Ohodnoceno: 1x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.