Nejste přihlášen/a.
Ahoj, trápí mě chování přítele, je hrozně nevyrovnaný, nikdy nemůžete vědět jak se bude chovat za 5 minut. Jednou se třeba raduje, je s ním řeč, je vtipný, normálně funguje, ale někdy přijde chvíle, kdy začne být hrozně agresivní, shazuje třeba věci, vyčítá mi naprosté kraviny nebo mne neprávem obviňuje. Jednou jsem ho slyšela jak si vduchu říká, že všechny nesnáší, protože ho nikdo nemá rád a chce mu jen každý ublížit. Říká, že všichni jsou falešní, pokrytečtí, že ho často někdo zklame. Ptám se ho, proč je takový, ale on se nechce o tom bavit, nepřijde mi normální, když z ničeho nic třeba shodí knížku na zem, pak ten jeho amok začíná. Jednou jsem ho taky viděla jak se začal náhle třást, úplně celý, ruce a tělo se mu třáslo a u toho vydával takové zuřivé zvuky, tenkrát mi ho bylo líto a přijde mi, že je asi trochu nemocný, že to nemůže být jen tak, on je přece v jádru dobrý člověk.
Zdravím. Pokud Vám na něm záleží, komunikujte s ním o tom co Vás trápí ve vztahu s ním. A pokud i jemu záleží na Vás a na vztahu s Vámi, měl by navšívit odborného lékaře (psycholog asi na toto nestačí, bude zřejmě třeba psychiatr a nějaké léky). Přítel si musí sám připustit, že má problém a chtít ho řešit. Vy mu můžete být oporou, nebo to s ním vzdát a najít si jiného. To už je na Vašem uvážení.
A to je pořád ještě přítel? Pokud ho máte ráda, zkuste se s ním pobavit o léčení. Na 99% ale budete neúspěšná - radím odchod co nejdříve.
@vend - někdy jsou situace, kdy nejlepší řešení je odchod - a to právě tyto neovladatelní lidé potřebují - kopnout, protože pomáhat jim je spíše na škodu. Stále více budou agresivní a vypočítaví, nakonec vy jako ošetřovatelka skončíte v nemocnici nebo v léčebně a oni budou ničit někoho jiného.
Člověk má pomáhat, ale někdy to prostě nejde. Podle popisu tazatelky je toto ten případ, kdy jiná varianta bude ku škodě všem.
Podle toho co pisete, je to opravdu nemocny clovek, takze mu doporucte lecbu a jinak pryc od nej.
Taky radím vzít nohy na ramena, než ten v jádru dobrý člověk obrátí svou těžko potlačovanou agresivitu proti Vám. Jestli on není takový ten "samonasírací" typ... Mně by ho líto nebylo, já bych se ho bála.
Pozor, vaše podvědomí pracuje a varuje Vás, něco není v pořádku.
Umíte si představit, že s takovýmto člověkem budete mít děti?
To je o strach v budoucnu, co by s dětmi mohl provést, nebo co takové nevypočitatelné nálady s těmi dětmi provedou. Chcete mít neurotické děti? Někdy je malý krůček k tomu, než shodit knihu, malé dítě udeřit.
Pokud budete čas a chuť, objednejte se sama do předmaželské poradny a běžte se tam poradit, porozprávějte, jakou má povahu, co provádí. A podle výsledku požádejte o radu, jak se máte zachovat, jak z toho vztahu vycouvat.
Přítelovi to prosím neříkejte o té poradně, buďte v tomto velmi opatrná.
U takové povahy to bude velmi těžké, protože se zařadíte mezi ty lidi, kteří mu ubližují a nemají ho rádi.
Je lepší, když přítel nebude mít nohu, než když bude mít psychické potíže. To vám potvrdí každý, kdo by si mohl vybrat a byl ve styku s oběma možnostmi.
Jak člověk stárne, tak se psychické problémy spíše zhoršují. A pokud byste se vzali a on Vás měl jistou, myslím, že jeho záchvaty se mohou obrátit proti Vám a mohou být častější a častější a mohou gradovat.
