Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uzené koleno páchne močí

Od: jiskra® odpovědí: 16 změna:

Dobré ráno,včera jsem koupila poprvé v životě vakuované uzené koleno,které má spotřebu do 24.4.2016. Chtěla jsem ho uvařit a použít do šunkafleků. Jindy kupuji spíš žebra nebo krkovičku,ale z časových důvodů jsem koupila v marketu vakuované koleno. Když jsem ho dala vařit,tak se z kastrolu šířil zápach po moči nebo potu,nevím jak to mám specifikovat,ale do vůně uzeného to mělo daleko. Po půlhodině jsem to vzdala a odstavila. Když vychladlo,tak zápach nebyl tak hrozný,přesto nemám vůbec chuť z něj cokoli dělat. Je to normální,zavání takto kolena,nebo je něco špatně.? Má cenu ho jít reklamovat,obal i doklad o zaplacení mám,stálo 150 korun a to není zase tak málo,nebo je mám oželet a vyhodit? Děkuji JISKRA.

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zkusila bych reklamaci, páchnout by normálně nemělo. Nemohlo se vám v tom obalu zapařit?

hodnocení

Nemyslím,jela jsem hned domů,asi 10 minut.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pominu to, že uzené není obecně moc zdravé. Nemůžete očekávat, že kupované uzené z velkovýrobny (v igelitu) bude mít stejné vlastnosti jako to domácí.

Otázkou je, zda jde při jeho výrobě ještě o uzení nebo je to nějak nahraženo chemicky.

Logicky vzato - těžko bylo maso naloženo v moči či potu, tak Váš dojem je z chemické "vůně", ale moč nebo pot tam nebude (jedině snad, že to maso bylo už před "uzením" vadné a takto kontaminované). Je fakt, že některé potraviny při vaření vydávají nehezký zápach, ale potom jsou chuťově OK. Já bych zkusil kousek uzeného ochutnat (po uvaření a vyvětrání kuchyně) a když by bylo chuťově přijatelné, tak bych ho použil. Ovšem, rozhodnutí je na Vás. Zdravím!

doplněno 16.04.16 08:05:

Ještě dodatek. Pokud půjdete uzené reklamovat, tak to mohou vyřídit "bez mrknutí oka".

Ovšem, také mohou zlobit a pokládat otázky - jak bylo skladováno, za jak dlouho se ten balíček dostal do chladu nebo proč nesmrdělo maso hned po vyndání z obalu. Jinak si myslím, že maso "načaté" je cítit při vaření spíše kysele.

hodnocení

2x

No já jen vím, že při dně se do kloubů ukládá krystalická kyselina močová. Ale že by prase mělo dnu? Vyloučeno to není, záleží, čím ho kde cpali.

martin*
hodnocení

2x
Maso páchnoucí močí pochází z kance(nevykastrované prase)zdravotně nezávadné to není ale přes zápach se to nedá jíst

Je to tak.Kančík byl v mládí špatně vykastrovaný a to je prapůvod zápachu po moči.Osobně jsem jednou byl u domácí zabíjačky prasete,které bylo špatně vykastrováno.Nádobí páchlo moc hodně dlouho.Maso vyhodit.

pohanka*
hodnocení

1x

No, možná jste měla smůlu a koupila nohu kance. To fakt smrdí a okem to v krámě nepoznáte.

Jednou, před 30 lety, se mi to stalo a smrad to byl příšerný i na chuti to nebylo dobré.

Zkuste to reklamovat, když to nezkusíte, tak nikdy nebudete vědět, jak to dopadne. A pokud uspějete, tak z toho budete mít radost, v opačném případě to prostě oželíte a časem zapomenete. K obědu udělejte bramborové šišky se strouhankou.

Ale teď jsem si uvědomila. Oni do toho foukají nějaký plyn a opravdu toto vakuové maso, s delší trvanlivostí, je cítit jinak.

liska*
hodnocení

1x

Močovina bývá v těle jako důsledek metabolismu bílkovin. Především, když je bílkovin ve stravě moc. Trvá nějaký čas, než se s tím játra a ledviny poperou. V tu dobu na sebe váže víc vody a tím je maso těžší. Jestli to nebyl nekalý záměr?

On i stres, který prožívá jateční zvíře, zvyšuje hodnoty kyseliny močové v krvi. Ale až tak?

Obecně ale zavaxované uzené "voní" fakt jinak. Zkuste reklamaci. Oni Vám budou tvrdit, že je to v normě. Trvejte na svém.

hodnocení

0x

vakuované je vždycky jiné než domácí.

Jiné horší aroma atd...

ladinpraha*
hodnocení

0x

Páchne, tak jak nemá? Pak není co řešit. Reklamuj, tyhle reklamace se obvykle vyřizují bez mrknutí oka a bez zbytečných otázek.

doplněno 16.04.16 09:47:

Nikdo normální se tě na nic ptát nebude. Proč ty bys měla něco dokazovat nebo na něco odpovídat? Chtěla jsi kvalitu, tu jsi nedostala. Tečka. Divila by ses, co všechno se dá reklamovat. Lidi klidně přinesou kosti z kuřete s tím, že jim nechutnalo nebo cokoli jiného, co už ze tří čtvrtin snědli.

hodnocení

Děkuji,jen nevím,jak jim budu dokazovat,že jsem ho někde neválela v teple atd. Dcera si před lety koupila s kolegyní v práci na oběd mražené plněné papriky v rajské omáčce a po ohřátí zjistily,že papriky chybí *smich*. Takže daly za asi 2 deci červené vody 60 korun. Reklamaci jim neuznali,mysleli si,že je snědly a přišly pro nášup.

hodnocení

0x

Balené věci pokud možno nekupuji, jednou jsem koupila čerstvého pstruha a putoval rovnou do popelnice.

Ono je to vpodstatě dost nebezpečné, už kolikrát jsem si všimla v marketech, jak jim rozmrzne a dají to tam znova nebo jak to dlouho válejí po obchodu než to založí.

sanyo*

Něco podobného :

poradte.cz/...

hodnocení

Děkuji,velmi poučné...tak jsem asi koupila koleno z kance,bylo od firmy BARONI,což je česká firma. Cestou do práce jsem ho zavezla vrátit do Lidlu,omluvili se a vrátili mi peníze. V Lidlu se mi něco takového stalo poprvé,je fakt,že spíš kupuju značku Dulano a to nemá chybu. Děkuji všem za rady a názory a přeji krásný večer. JISKRA.

hodnocení

Děkuji,velmi poučné...tak jsem asi koupila koleno z kance,bylo od firmy BARONI,což je česká firma. Cestou do práce jsem ho zavezla vrátit do Lidlu,omluvili se a vrátili mi peníze. V Lidlu se mi něco takového stalo poprvé,je fakt,že spíš kupuji značku Dulano a to nemá chybu. Děkuji všem za rady a názory a přeji krásný večer. JISKRA.

cicko*

A z koho by vepřové koleno mělo být aby Vám nesmrdělo?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]