Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s trombofilii?

Od: helenajirackova odpovědí: 9 změna:

Ahoj zítra jdu na krev kvůli trombofilii, kterou máme v rodině :)

Máte s tím někdo zkušenost? Budu brát nějaké léky? Dostanu kartičku? díky

--

Dědův bratr (vše otcova strana) má velmi silnou, dědova neteř při porodu málem vykrvácela, tak se na to přišlo, táta i jeho sestra a čili i já tam budu mít sklon.

doplněno 18.04.16 17:54:

a mohu tam jít když mám antibiotika na zánět močáku?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Helenko, ale na stejnou otázku jsme vám už přece odpovidali. poradte.cz/...

Jaká bude léčba, bude záležet na výsledcích z krve.

doplněno 18.04.16 17:59:

Helenko, jsou to nepříjemnosti, rozumím a chápu, jen si musíte uvědomit, že to jsou všechno nemoci, ze kterých se vyléčíte. Jak přišly, tak odejdou. Horší jsou ty, které se vyléčit nedají. Neztrácejte hlavu a neprožívejte to tak. Odběr krve, není operace mozku! Je potřebná! A dost! Tečka!

helenajirackova
hodnocení

jen že já jsem z toho celkem dost mimo, docela se bojim, nemám ráda odběry nic, navíc doktorů jsem si posledních 14 dní fakt užila mnoho... hospitalizace, gynekologické problémy, ted zánět močových cest.. :) navíc u tý hospitalizace pěkně zmršila odběr... dávala mi kapačku, ale předtím ještě odebírala a nešlo jí to, teklo mi to všude po ruce, ona to mačkala a nešlo to stejně, nebyla schopná to nabrat do zkumavky! pak mi to dělala znova na pravačce protože bylo krve málo

doplněno 18.04.16 18:15:

Jinak modřina žlutá/zelena/fialová/červená se mi hojila 2 týdny! byla jsem opravdu rozčílená, nikdy jsem problém s odběrem neměla až ted kvuli tý sestře..

pozor na antikoncepci, při těchto potížích nebrat HA!

helenajirackova
hodnocení

zatim ji beru... navíc když jsem se hlásila u gynekoložky v lednu tohodle roku a upozornila jsem ji na to, řekla že to je daleko ta tromboza, ze to nevadí (sestra to teda řekla při registraci)

sebod*

helena. A proč jste byla rozčílená kvůli modřině na ruce? Já zrovna teď jednu takovou mám na ruce už druhý týden a nechává mě to v klidu. Vím, že mám slabé žíly, které praskají. Tak z toho nebudu hned vinit sestru

rosa

Helenko, podle toho co píšete = o Vaší rodinné zátěži, je pravděpodobné, že Vaše trombofilie bude geneticky daná, a tím pádem nesmíte užívat hormonální antikoncepci! Gynekoložka Vám jí vůbec neměla předepsat a měla počkat na výsledky hematologického vyšetření! Máme to v rodině, vím o čem mluvím. Pokud bude trombofilie u Vás potvrzena, dostanete kartičku, na které bude napsáno, jak máte být zaléčena v případě zákroků - např. stomatologických, operací atd. = kolik a jak často Vám má být podáváno nízkomolekulárního heparinu (Clexane, Fraxiparin, Zibor) = jedná se o injekční podávání. Také dostanete poučení pro případy, kdyby jste letěla někam letadlem, kvůli delšímu sezení atd. Je toho více. Pokud se u Vás potvrdí trombofilie vrozená, nedá se vyléčit, ale dodržováním doporučených opatření se s ní dá žít. Koukněte třeba na tenhle článek, kde je to vysvětleno:

spektrumzdravi.cz/...

drtud
hodnocení

1x

Nemyslíte spíš hemofilii? Protože trombofilie je ZVÝŠENÁ srážlivost a vy píšete, že neteř hodně krvácela, což si odporuje...

rosa

Tak ono trombofilie je spíše takový obecný pojem. Pak se vyšetřením zjišťuji dál např. 2 nejčastější mutace podmiňující trombofilii = Faktor V Leiden R506Q a Faktor II Protrombin G20210A. A ty jsem právě měla na mysli, ty máme v rodině, ale jsem se úplně přesně nevyjádřila :)

Zdroj: http://www.imalab.cz/clanek/187-faktor-ii-protrombin-g20210a.aspx

lidus*
hodnocení

0x

Nejdříve odběry, počkat na výsledky a odtoho lékaři jsou aby vás poučili :). Na ruce jste měla jednu mořinku? Od infuzí mívám modré i hřbety rukou a když už není kam, tak i nárty nohou. Manželova rodina má dědičnou jakousi mutaci... týká se to náběhu na trombozu, dcera šla na vyšetření zdarma jelikož její otec to má a bylo jí řečeno, nezdědila jste to.

Já mám diagnostikovanou trombocytopenii (doufám, že se to tak jmenuje), normálně je destiček 150-300 na litr? zabte mě, nevím nač a já jich mám 130 ale už jsem měla i výsledek 101. Modřiny se mi dělají málo, když se říznu taky nic moc krve ale kdybych šla na operaci nebo trhat zuby musím mít vyšetření.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]