Promiňte, že to vidím tak černě.
Představte si, když se takový člověk dostane k nějaké zbrani, popř. je takový člověk za volantem auta (také svým způsobem zbraň). To je potom katastrofa! Agresivní lidé, kteří nezvládají své chování, by se mezi civilizovanými lidmi neměli pohybovat. Od toho jsou tady ústavy, kde jsou tito lidé pod kontrolou a utlumujícími léky. Pro dobro společnosti. Radím Vám, vyhledat pro něj lékařskou pomoc a na základě toho se rozhodnout, jak se vztahem dále naložíte. Jak tady bylo zmíněno, jeho stav časem bude jen horšit do doby, než udělá nějaký větší průser...
Souhlasím, pryč od něj, než si zkazíte život! To není opora pro Vás a Vaše budoucí děti, potřebuje sám odbornou péči. Vám by přinesl jen trápení, nervy nadranc a pravděpodobně následně psychosomatické choroby, ne -li rovnou rakovinu. Psychika je původcem mnoha vážných chorob, utečte dokud je čas. Pokud by v tom už byly děti, bylo by to horší, ale poradila bych Vám to samé. Právě si píšete vlastní osud.
Tak urcite ma tvuj pritel psychicky problem. Velky problem. Casem ho budes mit i ty, pokud s nim zustanes. No a pokud s nim budes mit dite, tak potes panbuh.
Nevim presnou diagnozu, ale jeho problemy se muzou vyvijet a mohla by to byt i schizofrenie. Osobne znam par lidi z fokusu a jsem rad, ze zatim nikoho podobneho nemam v rodine. Je tezke se schizofreniky vychazet. Priklady mych znamych 1/byl zbaven svepravnosti ale to mu nebrani obcas si zahrat automaty 2/ pracuje za 25kc na hodinu pro sveho otce, rozvazi vino na kole. No obcas ho nedoveze, upiji. Rika ze do fokusu nerad chodi, lidi tam nemaji uroven, jsou hloupi a jeho nebavi s nima *manipulovat*. Oni to nepochopi, ze je urazil. Proto radeji povida s lidmi chytrejsimi. Tohle mi byl schopen rict do oci.Je to takova urazka - poklona - urazka me a ostatnich. Jako jediny ze znamych ma dite. Nastesti pro dite, zijou v Praze a dite ho moc nevida. 3/tenhle je docela v pohode, akorat se porad smeje a obcas se te zepta ses panic? Hodne hlasite aby to vsichni slyseli. Porad mluvi o tom, jak by rad chodil s peknou holkou, kdyz to slysis opakovane je to dost otravny. 4/posledni priklad - clovicek je v pohode, nemam s nim problem. Je tichej, zadny abnormality nedela. Vsichni vyse zmineni maji invalidni duchod a do 8hodinove prace nechodi, nekteri chodi do chranenych dilem na 4-5 hodin
Chcipomoct, poklikejte a zadejte otázku, Co je to biupolární porucha. Strejda Gůgl vám nabídne několik odpovědí. Přečtěte všechno co můžete a pak se rozhodněte. Tato porucha je na celý život. Dá se nějakým způsobem tlumit léky, ale ty mají hodně hnusných vedlejších účinků a postižení je časem odmítají. A tím se zase vrací do pekelného kolotoče. Asi na to nemám právo, ale jestli chcete radu, tak tady je: UTÍKEJTE! A to tak, že hodně rychle a hodně daleko.
Přeji vám hodně štěstí, ať se rozhodnete jakkoli!
Myslím,že pokud mu navrhnete,aby šel na vyšetření - odmítne a možná tím vyvoláte další výbuch zlosti...možná bych zkusila jeho rodiče - šetrně se ptát,jak to chodí u nich v rodině,nenaznačovat...ale hodně se pozná.Pokud je jen vzteklý,může mít problémy,o který nevíte.Neléčí se s něčím? Některé léky mohou mít různé vedlejší účinky...jak dobře ho po téhle stránce znáte?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.