Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poradíte jednoduchý recept na makovník?

Od: slzicka* odpovědí: 4 změna:

Mám 200gramů mletého máku a potřebuji ho spotřebovat :)

Předem dík za rady:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

2x

Za mně jedině buchty s mákem. A ještě bych si koupil povidla a tvaroh a udělal hned 3 pekáče. Asi před rokem jsem tu trojkombinaci doma pekl zcela sám, když ta moje byla v práci a kupodivu, byly výborné..recept z internetu. Základem však je, aby jste to měla komu upéci, takové množství.., mňam.

hodnocení

0x

Jestli se vám nechce nic péci, nechejte mák v původním sáčku a dejte ho dolů, do šuplíku, v lednici. Já takhle mívám mletý mák skoro celý život. Když mi začne docházet, koupím nový. Nikdy se nezkazil, nikdy nezežluknul, ikdyž je v lednici i několik měsíců.

lucie*
hodnocení

0x

nejjednodušší(píšu jak to dělám já!)-2hrnky celozrné,žitné+ovesné mouky nebo špaldové,prostě která je doma

-1/2hrnku oleje

-1/2hrnku sušeného sojového mlíka(zajíc)

-1hrnek(né celý,jak kdy)cukru

-1 prášek do pečiva

-skoro celý sáček nemletého máku

Vše se smíchá a postupně dolívám vlažnou vodu(aby se ze sojového mlíka stalo mlíko)a dolívám tak dlouho,až se z celé směsi stane jemně tekoucí hmota.Potom vyliju do Remosky,párkrát do toho ještě píchnu a vždyckky má úspěch!

Někdy přidávám lněné semínko,nebo chia semínko nebo nahoru nasypu mandle nebo poliju čokoládou.

Dřív jsme mák mleli a opravdu lépe chutná nemletý.Jinak je to taková moje"zdravá"varianta,proto sojové mlíko apod.Na chlapa má tahle buchta pročistující účinek:)proto je taky spokojený,střeva jako miminko:)

hodnocení

0x
Dá se i zmrazit, pokud zbyde...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]